Jump to content
Българският форум за музиканти

Два нови микса на нова глава :))))


Recommended Posts

Аз като си бъзикам микс-а фино ползвам стъпки от 0.5 дБ и някой път не ги усещам та си иска цял дБ. Под 0.5 може би няма да го чуя. Не знам колко е нормалното, но си зависи и от типа матреял... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тези разлики по-скоро ги "чуваме" визуално.... пробвай със затворени очи, и отворени уши. Ще установиш че е така. Просто смятам че 0.1 е незабележима стойност, 1 дб рядко променя нивото, 2 дб е осезаема разлика. Но ако на инсърт имаме динамични процесори, и еквилайзери, и фейдъра на канала е пре , тогава ще има нещо като "геометрична прогресия" и е възможно да има по осезаема разлика при по-ниски стойности.

поздрави!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм, че разлика от около 0.3dB би могла да се усети, но по-малко от това вече е научна фантастика - слуховата система би имала нужда от сериозен ъпгрейд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не знам за какво точно разлика си чел. Примерно ако се слуша дадена песен и в един момент в продължение на 2-3 секунди нивото се вдигне и доста по-големи разлики биха останали незабелязани. Но при рязък скок в нивата, особено ако ти контролираш превключването и знаеш кога да слушаш за скока, се усещат разликите. Не е трудно, спретнете си един blind AB test в DAW-a, който ползвате. Аз примерно, слагам една и съща песен на 2 съседни трака, като двата са напълно еднакви като настройки, само разликата е, че единия е намален със желаното ниво. След това давам на единия mute и после само щтракам върху соло бутона с ctrl+click (за Cubase става дума), като така без нуждата да гледам и да местя мишката, само с кликане мога да сменям кой трак върви в момента. И за самия тест, първоначално, без да гледам в монитора, щтракам 30-тина пъти напълно произволно, без да обръщам внимание на броя на кликнатите пъти и след това почвам да слушам и да се опитвам да позная кое е по-силното. Теста мисля че е доста достоверен, правил съм го както с различни песни, така и със сигнали от тон генератор. И в двата случая не ми е проблем да познавам по-силния трак при разлики до 0.1 dB. В интернет търсих, но неможах да намеря информация за средностатистическите промени, които човек може да чуе. Тая цялата работа не е толкова важна на практика де, но е интересен въпрос.

Малко се отклонихме от темата, автора да ни извинява :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Авторът няма нищо против :) Интересна тема подхванахте, макар малко да прилича на мерене на пи*ки...

Инак по темата...чух наново парчетата и има неща, които не ми харесват!!! Хах...скоро ги очаква ремикс от началото...Ще ги пусна тук за вашите мнения. Да видим дали ще станат чак толкова различни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че като се занимава човек прекалено дълго с даден микс и започва да губи обективна преценка за нещата (освен ако няма доста опит може би). И така, в крайна сметка, след 20 дни играчка, микса може да е по-зле от колкото е бил след 5 дена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наново...Работих по едно парче и съм доволен от резултата, но в сравнение с тези двете звучи доста по-добре. Ще ги докарам да са еднакви...все пак ще са в един албум живот и здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топли, моля още топли...Те туй са новите миксове. Мисля да ги оставя да са и последни ;) . Ще се радвам да споделите мненията си.

 

http://www.reverbnation.com/trioplay

 

Поздрави

 

П.С. ето и старите

 

http://soundcloud.com/trioplay/trioplay-cool-acid

 

http://soundcloud.com/trioplay/the-queen-of-winter-44k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.