Jump to content
Българският форум за музиканти

Два нови микса на нова глава :))))


Recommended Posts

Здравейте,

 

Бих искал да чуя/видя мненията ви относно тези два нови микса на групата ми Trioplay.

 

http://www.reverbnation.com/c./poni/80864102

 

http://www.reverbnation.com/c./poni/80863604

 

Моля, който пише да сподели на какво слуша и какво му е мнението.

 

Благодаря

 

П.С. На всеки на който му е допаднала музиката може да ни чуе и на живо на 24.01.2012 от 19:00 в клуб СТУДИО 5 - НДК вход А3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло звучат доста добре нещата. Въпреки , че в момента слушам на едни компютърни говорители и не се чуват всички артефакти ,моят поглед е малко по-различен , не че така е лошо , но поне аз лично бих обрал някои честоти за да стане малко по смууд звученето. Най-вече на соло барабанчето и пианото . Незнам с какво си го записвал , но примерно при рояла капака може да се свали малко, а дори и на много вст плъгини има такава опция. Но пак казвам , че това е моят поглед относно звученето. И така е много добре

Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прости слушалки с повече бас от необходимото :) , но ги познавам. Нямам батерия на лаптопа, така, че не мога да го чуя на монитори.

Добре звучи. Лично бих дал една идея повече каса и разпределил малко ниските в полза на бас китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мога да го чуя на мониторите в студиото, но за сега мисля , че звука на пианото може да е малко по-мек, и задължително със същия ривърб , както на дръмса. А и като ниво ми се струва по-напред. Това естествено ако противоречи на концепцията ви, спокойно може да се пропусне. А и не виждам нужда от толкова компресии.....Лоуднес войната е на път да приключи.

Поздрави, и успех!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на същото мнение като колегите по-нагоре. И аз сега слушам на десктоп колонките, но си ги познавам що годе и наистина роялът може да е малко по-мек, звучи ми доста остро. Басът ми тънее, също и касата. Солчето ми звучи доста орязано от към ниски честоти според мен, можеш да му отпуснеш още малко ако ти харесва де ;) Самият микс ми звучи малко плоско -липсва му може би динамика и въздух. Поздрави и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

отново чух хайловете от http://www.reverbnat..../poni/80864102 тук.

Опитай, просто за проба да прибереш пианото вътре в микса, имам чуството че слушам соло пиано с акомпанимент на бек вокали, барабани, и някъде мнооого назад бас?

Може и да слушам накриво, ама чак пък толкова....незнам. Все пак, музиканти сте - намерете точния баланс на инструментите в микса, за да има ансамбъл, иначе са си просто смесени тракове.

Харесва ми, и затова си позволявам да давам акъл, иначе просто щях да кажа - " става"

Поздрави!

 

п.п. ... всъщност на какво слушаш? Ако е на нещо от сорта на домашните хай-фи колони , махни лауднес или каквито има там допълнителни корекции, и се опитай да слушаш без корекции от усилвателя. Заради това е възможно да чуваш преекспониран бас при теб, а реално да го няма в микса.

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече ги слушам нещата в студиото....

баса си е добре като ниво....пианото си остава зе мен доста силно, и поради тази причина няма баланс в микса. Бих потърсил презънс на баса в диапазона лоу мидъл. Ако работите по-ниски нива по траковете, ще имате повече динамика, просто мисля че музиката ВИ не търпи толкова помпене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добри миксове - прибрани, динамични. Може би малко пианото наистина да е по-меко, но дори и така е добре. Баса си е добре, касата също. В по-тихата част трябва според мен малко повече игра с баланса, понеже пианото остава доста напред докато всичко друго е назад. Това е на първо слушане - просто първо впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей деа....Явно не съм си въобразявал за пианото. Това, което казвате и аз го чувам през цялото време. Докато смесваш се пробвах да намаля с 0.5дб и ми се стори, че потъна. Ще го измъдря пак :) За остротата - такава ми е концепцията и съм почти сигурен, че ако го наглася като ниво няма да пречи. Баса също не исках да го правя прекалено дебел.

Благодаря ви много за мненията.

 

Малко оф:

Заповядайте (тия дет сте в София) във вторник - 24.01.12 - 19:00 в Студио 5 - НДК Вх. А3 - на официалното представяне на групата пред публика. Ако някой дойде непременно да се обади след свирнята, да каже, че е от форума. Ще ми е много приятно да се запознаем невиртуално.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Много странно ми се видя това мнение. Кои ситуации имаш предвид? Аз примерно, при AB тест с 2 копия на една и съща песен, като едното от тях е леко намалено, мога да разпознавам кое е по-силното при разлика в нивата до 0.1 dB. По-малки разлики вече не ги усещам. А ако става въпрос и за интрумент в даден микс, все пак си мисля че може да се усети прилична разлика и при по-малки промерно от 2 dB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.