Jump to content
Българският форум за музиканти

Можете ли да ми дадете мнение за едни барабани...


Recommended Posts

Разполагам с 1000 лв. и искам да си взема нещо добро..

 

Попаднах на тези барабани - > http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8580&category_id=61

 

Какво мислите? струват ли си? По-добре ли ще звучат примерно от един Mapex mbirch ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващите редове са ЛИЧНО МНЕНИЕ, с което не обвързвам никого и не представлявам някакви търговски интереси!

 

Признавам си, че за първи път виждам такава серия на Фейм и поне от снимката на външен вид ми харесва. Обаче все пак това е само снимка - трябва да се видят на живо. И най-вече да се чуят. Mapex MBirch съм ги чувал и звучат добре за цената си.

И двата модела са правени в Китай, така че качеството на материала сигурно е сходно, но все пак Мапекс са си световна марка и предполагам при тях изработката е по-добра, защото си имат наложени стандарти.

От друга страна при Фейм, като при всички китайски производители, виждам тенденция да се копират елементи от големите марки. Окачването на томовете е независимо от касата, което първоначално беше въведено от DW. За мен лично това е голям плюс. В държачите на томовете има голяма прилика с тези на Ямаха (ябълковидната сглобка), а скобите за окчаването им са нещо средно между Тама и Мапекс... общо взето "сбирщайн". Ако тези неща са направени с прилично качество може да се окаже, че са събрали добрите идеи от всички марки на едно място. Но то така е и с китайските коли - на външен вид приличат на Мерцедес, който се е чифтосал с Тойота, но отвътре си е евтино и некачествено.

Основната разлика, която виждам, е в дебелината на корпусите. И при двата модела са 6-слойни, но Фейм-а е дебел 12 милиметра, докато Мапекса е 7,2 милиметра (поне така пише в спецификациите им). Това е много сериозна разлика (66%) и ме навежда на мсълта, че при равни други условия Фейм ще имат повече атака и по-малко състейн, отколкото Мапекс и като цяло тонът им ще е по-висок. Това значи, че при озвучаване с кофти микрофони и липса на добра еквализация (каквито обикновено са условията в БГ-клубовете), ще звучат по-плоско. От друга страна при Мапекс-а по-тънкия корпус ще вибрира по-дълго, а вътрешният диаметът на барабаните ще е по-голям, което позволява излизането на по-ниските честоти, а именно те правят звука плътен и жив.

 

И така:

Фейм:

+ добър външен вид, (поне от снимки приличат на висок клас барабани)

+ Свободно окачени томове без дупки и железа в касата

+ Много добра цена

- Неизвестно (поне за мен) качество на изработка. За хардуера им имам впечатления че е добър като дизайн, но доста чуплив.

- Дебели корпуси, което по лично мои предпочитания е недостатък

 

Mapex Mbirch:

+ По-тънките корпуси

+ Световна марка, с наложени стандарти за качество (колкото и да е евтина серията)

+ Доста по-голямо разнообразие от допълнителни компоненти, с които да се обогати комплекта впоследствие и по-лесно достъпни резервни части

- Касата е пробита отгоре и от нея стърчи грозен том-холдер. Лично аз предпочитам другият вариант. Но естествено нищо не пречи и на Мапекс-а да му окача томовете на стойки и да запуша дупката на касата.

- По-висока цена (макар и малко)

 

Ако трябваше аз да избирам между двата, бих взел Мапекс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената на Fame не включва стойките! Като собственик на Mapex, бих ти препоръчал тази марка. Но барабаните ми са кленови и незнам как звучи M Birch-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за М Бърч. Касата, пробита или не, вади най-добрите ниски, които съм чувал от барабани под 3000 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а каква е разликата между този http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8573&category_id=61

 

и този сет http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8580&category_id=61

 

освен в цената,която на 1-вия е 839 , а на втория 920 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек от това което виждам казваш, че имаш 1000лв. и искаш да си вземеш възможно най доброто за тези пари (е до колкото е възможно да се вземе нещо супер качествено за тези пари). И въпреки това се заглеждаш само в сетове за по 1000лв., които не включват нито стойки, нито чинели.Ще ти дам съвет, като човек който е изправен пред същия проблем като теб в момента....

1. Спри да гледаш в този сайт цените там са завишени доста в сравнение с musicworld.bg

2. След много "безсънни" нощи прекарани в четене гледане на разни ревюта и т.н. се убедих, че за толкова пари най доброто което може да се вземе е GRETSCH Blackhawk http://www.musicworld.bg/bg/m_3850319/i_35323/GRETSCH_Drums_BH_S825H2_LB.html дори успях да ги пробвам и останах много очарован.

3. Но не на последно място много тормоз над Sasho_Crasho :godbless: и много безценни съвети от него.

Надявам се да съм ти помогнал и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам да си купиш този сет,все пак фирмата е една от водещите в сверата на ударните инструменти.

http://www.musicworl...OCK_Bundle.html

 

Все пак за 1000лв неможеш да купиш професионални барабани.Високите серии започват от 1500евро и стигат до 5000евро

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма смисал от този сет на Premier като цена е добъре, но се съмнявам че е много качествен а пък и ако изкаш да свириш нещо по-тежко се съмнявам да звучи добре на томове 10,12,14....а за чинелите които се предлагат със сета няма смисал дори да си говорим звучат отвратително и според мен е много по добре ако не останат много пари за чинели да си вземеш Paiste PST3 малко по скъпи са, но според мен много по-добри. Естествено това си е лично мое мнение...+ това Gretsch-a е със много добър hardware за парите си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М-Бърч +1 ама не мислите ли че след като тавана е 1000лв. няма как да стане все пак май най-евтиния вариант е 1200-1300лв. и то без чинели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sonor 507 също не е за подценяване в този клас(Под 1000лв. с хардуер). А като може да вземе М-Бърч , може да добавя и Gretsch Catalina Ash в този ценови диапазон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.