Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос - Свързване на дист.педал с обикновен усилвател


YosifBambin

Recommended Posts

Здравейте

Тъй като не съм много запознат искам да питам дали мога да свържа електрическа китара към дисторжън педал и педалът към този усилвател: http://www.ljclub.net/auto-audio/amps_new/Thunder%20TCA-2135/in.jpg и да се получи същият ефект като от усилвател за китара. Чудих се, защото ще си взимам ел. китара, но не искам да давам пари за усилвател за китара тъй като си имам този, който е свързан с колони.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амп симулатор ти трябва да не жужи като комар,има и български копия на Сансамп,има и на Берингер евтин модел..пак няма да е като китарен усилвател,но са в къщи става.

Аз използвам VOX Amplug AC-30,принципно е за слушалки,но може и усилвател да се включи.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikan...tion-%3B-s-amp/ добра цена за това, което може да ти свърши работа ;) Говорим за 2рия педал :) Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Взимай китарата и я бучи в това което имаш. При правилно свързване, отначало ще се изкефиш, после ще си купиш китарен усилвател и ще се изкефиш втори път - този път истински!!! Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велики открития се правят в тази държава. Досега виждахме всякакви невъзможни комбинации, но сега имаме носител на жълтата фанелка...

Всичко съм виждал, но автомобилен усилвател да се използва за китарен - за пръв път!

Не мога да си представя какво ще е следващото постижение - може би китара в микровълнова печка?

Не , че не може, ама явно не случайно народа е измислил вица, в който Иванчо казва: И аз мога, и тате може, ама козата си иска пръч!

Сигурно името на Атанас Буров ще е непознато на почти всички, но той е бил един от умните управници на България, и знаменит политик. Та ето до какво умозаключение е достигнал :

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."

Ат. Буров

Амин, даи Боже!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съдете човека, толкова пари има толкова ще похарчи. Като няма - няма.

Аз преди 15 години си включвах китарата в един магнетофон (филипс), който за щастие е лампов (той още работи), но тогава много съм знаел какво правя. Щях и в микровълновата да се включа, ако имах такава и ако знаех, че ще издава някакъв звук.

Младежа ще се включи в усилвателя, ще посвири малко, ще види, че не е същото и ще започне да събира парички за китарен амп.

Хайде със здраве и без нерви - празници идват.

П.П.: не че не съм съгласен с мнението на Буров - аз съм на същото мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е. Аз като ученик съм ползвал касетофон с майк ин; линеен вход на ТВ; моднато радио "Селена"; стар уокмен с произволни говорители (директно на главата му :greenball: ) . Общо взето всичко, за което се сетих, че може да издаде звук. ;)

Естествено резултатът е от относително-гаден до мега-трагичен и няма НИЩО общо с китарния звук и усещане при свирене със специализиран АМР. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На въпросът ти дали може-ДА...може да изкараш звук от този усилвател с електрическа китара,но тук веднага идва следващият въпрос-дали това което ще чуеш ще отговори на очакванията ти.Така като гледам обаче тук отговорът ще е НЕ.За това те съветвам да продадеш този услвател,да поспестиш около 200 кинта(плюс парите от продажбата)и да си вземеш едно китарно комбо на старо около 30вата с един говорител на два канала.Резултатът от това начинание ще бъде в пъти по-добър китарен саунд.Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И аз съм си включвал китарата въе ВЕФ206 и в ламповото Концертино, но не бих съветвал никого да го прави. Сега има всичко - и евтино, и скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във форума има едно комбо CRATE Flexwave 15R за 100 лв. Продавай твоя усилвател и го взимай. С 12 инчов говорител е. Ще си спестиш много проби и нерви. Поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.