Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 POD HD


n1k0

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

 

някой имал ли е досег с HD серията процесори на Line 6? Замислям се дали да не се сдобия с някой член на семейството (съвсем хипотетично към момента), ама, нали ги няма в БГ и трябва да се поръча от вън...

 

Пише, че новите HD симулации били страхотно-невероятни, ефектите били "уау" и по клипчетата всичко звучи супер (като на кино). По спецификации, HD500 най ми хвана окото; HD Desktop също не изглежда, зле, но има по-малко конекции и му трябва допълнителен футсуич.

 

Принципно ще се включва дирекно в централното ( ...let the one without sins cast the first stone... :) ), така че добрите амп симулации са гоуем +. Та, нека някой запознат с HD серията се изкаже, за да мога да преценя дали изобщо си заслужава да се мисли в тази посока.

 

Благодаря,

n.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с X3 Live и симулациИте му разбиват , HD определено е още по-добро,а и ти както каза си чул из "тубата" на какво е способен , мое мнение е , че Line6 е най-доброто от всичко нелампово което би могъл да си закупиш за тези пари, кеф ти в студио, кеф ти у вас или на репетиция , единственото по- добро което има за мен това е Fractal AXE-fx , но то струва 3 пъти повече все пак :D , тъй че взимай няма да съжАляваш !

 

Ето едно малко видео в подкрепа на моите думи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10х за видеото. Ще съм благодарен и ако някой каже как се справят тези машинки (HD-тата) с по-лек драйв - нещо меко и блусарско, например... не съм по тежките жици аз...

 

Наистина се надявам някой притежател на нещо от HD серията да сподели инфо (no offense @chalgasucks)

Редактирано от n1k0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз съм с HD400 и за вкъщи си свиря с него включен директно в 2.1 колони за комп.

Имам голям мерак да го включа в някой serial fx loop на Маршал JVM-ка де...

Но всеки с мечтите си.

След малко ще се намери някой Явор Тъпото да оплюе Подовете де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За парите си са добре звучащи и здраво конструирани процесори. Откъм китарни ефекти и чисти звуци са почти безупречни. За съжаление, с покачването на гейна нараства и дървеността на амп симулациите. С много ръчкане по еквалайзера и пулта ще можеш да докараш слушаем звук, но истината е, че вградените симулации на кабинети в POD-а просто скапват всичко. За да ме разбереш, дръпни си POD Farm (мисля, че има демо на сайта) и си поиграй с вградените симулации, а след това изключи каб симулациите на Line 6 и пусни някой от амп-моделите през самостоятелен кабинет симулатор (KeFIR с GuitarHack импулси, примерно) и чуй разликата между нощта и деня. Ако за сефте чуваш за кабинет симулатори и импулси, потърси в Гугъл и из форума и ще разбереш какво се прави.

 

 

Ето ти сравнение със звука на Axe-fx. А като вземем предвид и факта, че съществува безплатна симулация на Mesa - Lecto, която звучи още по-автентично от Axe-fx, нещата наистина не отиват накъм добра сделка.

 

На твое място бих си поръчал лампов преамп-педалиера от Галин - Garland amps. Виж сайта в подписа ми. Друга реклама няма да му правя в темата, защото не е коректно към пичовете от Dynacord, които внасят Line 6 и още много читав хардуер.

 

Поздрави и умната!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Динакорд аз много си ги уважавам... ;) Ама, поне на сайта им, няма HD500 в момента (който всъщност ме интересува).

 

@KeRRANGKid - итересна идея. Въпросът е дали ще звучи читаво в централно, без да минава през усилвател - към момента това ми е ситуацията и няма изглед да се промени скоро. Иначе аз не търся хай-гейн звук, по скоро лек крънч за ритъм, няка чиста и чат-пат нещо мааалко по-напомпано за някое обаждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

^ Благодаря, мисля, че имаш тема и в "Продавам" - ако някой е заинтересован, ще я види. Аз принципно се интересувах от HD500 или HD Desktop и не ми представлява проблем да си взема който и да е от тях, стига да преценя, че си заслужава. Обаче колкото повече чета и гледам, толкова повече се разубеждавам. Пък и повечето прекарано време напоследък с моя ToneLab ST се отблагодари с доста задоволителни резултати ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.