Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Duke

Въпрос за Behringer Xexyx 502 и Rode NT1-A

Recommended Posts

Здравейте , от време се занимавам с музика и главно записване на вокали и до сега използвах като микрофон samson c01u и нищо друго . Та на скоро разбрах , че мога да изкарам много по-добър звук с микрофон с фантомно захранване и външна звукова карта . Но варианта с звуковата карта не ми допада ,та въпроса ми е дали мога да използвам въпросния миксер - http://eshop.bg-audio.com/Analogowi-mikseri/BEHRINGER-XENYX-502.html (и как той се свързва с компютъра ) и микрофона http://eshop.bg-audio.com/Studijni-Mikrofoni/RODE-NT1-A.html за да имам по-добро качесво на звука.

 

Мерси предварително .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ще е да ползваш този миксер, по-добре изобщо не хаби усилия и пари, резултата ще е по-зле. Правилно си разбрал, че ти трябва прилична звукова карта.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И какво по-точно ще правиш с този миксер? Трябва ти някакъв сравнително свестен микрофон за домашни записи, динамичен или кондензаторен с голяма мембрана и звукова карта с микрофонен предусилвател. Фантомно захранване е необходимо само за кондензаторен микрофон. Освен това ще ти трябва стойка и поп-филтър. За около 250-300 лв на старо може да се оборудваш с неща, които няма да са върха на сладоледа, но ще звучат осезаемо по-добре от това, което ползваш в момента.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Звукова карта,що годе читаво- добра напр. M-audio Audiophille 2496

2.Микрофонен преамп с фантомно захранване 48v напр.TUBE ULTRAGAIN MIC100 Behringer

3.Мониторни колони студиен тип напр. на Алесис или Берингер

Микрофона който си избрал не е чак толкова лош.Все пак става въпрос до колкото разбирам за ниско бюджетна схема на задоволително качество.Успех!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако картата ти е вградената е съмнително дали ще изкараш по-добър звук (тоест ще изкараш по-добър но шума ще е същия), трябва ти добра саунд карта, защото в крайна сметка през нея минава звука и като е скапана това роде, което се води един от най-тихите микрофони в света ще вади шум колкото самсона, щом не искаш външна звукова карта ако имаш обикновен пси слот минимума е това http://eshop.bg-audio.com/PCI-zw-karti/M-Audio-Audiophile-2496.html макар и вече старичка все още си остава добър и евтин вариант, тъй че ако можеш да отделиш още пари си я купи и нея, ако не можеш и трябва да се вместиш в тея 500 лева (колкото ще ти излезнат родето и миксера), по-добре си купи въпросната саунд карта и по-евтин микрофон по-добър звук ще изкараш, а относно това как се свързва миксера към саундкартата, ако картата ти е обикновена с 3.5 мм вход се купува кабел два 6.3 мм моно жака към един 3.5 мм стерео жак и двата 6.3 мм се свързват в main out (двете букси под надписа 502),а 3.5 мм се свързва в line-in или микрофонния вход на саундкартата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси на всички ! Ако може само да ми дадете едно списъче с неща които биха ми свършили добра работа .

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.thomann.de/ie/metric_halo_uln_8.htm

http://www.thomann.de/ie/manley_voxbox_combo.htm

http://www.thomann.de/ie/brauner_vma.htm

http://www.thomann.de/ie/pauly_pr120t30.htm

 

Готов си. Устройва ли те списъчето? :slap:

Ми недей така бе човек. Ние да не сме доктори тука, че рецепта да ти изпишем. Никаква информация не даваш, а списък на готово искаш. Хвани се, прочети малко за тези неща. Тоя занаят не става само с техниката да имаш, иска четене, знания. А като те мързи да четеш, ще ти напише някой сега, криво ляво, някаква конфигурация, ти ще отидеш, ще я купиш, и мислиш че всичко ще е наред...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имах предвид дали ми трябва и миксер и карта или мога да си взема само карта и микрофон .... Не да се напраивиш на интересен и да пуснеш най-скъпото което си намерил . ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. това, което е "намерил", не е най-скъпото.

2. миксер не ти трябва.

3. вземи да прочетеш нещо, както ти е препоръчал колегата!

4. не бързай да "храниш" човек, който най-малкото е по-образован от теб в областта, от която се интересуваш

5. липсата на образование не извинява незнаещия!

6. Успех в трудния и трънлив път на звукозаписа!

Edited by presly
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

дюк ако картата която купуваш има фантомно захранване нямаш нужда от миксер или предусилвател ако няма такова захранване тогава имаш нужда

Share this post


Link to post
Share on other sites

картата определено ще върши работа. аудиотехниката са малко "твърди" микрофони (в този ценови клас) - не пасват на всеки глас.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какво предлагаш като микрофон за г/д такава цена?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако микрофона е за тебе - отиваш в Динакорд на 5-те кьошета и почваш да пробваш наред микрофони - този, който прозвучи най-добре с твоя глас, без корекции, него взимай. Микрофон се избира като обувка - трябва да ти пасне, готови рецепти няма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Работата е там , че ми е далечко София и нямам възможност да отида до там за микрофон.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By qnko.hristozov
   Здравейте, от много време искам да си направя мини студио в домашни условия с цел да правя музиката, която харесвам. Вече разполагам с някакъв бюджет и съм готов да вкарам някой лев в доста по - качествена техника, от която имам сега. 
   Отделил съм до 300 лева за слушалки, (с цел миксиране и мастеринг) като желая да чувам музиката чиста, ниските честоти са ми приоритет. Closed-back или затворени, понеже ще съм пред микрофона с тях и не искам микрофона да улавя звука от слушалките.
   Доста се поразрових за слушалки и това, което видях е, че повечето препоръчват няколко вида слушалки - 

   1. https://www.muziker.bg/beyerdynamic-dt-770-pro-32-ohms - Beyerdynamic DT-770 PRO;
   2. https://www.muziker.bg/akg-k-240-mkii - AKG K-240 MK II;
   3. https://www.muziker.bg/akg-k240-studio - AKG-240 Studio;
   4. https://www.muziker.bg/sennheiser-hd-280-pro  - Sennheiser HD 280 PRO.
   Като цяло, аз всъщност искам техниката да ми е малко по-скъпа, за да не се налага да я сменям скоро и да закупувам по-нова и по-добра... Не съм на ясно много за това какво точно да търся в слушалките или микрофона, затова се обръщам към вас.
   Моят избор за слушалки е този 
   1. https://www.muziker.bg/audio-technica-ath-m50-x-white - Audio-Technica ATH-M50 X
   2. https://www.muziker.bg/beyerdynamic-dt-770-m - Beyerdyamic DT-770 M
   3. https://www.muziker.bg/sennheiser-hd-300-pro - Sennheiser HD 300 Pro
   ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Не знам дали направих грешка, като пиша за две отделни неща..Ако е така, моля за извинение! Ако е проблем бих направил отделна тема за микрофона.
   Ориентирах се към към няколко вида микрофони - от 300 до 400 лева максимум (ще го използвам за звукозапис, вокали, бързо пеене)
   На първо място до колкото съм информиран ми трябва динамичен микрофон, който да е кардиоиден. Чудя се между тези - 
   1. http://velikovmusic.com/index.php?route=product/product&path=91&product_id=868 - sEelectronics X1 Vocal Pack
   2. https://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_27878/BEHRINGER_T_47.html - Behringer T-47
   Пускам тук Аудио карта, която мисля да си закупя - https://www.muziker.bg/focusrite-scarlett-6i6-2nd-generation - Focusrite Scarlett 6i6 2nd Generation
   и MIDI Keyboard - https://www.muziker.bg/behringer-motor-49 - Behringer Motör 49 
   с цел ако има някакъв проблем в свързването, импенданса и други несъответствия, поради които е невъзможно да се свържат устройствата и да работят заедно..
   Моля препоръчайте ми или някои от тези, които споделих,  или други, които съответстват на дадената цена. Имам голямо желание да си направя мини студио като следващата крачка ще е да си направя студио извън дома с цел правене на музика!
   ПП: Ако има някакъв проблем относно темата и написаното вътре в нея, моля да ме извините! За пръв път пиша във форум, ще се съобразя с нередностите, ако има такива! 
  • By verginia
   Здравейте!
   Започвам с това, че съм пълен лаик. Купих си комплект от микрофон, който е динамичен и със следните параметри: 72dB, недиректен, от 100 до 10000 Hz, съпротивление 600 ohm, волтаж 1.5 DC и обхват от 15 до 30 метра; уайърлес приемник, който е мъничка черна кутийка на батерия с жак 6.3, като си купих преходник 3.5, за да пасва на входа на лаптопа. Микрофонът може да се ползва с кабел, както има и антена за безжично свързване. 
   Въпросът ми е такъв- как трябва да ги вържа с лаптопа така, че да произведа звук и да го ползвам за домашно караоке. Искам текстът ми да си върви на лаптопа на mp4 и да се вижда текстът, а микрофонът - съответно - да усилва звука. Мога ли да ползвам външни пасивни тонколони вместо тези на лаптопа? Изобщо възможно ли е да се получи нещо в това начинание? Благодаря предварително за отговора!  
  • By DaftFunk
   Привет,
   отварям темата чисто и просто защото искам да разбера дали някой от вас има опит с бюджетен но добър инструментален микрофон. Не очаквам отговор тип "купи си Shure Sm57" или AKG D40.
   Разглеждах ценовата листа на Томан и се натъкнах на 2-3 микрофона на цена от около 30-40 евро и реших да потърся мнението ви за това.
   Единият микрофон е :
   The T.Bone MB75  /който според мен е копие на SM57/
   https://www.thomann.de/intl/bg/the_tbone_mb75.htm
   и
   Electro Voice - CO4 
   https://www.thomann.de/intl/bg/ev_co4.htm
    
   Благодаря за отговорите предварително.
    
    
  • By Koobenot
   Въпроса ми е свързан с това, кой е определящият елемент за максималната допустимата мощност, която може да поеме един пасивен филтър от втори ред (бобина и кондензтор, 12 dB/octave) за озвучително тяло? На някои филтри например пише, че могат да се ползват само с крайни стъпала с мощност до 200 W. Коя характеристика на филтъра поставя това ограничение до 200 W – напрежението на кондензатора, напречното сечение на проводника на медната бобина или нещо друго?
   Пример: Разполага с филтър от втори ред с индуктивност на бобината 3,7 mH и кондензатор 33 uF, 100 V за високоворител 8 0hm. Каква е максималната мощност на стъпалото, което може да се ползва с този филтър и как се изчислява?
   Благодаря предварително.
  • By Koobenot
   Интересува ме дали съществува някакъв метод за определянето на това, дали един микрофон е свързан във фаза или противофаза. При китарните адаптери ми е ясно, че става със стрелкови измервателен уред най-лесно, но при микрофоните не се получава. Не изпитвам проблеми с даден микрофон и съм наясно с факта, че може да се получи дефазиране при насочване на два микрофона към един и същ източник на звук. Въпроса ми е по-скоро свързан с това, че при отварянето на два еднакви микрофона, зеления и жълтия проводник са свързани по противоположен начин към самия XLR. Оказва ли това някакво влияние, дали микрофона е във фаза или противофаза?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.