Jump to content
Българският форум за музиканти

Помагайте класици


Berko

Recommended Posts

отиди при Данаил Данаилов да ти направи една китара. Китарите му звучат чудесно и са много удобни инструменти.

Миналият месец завърши една палисандрова и каза че ще я продава за около 1200 лева - от масивен палисандър, а не от ламинат!

Аз имам класическа китара правена от него в далечната 1996 г. и от тогава свиря на нея. Тя е махагонова и съответно значително по-евтина. Това е най-добрата цена за ръчно изработен инструмент с изключително добър тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора - какво попита човека - какво му писахте? Започна от 500 вие го пратихте на 1200 и нагоре... Я по-добре да отиде при Амалия Рамирез - хем ще му я направи като хората хем нема повече от $10 000 да му излезе - на делавера е определено...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено съм за Hernandez i Miguel Rodrigues! В скромния си опит с класическа китара, това са най-качествените инструменти за този ценови диапазон (700-1000 лв). Ако търсиш до 400-500 лв те съветвам да си вземеш Hohner или наистина този модел на Кремона. Звукът на Кремоната е някак си мътен (може и от старите струни да е звучало така). Ако си от София отиди в Динакорд. Там има доста и хубави класически китари. Успех с намирането на китара. И каква ти е ел. китарата? Може някой да се закачи за нея!

 

Благодаря! Спирам се на кремона най-вече заради мисълта, че се произвежда в България и в сравнение с другите марки, при Кремона търговците не слагат почти никаква допълнителна цена на китарата за транспорта и. Примерно в китай ако направят някаква китара с дървесини за 200 лв, тя докато стигне до България цената и може да стане 500лв, а китара произведена в България няма да включва почти никакви допълнителни разходи за транспорт и надценката ще е по-малка. Но в случая може и да греша, защото влияят и други фактори като евтината работна ръка на китайците.. няма значение

 

А китарата която продавам е http://forum.muzikant.org/topic/111208-idhiaeaaai-eeoadha-jackson-dxmg-japan/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.