Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете на едно момче влюбено в музиката :д


xektoroftroy

Recommended Posts

Здрасти,бих желал да питам ето тази китара=>http://www.technopolis.bg/b2c/details//158801/P11070901/%D0%9A%D0%9B%D0%90%D0%A1%D0%98%D0%A7%D0%95%D0%A1%D0%9A%D0%90-%D0%9A%D0%98%D0%A2%D0%90%D0%A0%D0%90-STAGG-C542

 

подходящта ли е за да се науча да свиря на ето такива песни -->

или

 

 

Имам 6 месеца за да се науча,дайте ми съвети ще съм благодарен ,наистина ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подходяща е но за 6 месеца няма да се научиш. Ако ходиш на уроци ще ти трябват няколко години за да свириш като този. Но по-елементарни неща ще можеш да се научиш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата става. Ще ти трябва малко повече време за да свириш като тези пичове, най - вероятно. Дали ще ходиш на уроци или не - не съм сигурен дали е от голямо значение, защото с желание можеш да постигнеш и сам вкъщи добри резултати. Ако не е проблем може ли да ни кажеш, защо се ограничаваш в '6 месеца'?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АААммм... Не мислиш ли, че тук във форума за тези парички ще си намериш нещо много по добро :)

Виж виждам, че си нов във форума и музиката, и може би си нямаш понятие от марки, и качество, но мисля, че в форума може да си намериш добра китара за тези парички ;)

Тези пичове сигурно са се учили да свирят с години, за 6 месеца, не вярвам да стигнеш дотам, не искам да те разубеждавам, но е добре, че имаш стимул, който да те кара всеки ден да свириш :)

Ако си заинтересован от друга китара, тоест ако решиш, мога да ти помогна да потърсим из форума, нещо за тези парички ;)

Чакам ти отговора, и на

.D.A.N.I.E.L.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пуснал тема в форума ,че си търся китара никой не ми отговори просто .-->http://forum.muzikant.org/topic/112710-oudhny-ne-eeaneaanea-eeoadhaca-iiaiadhaiaaoe/

Ограничавам се ,защото си обещах ,че към средата на май месец,когато е празника когато се изпращат абитуриентите (аз съм тази година) ще изляза пред цялото даскало в форум наречен Ден На Таланта-там изгря звездата на Рафи от X FACTOR ,той е от съседния клас... и ще изсвиря песента на от десперадо на антониа бандерас,или нещо лирично за да поздравя момичета с които съм бил :Д ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опа. Съжалявам, че не обърнах внимание на цената и че не го съветвах, същото като теб. Така или иначе. Но по това, което виждам, съдейки по мен, около годинка, годинка и нещо : ) A иначе мерси, ако предложението за китарата се отнася и за мен. За сега си имам задоволително оборудване, китари и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ицко, твоите предложения да помагаш на хора за избор на инструменти ги гледам от доста време и ОК, искаш да помогнеш, това е хубаво, ама може ли да попитам, до колко си наясно с марките, материалите и като цяло с видовете китари? Щото от предпоследния ти пост последното май много не го разбираш... човека иска класическа китара! Това, което ти си му показал е коренно различно... Честно казано се надявам да не ти е видял поста и да е хукнал да купува... <_<

 

Колкото до @xektoroftroy - Отиди в някой музикален магазин в града ти и на място си избери инструмент, който поне ти е удобен, защото за тези пари няма да намериш читава китара. А ако искаш нещо евентуално по-добро от към материали във форума това са моите две предложения:

 

http://forum.muzikan...869#entry696869

 

и

 

http://forum.muzikan...__fromsearch__1

Но знай, че е най-добре инструмент да се пипне преди да се купи ;)

Също така за 6 месеца няма да можеш да се научиш да свириш толкова добре. Cancion Del Mariachi не е едно от най-лесните неща за начинаещ, особено щом излизаш за първи път на сцена или ако искаш да я свириш като онзи от клипа.

Редактирано от Lathron
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Противно на представата ти, като засвириш пред момичетата от класа ти популярна песен те няма да изпопадат в краката ти :) Има и други начини да свалиш момиче, които ще ти отнемат по-малко труд и време :)

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малкият ми син беше абитюрент тази година, големият преди две и разбрах че 90% от абитюрентките слушат Чалга. Дано вашите да не са от тях!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малкият ми син беше абитюрент тази година, големият преди две и разбрах че 90% от абитюрентките слушат Чалга. Дано вашите да не са от тях!

Според мен нова тема трябва да се направи по този случай :lol:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шест месеца всъщност не са чак толкова малко време, но за това което си намислил нищо немога да кажа освен, че поне можеш да пробваш. Щом си проявил внимание към музиката изобщо определено си струва да пробваш : )

Познавам хора които са напреднали доста от първите месеци, но си зависи от човека (вероятно таланта..)

Но са прави колегите по горе,, най добре е според мен да изпробвате китарата с някой опитен китарист,

било то в локален магазин или по обява.. трябва да ти е удобна и тогава всичко останало..

Другото е че за такава музика без постановка просто забрави, уроците са добър вариант.

 

И не забравяй, че ако правиш това, което обичаш от все сърце , то все ще дойде и правилното момиче за да го оцени ;):wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви ,за съветите и линковете ,но не мислите ли,че ако всеки един ден упражнявам една и съща песен-десперадо няма ли все пак да я наизустя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, според мен това, че си много ентурсиазиран ще ти помогне, един пример :

Когато аз започнах да свиря, всеки ден свирех по 2-3 часа, и много бързо напреднах, защото ми беше много приятно и интересно, но имаше един момент, в който се чудех дали да не спра, може би ми беше доскучало и така свирех на седмицата по 1-2 часа, от това изводът ми е, че може и да я научиш, но не виждам защо се ограничаваш само в 6 месеца и 1 песен ????

Щом искаш да я свириш, значи те влече инструмента, не мисля, че е само за да впечатлиш някой, а щом те влече, защо да не продължиш и след тези 6 месеца, и да продължиш да се развиваш, аз мисля, че ако 6 месеца я повтаряш тази песен, има шанс да я научиш ;)

Като се замисля и аз 6 месеца наистина са доста време, това си е половин година ;)

Успех, дано продължиш да свириш и след това :)

 

Едит: Не се ограничавай само в една песен, защото, така няма да се развиеш достатъчно, наблегни на песента, но учи и други неща, започни с акорди, после някой друг ритъм научи, ако се ограничиш само в една песен, шансът да сбъркаш и да се изложиш е голям, но ако научиш повече неща, дори и да направиш някоя грешка и да сбъркаш, ще можеш да се оправиш, и да я направиш така, че никой да не я забележи ;):)

Редактирано от FoolofRemorse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.