Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

сядам си аз днеска да репетирам пред компа, включвам саунд картата (e-mu tracker pre usb 2.0) и гледам - няма никой... само като включвам слушалковия усилвател (той е реализиран с потенциометър с ключе) лекичко примигва диодът "power". бъзиках кабела, на няколко пъти диодът светваше за секунда и уиндоусът аха да я разпознае, но уви...

 

компа ден-два не го бях гледал, баща ми го ползва и след това изключва целия разклонител, саунд картата през това време е стояла включена в usb-то... що - не знам...

 

та я отворих завалийката, и без това не е в гаранция, мерих напрежения на usb конектора и проверявах с веригопроверителя - уж всичко е ок. а пък на - не работи. надути електролити не виждам, а останалото е ситно, ситно smd... писах и на съпорта на e-mu/creative, да ги видим кво ще кажат...

 

с тая карта си правим демо записите, без нея по-хубаво и ние да мрем, понеже кинти за друга няма... дайте съвет как да я чиня, кажете схема как да изкарам кинти бързо от нулата, или поне изразете съчувствие... бах маа му...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Схема на картата едва ли има публикувана, освен ако не е от Е-МУ. Ако е заминал процесора, едва ли се продава отделно.

Каквото и да се окаже, виж дали всичко в инсталацията е ОК и винаги ползвай хубаво захранване на компютъра(със свястна 5VSB схема).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали УСБ порта не е заминал? Също така картата ти работи с адаптер 5В 1А , може проблема да е в него, не споменаваш че си го погледнал. Най-добре я бодни в друг комп и по възможност с друг захр. адаптер и виж дали ситуацията ще е същата.

От съпорта на Креативето, не очаквай нищооо, преди време работих в сервиза на една фирма която внасяше криейтив, та ми се е налагало да им пиша.... неам думи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

досега съм я захранвал все по usb. пробвах я и на друг порт, и на друг комп - същата трагедия. мислех да я пробвам с външно захранване, но не намерих подходящо такова у нас.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе принципно трябва да работи и само по УСБ,но.... знае ли човек. Входа на захранването, отзад е стандартен предплагам, като за ефект? Питам щото мисля че имам такъв адаптер в нас и мога да ти го дам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е стандартен - 5 волта 1 ампер, жакът е по-малък и плюсът май е в центъра. пък и съм от варна :) ама ще си налепя един стабилизатор със 7805 и ще стискам палци :(

възможно е пистите около usb конектора да са се прекъснали, а платката е многослойна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

jorog е прав, опитай с друг кабел , опитай всичко което е по елементарно, преди да пристъпиш към пистите. Аз съм се опитвал да оправям разтопени писти на видео карти и резултата е 50 на 50.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я пробвай дали куплунга от към картата не ти мърда..... т.е. крачетата на усб-то да не мърдат към платката. Имах такъв проблем с СМЕ миди клавиатура....почва да работи и спира когато си иска, и светят само част от диодите. След това, все едно нищо не е било си сработва без проблем. И аз не знам какво става, ама си го обяснявам със лоши контакти, и липса на необходимото ниво на тока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ух... май все пак просто портът ми е умрял.

купих нов кабел, включих я в друг порт и... взе, че живна засега.

курбан трябва да давам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От съпорта на криейтив не може да се очаква много но все пак се пробваи.Можеш да провериш и тук за подобен проблем .

 

http://www.productionforums.com/viewforum.php?f=177&sid=d79349760f96b6eb8895dcbeb6c5a443

 

http://forums.creative.com/showthread.php?t=570649&highlight=e-mu+tracker

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.