Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ относно две ел китари..


Betrakiss

Recommended Posts

така.. прочетох пиннатите теми и искам да кажа (преди да сте ме изяли :D), че не си търся продавач консултанти, просто имам нужда от малко помощ.. защото не съм сигурен кой ми казва истината

Колебая се между 2 китари Flight TEK ST 2 i Cort x-1, човека от фактор ми каза, че флайта е перфектна за начинаеща китара.. но ме озадачава това, че корта има повече прагчета.. има тремоло и.. мисълта ми е, че човек от друг магазин ме посъветва да взема корта.. защото била по-добра.. Въпроса ми е наистина ли е по-добре.. тъй като корта е 10 лева по-евтина е от флайта и очевидно има повече прагчета и тремоло.. четох доста из гугъл.. но не можах да разбера, кое е по-добро..

 

пак се извинявам, ако се натрапвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нискобюджетна китара те уверявам, че тремоло не ти трябва ... Аз бих взел флайта защото ми се струва по - добра, плюс това не съм останал с добро впечатление от този модел на корт ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих заложил на Cort-a, доказала се е марката в ниския клас. А и повечето опции не мисля, че ще ти пречат, според мен примерно е добре да има 24 прагчета за по-голямо удобство при свирене по високите позиции, особено като си начинаещ и ако се кефиш на сола.

Но все пак вземи китарата, която повече ти харесва, това е най-важното за един начинаещ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.c...h?v=pGbFtg3lX78

И двете китари стават за начинаещ.Корта изглежда по-добре,но пък Флайта звучи хубаво според мен.

Между другото и двете са със стандартно тремоло като разликата е само във дървесините и в броя на праговете.Корта е с тяло от агатис,докато Флайта е със тяло от топола.Аз бих избрал Флайта.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топола, агатис - все тая, и двете дрЪвье не са от най-музикалните. От клипчетата за мене не стана ясно коя звучи по-добре, свирят различни хора на съвсем различна апаратура, и двамата далече от клийна (особено пък тоя втория бахти мазалото с тоя дилей). Но принципно се съмнявам да има кой знае каква разлика. Ако аз трябваше да избирам, бих избрал Корта - повече ме кефи външно :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тополата не е музикална? Айде моля ти се.

Сигурно затова USA Jackson-ите са започнали точно с топола и още го предлагат в къстъм шопа си.

А и Стив Морз е 'бати балъка, задето свири на някакъв си пръдлив МюзикМен от топола. :greenball:

Брееей...

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Lord Shredulous: Може би аз не се изразих правилно :) Не е редно да сравняваме на Морз Мюзикмена с бюджетна китара за 200 лева. Доколкото знам, дървесината от топола е една от най-евтините, и макар при добра селекция да се постигат добри резултати (има и други примери освен Мюзикмен - Фендер и Пийви например) - звук близък до елшата, че и по-добър, според някои - аз лично силно се съмнявам, че конктретната китара е произведена от селектирана дървесина, имайки предвид цената, вероятно е ползвана най-евтината такава т.е. - каквато има. И в този ред на мисли - силно ме съмнява да е по-"музикална" от агатисовия Корт. Иначе си прав, но това се отнася само за скъпи китари (каквито от агатис май въобще няма, което е достатъчно показателно). Лютиерите недолюбват тололата повече заради не особено добрия външен вид (не ства за натурални финиши в общия случай) и заради това, че е мека и лесно се наранява и драска, отколкото заради звука й. Доколкото знам при Jackson се е ползвала само за "крилата" на американските neck-trough-та, та там няма чак толкова отношение към звука, не знам да е ползвана за цяло тяло. Но това така или иначе няма особено отношение към темата, в конкретния случай аз лично бих избрал Корта.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека се поизвиня малко за острия тон, тази седмица не ми е от най-хубавите.

Избирането на първа китара обикновено е акомпанирано с избирането и на някое кубе, в което почти няма разлика във звука освен на клийн канала.

Затова за първа китара се избира най-често най-удобната.

Съгласен съм за недолюбването на тополата, тя си е грозно патенце. Същото може да се каже и за липата, но и при нея има изключения, като престижните серии на Ibanez, в които пак се използва селектирана дървесина.

:cheers2:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз залагам на Cort :) Не ме нападайте, казвам го защото съм свирил на същият, за цената си е добре чух, че с тремолото е имало малко проблем, но....

Ако не си решил задължително да е чисто нова, това може да те устройва ---------> http://forum.muzikant.org/topic/112717-cort-x6/ ;)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам голяма разлика в звукът, а и не мога да ги сравня така, най - добре е която на теб ти е по удобна и ти харесва повече, виждаш, че не са еднакви на модел ( форма ) Едната е Страт форма, другата не мога да я определя, отиди пробвай, не вярвам да има съществена разлика ;)

Успех

 

Ицко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

И двете са Страт форма, макар Корта по-скоро да се води Суперстрат.

 

Съгласен съм, че едно не добро тремоло може да създава много ядове, като за първа китара (ако фабрично е дефектно или от по-меки сплави, а от там - да разстройва, не само при бухане с ръчката, ами и при бендове). То всъщност, ако е дефектно, си създава ядове, пък и 10-та китара да е. Ако пък е ОК и не се използва като Флойд, не е болка за умиране, една екстра повече.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога е не само до въпрос на сетъп и качество на материалите. Подозирам че и техниката на изпълнение оказва влияние.

3 от китарите ми са с различни видове тремоло (Floyd Rose, Wilkinson и Kahler) Нямат проблеми с дайвове и пулъпи, но при бендове дори от 1 тон се случва да не се върнат до нулева позиция. Ходи се чуди. :D

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.