Jump to content
Българският форум за музиканти

За посланията в текстовете


AXE

Recommended Posts

Какво ви е отношението към посланията в текстовете? Колко силно е въздействието им върху хората? Одобрявате/Харесвате ли текстове, в които се "възхваляват" войните, убийствата, самоубийствата и т.н.?

Какво мислите за текстовете без послание?

 

Ако пишете текстове, какво внимание обръщате на посланието?

 

И т.н. интересни работи около посланията в текстовете ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 112
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

обикновено гледам начина, по който е поднесено посланието.

сигурно за тва си падам толкова по туул, щото никога няма да откриеш посланието, директно в това което чуваш.

омг тоу арт нот лийт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще ме накараш да го направя. Не ми казвайте кво "трябва" да чуя, да видим дали ще го чуя наистина. Аз лично съм доста скептичен към цялата тая врява относно обърнатите послания - аз от говор на обратно не сцепвам много, пък да не говорим това да ми повлияе по някакъв начин на психиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

обърни която си искаш песен, намери няква книжка на английски и започни да я четеш от произволно място, докато слушаш музичката. можеш да намериш скрито послание и в творчеството на dj bobo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туул :D

А Пърфект Съркъл ;)

Мейнард :)

 

Наистина начина, по който се поднася посланието е страхотен...

 

Иначе - за текстовете с открито насилие - мен ме дразнят много, не слушам музика, в които присъстват такива неща, надали би ми дала нещо позитивно.

А ако някой иска да получава негативни емоции от музиката, която слуша, това си е негов проблем.

 

Какво мислите за текстовете без послание?

 

въпроса е какво е мислил автора, когато е писал текст без послание :wow: ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушали ли сте "Stairway To Heaven" на Led Zeppelin наобратно?!

Това само по себе си е такова послание, каквото... ;)

Слушах я току що. Голям купон беше;) Особено ме кефи как мелодията запазва част от чара си и наобратно и ти напомня за оригинала.

Но като изключим това не чух никакви английски думи. Само вокалите на Plant наобратно, които така звучат по скоро като индиански заклинания. В тая ли песен имало сатанински позови и не знам си кво :) Просто някои хора като си нямат работа и измислят големи идиотщини :D

 

Това е една супер яка песен и хората я харесват не защото наобратно не се чува "Sing with me cause I'm in deal with Satan" (или квото там трябвало да се чува), а просто защото е една супер яка песен. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, нямало - сигурно 80% от американските нео-християнски църкви се втурнаха да обясняват, че се пеело за сатаната ако се слуша наобратно.

 

Гледах едно видео специално по темата, но ми се струва че всичко е нагласяно - малко по-бързо, малко по-бавно, тук таме питч шифтер и накрая може и да се окаже че са пеели за осама бин ладен. :no:

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, хораааа. Съвсем обърнахте темата. Ако държите за тия скрити послания имам една книжка дето скоро ще я издаваме '100 wierd' Ходете си я купете :P:P:P:D:P:D и си четете на воля :D

 

Истина е че аз не винаги се заслушвам по текстовете. Но лично аз не вярвам толкова в посланията. Не в смисъл че няма такива, но ня мисля че един трезвомислещ човек ще почне да изпълнява разни нареждания 'ходи убий' :no: или такива. Такива хора не смятам за добре психично. КОЛКОТО И ДА СЕ КЕФЯТ НА ПЕСЕНТА/ИЗПЪЛНИТЕЛЯ/ГРУПАТА. Аз приемам текста като част от музиката/мелодията и когато текста е добър, прави и песента по-добра, както и обратното. Обаче никога не съм приемал посланията като нещо, по което да се водя. Много пъти съм чувал 'тази песен сякаш е писана за мен!' Да, може да описва твоя (част от) живот(а). Може 'главния герой' или там както искате го наречете ((АЗ-ът ) :P вчера праих класно по литература:P)) да има подобни проблеми като тебе, но ако въпросния вече се е справил с тях, не означава че и ти можеш по същия начин.

 

Тази тема е подраздел, на любимата на родителите 'това накара детето ми да направи еди какво си!!!' и да ходи да обвинява незнам си кой си. К'во, през 80те - "метъла подтиква към насилия!!!" :killyou: , през 90-те - "Телевизията подтиква към насилия!!!" :killyou: , през 2000-та и насам - "Компютърните игри подтикват към насилия!!!" :killyou: С две думи винаги има какво да обвиниш, но не мисля че посланията в текстовете (особено посланията в текстовете) влияят. Поне не би трябвало...

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе то всяка песен носи послание по своему. Едни разказват истории и те карат да се замислиш, други са купонджийски и те зареждат с енергия, трети - безгрижни и просто ти напомнят колко хубав е животът.

 

Въпросът е доколко това послание стига до хората. Тука вече опира до майсторлък. Затова моето лично виждане е, че добрата музика въобще е като разговор с приятел за нещо много вълнуващо, което ти се е случило. В такива моменти намираме какви ли не начини, за да накараме човека насреща да преживее същото. Интуитивно знаем с какво да илюстрираме разказа си - жестикулации, мимика, паузи, смяна на тоналности - защото всичко това, взето заедно, увлича слушателя и в някаква степен предизвиква емоция у него.

 

Доброто парче по мое мнение те връща към нещо познато. Гениалното парче, като всяка друго гениално произведение, те кара да изпиташ нещо непознато.

 

(Е, това прозвуча като възхвала на чалгата. А не би трябвало.) :no::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то всеки си има някакви възгледи относно живота, вселената и всичко останало и един текстописец обикновено залага в текстовете собствените си възгледи. Послание винаги има. Посланието е важно. Аз като пиша текст, важното за мен е да накарам четеца да се замисли по заложената в него тема. Аз много обичам текстове, които те карат да се замисляш за някои работи.Дори когато пишеш текст, в който се разказва някаква история не заради някакво послание или поука,а заради самата историйка,то пак има послание, без да го искаш.

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те ви един мой текст,ама не ми се смейте много, щото никога не съм учил английски. Надявам се понякое време в близко бъдеще този текст да се имплантира в песен

 

Horrible Faces

 

Look from here to the horizon

I see, feel the all torpidity

Souls, filled with some poison

What is this full stupidity?

 

Look here – and everywhere

I see, I’m horrified by this

Eyes, concentrated in nowhere

Wish for something fully miss

 

Like stone seem their faces

All alike, as if united by telepathy

They are many, from many places

But all joined in mass apathy

 

Ch:

They all are mean creatures – the apathy shall destroy them

And they have not ventures – the apathy wrote their anthem:

‘We don’t care about anything – the melancholy is our heaven

Self-regret for us is the one thing – and the apathy is our haven’

 

Horrible are their straight faces

And empty eyes,like mat glasses

They are many,from many plases

They all do the apathy’s masses

 

 

:headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.