Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво мислите за Ibanez S420 или като цяло за S серията !?


Marti Karailiev

Recommended Posts

Не съм свирил на такава, но гледах адски много ревюта за нея, защото мислех да си я купя(Cherry Finish :) ). Направи ми впечатление, че това е една от малкото китари, които гледах с толкова незначителен процент лоши мнения. Лошо е, че няма къде да отиде човек и просто да я пробва китарата, но S сериите се ползват с голям авторитет, поне от това, което аз съм чел. Надявам се някой да може да ти помогне повечко.

 

П.П. ZR - Zero Resistance тремолото, била една от най-добрите заключващи флойд системи, след оригиналния флойд..

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Аз свиря с Ibanez S7320 - седемструнния модел с 22 прагчета, произведен в Индонезия. Грифът е изключително приятен. Махагоновият звук си тежи на мястото, независимо от тънкото тяло. Китарата е много лека и удобна - спортен модел, един вид.

ZR системата е страхотна от гледна точка на настройване на флойда при смяна на струни, строй, екшън. За съжаление самият бридж е изработен от много калпави материали и всеки път, като затягам струните или седлата за интонация имам усещането, че ще се разхвърчи във всички посоки. Това не се е случвало, но малките части, като болтчетата на седлата, са кекави. Иначе бриджът се държи точно както трябва.

Като цяло съм си много доволен от китарата, но на никого не препоръчвам седемструнна китара с 25 инча мензура на грифа. Трябва още.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото нещо ,което ме дразни в новите S-модели е, че са с 24 прага. Но за някого това може да е предимство. Иначе китарата е супер и подкрепям твоя избор.

Редактирано от Fashion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че изпадам в офф-а, надявам се някой да ми отговори с един коментар - как 24 прага могат да НЕ са предимство? (Въпроса не е заяждане, чисто информативно.) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хора недолюбват саунда на 24 праговите китари, поради по различния саунд на нек адаптера (спрямо 22 праговите). Аз например сериозно не харесвах саунда на моя PRS Custom 24 (докато го имах - не за дълго) , сравнен с Custom 22

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мразя 24 прага. Заради горното + това, че са излишно много и няма файда от тях. :P

 

S серията е много яка, но не знам защо слагат само ZR бридж. ZR тремолото мен не ме кефи - нито е Флойд, нито е фиксед, нито нищо. Много е твърдо, има ясно изразена "мъртва точка", където се връща, не може да хърка ит.н., а половината екстри, които му приписват не работят на практика (късаш струна и не се усеща, работели ОК т.нар. double stop bends).

 

Ако сложат 22-фретов гриф и Ло Про Едж и ще стане супер-дупер китарка! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като бивш притежател на с270 с Лицензен Флойд от 1995, мога да кажа ,че китарата беше уникална! Едиснтвените ми забележки бяха към тремолото , но със ZR това не е актуално! Мойта беше корейска и пазя добри впечетления като звук и най-вече като ергономичност - вероятно най-удобната китара която някога съм имал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз използвам S520EX моделът.Нямам никакви оплаквания от него.Невероятно удобен е и като гриф, и като форма.Почти универсална китара е...става както за блус, така и за по-тежки неща.Тремолото е доста стабилно и доста рядко ми се е налагало да се разстройва.Силно препоръчвам S серията :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам S420 от старата серия с 22 прага, мога да кажа, че е много приятна китарка, с много неприятни адаптери и материал на тялото (махагон някакъв) но след смяната на адаптерите с paf pro и tone zone, звукна доста добре, сега мисля и тялото да сменя и се надявам да стане още по-добре, иначе грифчето е много удобно, за тремолото мога да кажа само добри неща, за това за което го ползвам е супер и най-важното - не разСтройва :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.