Jump to content
Българският форум за музиканти

Евтини и относително качествени струни за 4 струнен бас


serengeti

Recommended Posts

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Всичко хубаво, но има ли ги по нашите земи. Иначе за какво ни ги показваш. Кажи магазина, в който мога да вляза и да ги купя без да чакам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ги по нашите земи, но не ги препоръчвам. Взех преди време един комплект за проба, много зле. Звукът беше небалансиран. Е и D звучаха много по-глухо от A и G, сякаш бяха ползвани. Подобно мнение дочух и от още един ползвател. На всичко отгоре не бяха и достатъчно дълги за да ги поставя през тялото. Изтърпях ги за 2 дни и ги изхвърлих. Няма да споменавам името на вносителите, за да не излезе, като реклама/антиреклама, но им препоръчвам да не ги внасят повече. Цената им у нас не е по-ниска от повечето други марки. За същите пари, бих могъл да препоръчам S.I.T. Хубав тон и постоянно качество. Преди да мина на гладки, смених 3-4 комплекта от тях, никакъв проблем не съм имал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид че за 17 лв. Получавате относително евтин резервен сет.Към FATS - да купиш нещо от ибей не е много трудно,ако не знаеш как ще ти пиша ЛС.BLR не знам кой е вносителя при мен няма такива проблеми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид че за 17 лв. Получавате относително евтин резервен сет.

 

Нямаше да е лошо да ги беше пробвал преди да пишеш. Ако го беше направил, щеше да знаеш, че и 1.70 лв не струват. Няма абсолютно никакъв смисъл да се купува нещо евтино, което не върши работа.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно колко души от вас непрекъснато свирят на голяма сцена или участват активно в звукозаписни сесии, та да имате нужда от скъпи струни. От три години ползвам едни евтини комплекти Alice (между 12 и 15 лв. за комплект), сменям ги когато се наложи през седмица-две и винаги съм с нови струни. Не виждам смисъл да слагаш скъпи струни и да свириш с тях две години. Преди първото пране. Смешна работа.

А с ибей не се занимавам, имам лоши спомени. И не обичам да чакам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форума е ад вече.Първо пробвал съм ги,второ може да си попаднал на кофти комплект,трето тук сме трети свят и кой знае каква боза са внесли,мога да продължа да изброявам.Не бъди толкова категоричен,може да сме на различни мнения и в това няма нищо лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно колко души от вас непрекъснато свирят на голяма сцена или участват активно в звукозаписни сесии, та да имате нужда от скъпи струни.

 

E, и ти предполагам не участваш в порно продукции (изключвам домашното порно), но вероятно не си купуваш гащи за по левче от Женския пазар, които са за едно пране. Ако си купуваш такива, взимам си думите назад. Какво значи "скъпи" струни? Колко, според теб струва един комплект "скъпи" такива? Къде видя, в тази тема някой да пише, че си сменя струните веднъж на две години?

 

Осрахте и я и тая тема.

Fats, не знаех, че и мъжете имат менопауза, но явно, някои имат. От няколко седмици ти се дивя на умението да мрънкаш, оплюваш... въобще всякакъв негативизъм. Как пък не се случи, нещо позитивно да намери път, от киселото ти съзнание към пръстите, с които пишеш. Чудя се дали е възрастова или личностна особеност, но и в двата случая, не си нито полезен, нито приятен за форумна комуникация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би вместо кисели мнения е по-добре да се постват семпли .

Ето малко от мен : http://forum.muzikant.org/topic/111382-nodhoie-warwick/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от много отавна свиря с повече от 4 струнни басове но преди ползвах 40-100 на фендер на прецижън басовете с които съм свирил много приятно звучене с много добре изразени ниски докато са нови и добри високи бяха 32 лв

стаг съм купувал за проба но за мен са гола вода само приличат на струни и струват 20 лв

преди една седмица си купих Хартке сет за 5 стр малко странен размер са 45 65 80 105 130 за сега свирят горе долу за 30 лв толкова

на Бостън ми харесаха струните много изравнен звук дълго си запазват звученето струват 30 лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От личният ми опит с евтини струни разбрах, че е по-добре да се спестят малко парички и да се купят по-скъпи такива и пак не е гаранция, че ще се попадне на читав комплект. В милата ни рОдина се внася какво ли не, а изводът на покойния ми дядо "не съм толкова богат, че да живея евтино" започва да се оправдава все повече и повече. Струните са много фин и прецизен момент, че да ги гледаме по цена. Те са в основата на тона, който излиза от пустия бас и някак не мога да преглътна този факт. Евтини струни бол. Има опции колкото искате по магазините и всички си носят минусите. Я някоя глъхне, я има разлика в твърдостта им. Евтиното е голям компромис.

 

Струните Stagg - кратък живот на тона, глъхнат.

 

Струни D'Addario - същата история, но тук е въпрос на късмет. Тук нещо настъпи промяна в производството ли, какво стана, но спомените ми от едно време бяха доста по-положителни от сегашните. Струните на единият ми бас са D'Addario(фабрично монтирани на баса) и нямат общо с това, което съм пипал като нови струни на тази марка, които са закупени като отделни комплекти.

 

Струни Fender - и тук нещата нещо не са ми задоволителни като краен резултат.

 

Изказването ми е малко общо, защото не помня точните модели на струните, за което ще помоля за извинение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/de/warwick_46200_m_red_label.htm

 

http://www.thomann.de/de/warwick_red_label_045.htm

 

Ето от тези съм доста доволен по отношение на цена/качество. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би вместо кисели мнения е по-добре да се постват семпли .

Ето малко от мен : http://forum.muzikan...odhoie-warwick/

Би било хубаво. Стига да имат условия за директен запис, чрез DI + mic preamp или чрез инструментален вход на интерфейс. Разбира се, всеки инструмент звучи различно, но някои характеристики на струните са по-скоро универсални независимо от баса и адаптерите.

 

Те са в основата на тона, който излиза от пустия бас

Абсолютно вярно, а колко хора ги пренебрегват преди записи и концерти, не ми се иска да повярвам. Всеки сам си преценява какви струни да ползва, за да си дрънка вкъщи за кеф, особено ако това не е основия му инструмент, но в момента, в който имаш или искаш да имаш аудитория е недопустимо. От известно време изрично обявявам преди записи, че бас или акустична китара със стари струни НЕ записвам. "Ама те са нови, преди седмица ги сложиш" :slap:

 

 

Имате ли опит с евтини струни без дефекти, които се намират по магазините в София? Дори и ако се скапват сравнително бързо - да препоръчвам на записващите с по-лошо финансово състояние. Прочетох за S.I.T, къде могат да се намерят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.