Jump to content
Българският форум за музиканти

За какво трябва да се помисли ако имаш желание да направиш клубче в малък град (Нова Загора) и има ли желаещи?


Recommended Posts

От доста време обмислям да взема помещение в град Нова Загора, в което да се събираме със съмишленици и любители на рок и метъл музиката. Преди няколко дена разбрах за един бар, който се дава под наем и според мен е идеален за тази работа. Става на въпрос за бара "Кооперативна среща", който се намира до кланницата "Енчеви" под надлеза на пътя за с.Езеро. Срещнахме се с човека, който го два под наем и отидохме на място да го огледаме. Бара е в доста добро състояние и се състои от малко помещение ( 15 кв.м) с бар плот и четири маси, коридор, две тоалетни (в добро състояние), склад (12-13 кв.м) и голямо помещение подходящо за свирене и събирания ( 50 кв.м). В двете помещения има камини на дърва, както 15-тина дървени маси, като по бирариите със столове. Към бара има и лятна градина (60 кв.м) оградена с висока и масивна ограда. Наемодателя е доста разбран човек, бара стои празен от доста време, защото е в края на града, в индустриалната зона. Но пък около него няма никакви жилищни сгради, така че няма на кого да се прчечим със силна музика или свирене на живо. Наема е доста приемлив (200 лв за всичко).

Та идеята ми е ако има още един-двама навити и сериозни хора от района, които се занимават с музика или просто обичат да слушат по-различна музика от заобикалящата ни чалготия, да се обадят, да се видим и помислим дали може да излезе нещо от тая идея, както и да рещим всички въпроси, които ще изникнат, ако се захванем да правим нещо.

Аз виждам нещата по следния начин - Сдружение с нестопанска цел ( четох насам-натам пак има доста изисквания - http://www.econ.bg/law/procedures/article115276.html), за които ще отговаряме няколко човека и ще делим разходите, но пък ще си имаме наше местенце, където със събрана апартурка (от тук от там) ще свирим, репетираме и каквото се сетите.

Всеки има нещо в мазето, което събира прах по простата причина, че вдига много шум и пречи на съседите.

Незнам дали ще се намерят нужните хора, защото по принцип не съм от Нова Загора и не мога да кажа, че познавам много такива хора. Но така или иначе ще поостанна още доста време в града и ще е хубаво да си създадем едно такова местенце, в което да се събираме когато имаме свободно време и да разпускаме.

Казвам се Владимир, телефона ми е 0887 66 50 33, моля дайте някакви идеи, какво е по-важното върху, което трябва да се помисли и как най-лесно може да се направи, ако съберем нужните хора. Ако има желаещи от района да пишат или звъннат, за да видим какво ще измислим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята радва :)

Защо мислиш, че е нужно да я облечеш в определена законова форма? Няма ли това да е излишно усложняване на процеса?

Може би, за да бъдат по-точно и ясно определени правата, задълженията и отговорностите на замесените,

които така или иначе пак ще си се нареждат по неписаните правила :)

Основното е да се съберат "правилните" хора!

Другото ще се нареди с търпение, постоянство и rock'n roll!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко няма да го ползваш като бар, клуб, репетиционна за даване под наем... или каквато и да е стопанска дейност, не трябва да регистрираш нищо. Сключвате си един договор за наем и си ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля да има стопанска дейност, просто възникват въпроси относно финансирането на подобно начинание. Примерно аз от собствените си средства мога да отделям по 100-тина лева на месец. По груби изчисления разходите, които ще имаме, ако се ходи по-често ще бъдат към 400-500 лв на месец (200 лв наем, ток, дърва за камините и др.), а може и повече. В днешно време все по-малко хора са съгласни да дадат пари за каквото и да било. Никой не е сигурен в доходите си, особено в малките градове. Трябва да се намерят точните хора и да се измисли такава схема на финансиране, която няма да товари учасниците. Града изглежда малко умрял в посоледно време, в момента раздухваме идеята насам-натам и чакаме поддръжници. Ясно е, че няма да имаме кой знае колко време да ходим там, всички имаме семейства, работа и задължения. Но факта, че ще има такова място в един град като Нова Загора някак си ме радва. Всичко зависи от нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям идеята и като ползвател на няколко подобни заведения ще си позволя да ви посъветвам някои неща!

Първо:Когато е отдалечено от града не е особено подходящо да правите музикален клуб(особено , ако няма транспорт удобен)!

Второ:Ако ще става публично място ще трябва да вадите документи и разрешителни!

Трето;Ще трябва да се регистрира фирма!

Четвърто:Ще ви трябва охрана и или СОТ(когато не работи) , ако ще го оборудвате с обзавеждане и техника!

Пето:Ще трябва да се назначи персонал -поне 3-4 д. и разходите ще минат 1000-1500лв.

Можете да проучите как стоят нещата ,ако искате да бъде частен клуб.

Не изглежда лесно ,но пък идеята си я бива!И все пак в града ще бъде по-посещаемо!Потърсете избени помещения ,бивши механи, дискотеки,билярд клубове и др .подобни!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то идеята беше мястото да е отдалечено от жилищни сгради, за да не пречим на никого. А за охраната съм помислил. В свободното си време поставям алармени системи на обекти и жилища към един СОТ в града. Имам доста събрана техника, включително и GSM комуникатори. Алармата може да информира мен и останалите, ако има нещо нередно. За да спестим поне таксата за охрана, която в Нова Загора ще е 30-40 лв на месец. Но момчетата от патрула са ми приятели и не ми пречи да ги помоля от време на време да минават нощем и да хвърлят по един поглед. Имам също един приятел кучкарин (в точния смисъл на думата), все ще услужи с някое куче, което да обикаля в градината.

Пак казвам, че първоначално на това място ще се събираме познати и желаещи, без да се продават някакви стоки или да има такса за вход. Като се съберем достатъчно хора ще помислим как да разпределим разходите и какво да доразвием.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудна работа е тва за Нова Загора , според мен ако има момчета или групи които свирят може да се направи идеална репетиционна с оглед мястото където се намира ! и покрай репетиционната да се организира последствие сбирка на хора мислещи в областа на тежката музика ! Ако са останали все още фенове на тежката музика можете да измислите нещо , още повече ако има групи действащи в града и имат нужда от репетиционна ! Аз съм Новозагорец , но от 1 година живея в Стара Загора и свиря в една стара загорска група , в Стара Загора няма репетиционна която да се ползва от групи , общо взето всички които свирят си имат собствени , трудно ни беше докато намерим къде да свирим и ползваме !!! Така че мисля ако има групи е по добре да се ориентираш с тях съфместно за изграждане на репетиционна и след това място за събирания и нещо като бар а защо не и сцена за местни групи ако има за концертна дейност ! успех желая , бтв почти целия ноември съм в Нова Загора ! така че може се видим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравей Идеята ти е добра виждам че темата не е актуална но ако все още искаш да направим нещо може да се включа. Преди бях вокалист сега се занимавам повече с продуциране

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.