Jump to content
Българският форум за музиканти

Дилема между две комбо-та


Lighthammer

Recommended Posts

Пускам темата от името на един приятел, който има нужда от комбо и може да си позволи такова в тоя ценови клас, но и той като мен не е много в час с басовата техника и търси съвет.

 

Линк в Томан за Крюгер-а

Линк в Томан за Ашдаун-а

 

Свири предимно леки неща, въртящи се около около поп-а, басът му е Корт C4 - 4-струнен с идея за ъпгрейдване към 5-струнен. :greenball: Не използва слап техника.

 

Ако някой има преки или преносни впечатления за тия усилватели (приемат се и предложения за други), ще ни бъде много полезен със съвет. Благодарим предварително. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен Крюгера ми харесва повече, съдейки по семплите, но мисля, че всеки от 2-та ще свърши работа. И все пак, аз залагам на Крюгер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е, че и двата имат изход за външна колона. Тъй като и двата работят на минимално съпротивление от 4 ома не е зле да се провери какво е съпротивлението на вградените говорители. Ако са 4 омови изхода е по-скоро с козметично предназначение.

Впечатленията ми като разлика в звука между двете марки: GK е по-бърз и пъргав. Ashdown е по-мек, компресиран, дебел и "бавен" - има усещане за по-"лампов" звук. Не казвам, че единия или другия е по-лош - въпрос на лични предпочитания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И една малка подробност - ако ще пазарува от Томан при цената трябва да има 3 зелени "хапчета" или "парички". При Гален Крюгер отсъстват, което значи, че в момента не го предлагат. Може да се поръчат през Динакорд на каталожната цена. Внася се предварително 20% от сумата и идва до месец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EBS е само за в къщи май с този 10 инча говорител и е 60 вата.Става и за някоя акустична група.

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих взел Крюгера, защото повече ми харесва като звук и като възможности, които има за цената си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари, определено бих взел по-мощното, въпреки, че ГК-то е на промоция и реално е два пъти по-скъпо.

...щото ако са нужни 150 вата, примерно, 175-ватовото би се "пънало" доста повече от 250-ватовото, м общия случай.

 

Ако се търси "якият тон", в РФ-то имаше 30 ватови SWR-та, с една 10-ка, около тези пари (12-ки, на 60 вата - също) ;) но не е много хубаво да се ползват за сценичен монитор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално, дилема няма. Ето какво пише на сайта на Thomann за GK:

 

Availability of this item:

shipment due to arrive on 09.12.2011

 

Като се прибавят 3-4 седмици (вероятно и повече с празниците) за доставка до тук, говорим за средата на януари догодина най-рано. За тези пари, не виждам и нищо друго с подобна мощност, така че остава само Ashdown-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодарим за отговорите, наистина са ни от голяма полза. :cheers2:

 

Най-вероятно изборът ще падне върху Крюгер-а, защото човекът не бърза с покупката, а и не му трябва чак толкова голяма мощност като на Ашдаун-а.

 

Брей да му се невиди, басистите май са по-отзивчиви и обективни от китаристите! :greenball:

 

Мерси още веднъж, пичове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, с ватовете е измамно - и 500 вата да имаш, няма да стигнат. Ватовете никога не са достатъчни при баса! ...пък и няма по-голям кеф да чуеш от барабаниста "би ли се намалил, много се извинявам, ама... ...'щото не мога да си чуя барабаните" :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва с ватовете не значи почти нищо. Аз съм свирил и с 50 и с 500 В усилвател и в двата случая, всички членове на групата са ме чували добре. Силата и/или чуваемостта на баса зависи от доста други фактори. Чувствителност на озвучителното тяло, брой и размер на говорителите, звукови настройки, инструмент... Често виждам, разни младежи с тънки, грапави струни, орязали си жестоко всякакви среди, чегъртат с перата и се оплакват, че не се чуват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Да-а-а и ако ги питаш защо, няма да знаят :D

...относно ватовете - днешната младеж решава, че сериозно я ебавам, като разкажа как с 12 вата за баса съм правил репетиции и концерти, с блус група.

 

Май се отклонихме нещо :D Успех на колегата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-лошото при днешните младежи е, че не приемат съветите от по-опитните батковци. На 16-19 се мислят вече за спецове, а какво ли ще стане по-нататък? Приятел, който преподава китара ми е споделял как деца в 5-ти клас са заявявали, че прекратяват с уроците по китара, защото вече нямало какво да научат. :surprise: Но това е една друга тема.

Не се притеснявайте за флууд-а, всякаква информация ни е ценна. Още повече като разбрахме, че повечето басисти са големи пичове. :D:rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.