Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблеми с настройване


Spoke™

Recommended Posts

Здравейте хора, проблемът може да ви се стори адски тъп и банален, но си купих бас преди половин час и не мога да го настроя.

Когато свиря на струна Е, тунера показва, че свиря на А, и така се бърка със всичките струни. Не знам на какво може да се дължи това, сигурно е в мен грешката, но вече от половин час се пробвам и винаги фейлвам, не става и не става.

Ако има някоя добра душа да помогне на новака ще му бъда страшно благодарен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи най-очевидният отговор е, че просто струната от Е е минаал в А и трябва да я настроиш, но на дали е това щом питаш тук. Бих те посъветвал да видиш тунера ха колко херца (Hz) ти е [стандартно трява да е 440 (ла)]. Може да пробваш и с друг тунер, а дори и с компютъра да настроиш баса. Ако струните са нови сигурно са се отпуснали от свиренето (ако си блъскал яко в тоя половин час, че да докараш А) :greenangel::punk_guitar: . Ако бриджа на баса е повреден и затова се разтройва, по-добре го връщай. :greenball: За друго не се сещам.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я, преди да е станал някой гаф, ако имаш възможност, запиши един клип със звук. Какво точно правиш и да се вижда ясно тунера. Качи го някъде и пусни линк да го видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв точно зор видя, щото при нормални условия нещата трябва да стават без никакъв зор. Да не се събудиш утре с лък вместо гриф...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами понеже съм си малко инвалид, докато настроя струните се озорих. Сега не знам как да го обясня, просто трудно намерих точната позиция на всяка струна ( не знам дали така мога да се изразя).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора като дръпна някоя струна по- силно, или чукна по баса, там където са ключовете се чува някакво тракане, нещо малко трака леко и ме притеснява, от какво може да е това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на линка, току- що установих, че шайбите под гайките на ключовете ( нямам възможност да постна снимка) тракат, явно са разхлабени. Как мога да го оправя ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъп съм и не знам как ... Ако може да обясните... Съжалявам, че ви занимавам с глупости, хора, но адски много ми се свири без тва досадно тракане.

 

Аз съм прочел ШАЙБИТЕ, а не гайките. С кой номер ключ се затягат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.