Jump to content
Българският форум за музиканти

Отчаян съм от GW-8


genslumm

Recommended Posts

Здравейте, приятели! Неотдавна си купих си роланд GW-8, след като дълго време търсих, рових из нета, прочетох хиляди мнения, абе всъщност това няма значение. Но...стиловете му са просто ужасни, какъвто и миди файл да пуснеш /вкл. и професионално правени, и които звучат прекрасно дори на ямаха за 200 лв. и на по-старите роланди/, звучи отвратително и въобще не става за слушане, за звука на барабаните да не говорим. Ползвам синта със слушалки, които са повече от добри, очевидно проблема е другаде. Ще помоля някой да ме насочи към сайтове, където има стилове за роланд от по-висок клас, за да ги пробвам, а за миди-файловете... просто не знам, надявам се на каквото и да е инфо, защото просто няма начин тези файлове да звучат на всеки друг синтезатор, само не и на този роланд. Благодаря предварително на всички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/50899-%26lt%3B%26gt%3B-noeeiaaa-dheoie-adhaiceiaaioe-aeaaiaee-midi-e-oi/

 

Това е темата за споделяне на мидита,стилове и инфромация.Виж линковете,свали си и пробвай,но да ти кажа...много хора се оплакват от сетовете на GW8.

Тъпа,евтина самосвирка за детската градина или да се учи някой ученик на пиано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същият проблем го имат доста хора (включително и аз). Със саунд модул се решават нещата. Е, ще трябва да кихнеш още малко пари, но друга оправия няма, специално в този случай. Тези неща ти ги казвам, като потърпевш, не си чеша езика. Ако кажеш за каква музика става въпрос, ще мога да те насоча към конкретни модели, предлагани в Ebay. Лично аз си реших проблема с Ketron SD2. Пускам ти като линкове две демота в Тубата с мой мастеринг. Не е много изпипано, но нямах време да ги глася много-много... Гледах да обхвана различни стилове:

,

Изслушай ги и двата и ще прецениш дали този звук те удовлетворява.

Ако въпроси, задавай ги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GW-8 е много класен инструмент, затова глупостите, че бил детска свирка ми напомнят баснята за гроздето и лисицата :icon_shithappens: Вярно, че не е като "тъп" като Е или ЕМ серията, тук всяка контрола или ниво на ефектите се разчитат в детайли и влияят върху саунда, ама кой да чете и се помъчи малко над клавира, вместо да пише щуротии. Те затова кафявите колеги предпочитат Корг :greenball: Дай някакъв мейл да ти пратя стилове и мидита, коригирани както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое му е класното колега?

Това,че е в най ниския ценови клас ?

Това,че масово по чужди и наши форуми музикантите се оплакват от него?

 

Музиката всеки я възприема различно.И за едни уши тя е хубава за други не.

А това с мидитата коригирани както трябва...падам от смях.

Не знам как ги коригираш,но аз като пускам едно и също миди през клавира,през кюбейса в WIN и през Logic Pro на Apple ми звучи по 3 различни начина.

Що ли така става?

 

Виж за стиловете съм съгласен,но миди и стил са две различни неща .Там си иска настройка и изпипване,но за софтуерните инструменти и ударни сетове за мидитата GW-8 не струва.

А и темата е за това,не за контрола върху ефектите в детайли.Колкото и контрол над ефектите да имаш като е зле звучащ инструмента няма какво да му се направи повече.Juno stage има много по-добре звучащи инструменти от GW,a е почти за същите пари.

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко да се не пребиеш от смях, колега :hysterical: Явно не си чувал, че си има стандарти при оформлението на миди файл, ама това си е твой проблем. ИНак съм съгласен, че всеки възприема музиката по свой си начин. Но... ако искаш да звучиш що-годе изравнено и да не връткаш непрекъснато волумето :greenball: непрекъснато май ще се наложи да използваш приблизително еднакви нива на нотния текст + съответните контроли и ексклузиви /има и такива ми ти неща ако не знаеш/ за всеки един миди файл, нали така? Оттук нататък можеш да си отговориш сам какво трябва да направиш :slap:

Правилно си забелязал, че един и същи файл ти звучи по различен начин на синта и през DAW, а помисли малко и ще си намерил отговора за себе си. :cheers2:

Не искам да влизам в безсмислен спор с никой колега, но глупави изказвания и непознаване на даден инструмент ме провокират да взема отношение.

В момента имам 6 синтезатора и поне 18 модула в студиото, натрупани през годините. А познай от пръв път с какво свиря в пиано-бар и при външни мероприятия :) GW-8 го имам от над година, знам му плюсовете и минусите, така че мога да говоря от позицията на личен опит. Като възможности и звук дава много повече за 1500 лева отколкото ред други уъркстейшъни в класа си. Евтин е, щото е правен в Китай и няма автономна озвучителна система, а и тя качва цената на един клавир. Лоши му били сетовете - ми оправи ги, лесно е :thumbs_up: Поздрави и успех! :cheers2:

 

Едит - мога да ти дам два "еднакви" миди файла и да откриеш разликата, ако ти се занимава.

Редактирано от steeltanto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Лоши му били сетовете - ми оправи ги, лесно е :thumbs_up: Поздрави и успех! :cheers2:

 

Едит - мога да ти дам два "еднакви" миди файла и да откриеш разликата, ако ти се занимава.

Колега, по какъв начин коригираш наистина зле звучащите сетове? Драсни 2 реда по въпроса, ако имаш време. :drummer:

Честно да ти кажа, на мен Кетрона ми реши всички главоболия по този въпрос, но все пак кажи как става, защото явно не съм го открил.

Ако имаш желание, може да ми пратиш по ЛС "еднаквите" файлове, за да видим дали ще открия разликите. :D

 

Ако цъкнеш на линковете от предния ми пост по темата, ще чуеш Кетронския звук, от който съм предоволен и мисля, че GW-8 никога не може да прозвучи по този начин, просто защото не й е заложено да звучи така. Нямат база за сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

steeltanto,не сме се събрали тук да си мерим способностите и уменията.Няма нужда от злобни коментари.Всички сме приятели тук.

Въпроса беше,че като вкараш едно и също миди в Е50 и GW-8 не звучи еднакво и инструментите на gw-то звучат като някоя детска свирка.Не става въпрос за нива на нотния текст и волумета..Евала ти правим,ако наистина си успял да докараш инструментите да звучат добре.Според мен е невъзможно с настройки на ефекти и волумета да оправиш зле звучащ инструмент.

 

А и като знаеш толкова неща информирай неосведомените като нас,та да се научим и ние.

 

По повод автономната озвучителна система...не знам до колко си отварял клавири и си гледал какво реално е това- крайно стъпало с 50W от 10 елемента на обща стойност не повече от $20 и 2 говорителя .Не мога да се съглася,че това сваля цената на клавира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цъкнах ти линковете - толкова ли му е моженето на на модула? Преди години съм продавал кетрон като техен локален дилър и имам други спомени... А и не разбирам идеята да си купиш клавир за 1500 лева и да го ползваш като "хитър-петър" контролер към външен модул-аранжор :whistle: GW-8 не е върха в класа си, но е прекрасен инструмент подходящ за всякакви стилове музика. Има и друг вариант - купуваш Корг за 5к+ лева и го караш да звучи като касио от 300 кинта - примери колкото искаш :hysterical:

Относно баланса на дръм сетовете на GW-8 - вярно че го няма никакъв, особено томовете пращят като тимпани, но динамичен баланс и качество на саунда са все пак различни понятия. Аз използвам следните усреднени стойности като динамика на отделните ударни тела:

Kick - 115-120

Snare - 105-110

Hats& crashes - 80-90

Bongos - 80-90

Toms-80-85

Perc - 90-100

Основни контроли на ударните - 11/127, 7/105, 91/64-70

По желание можеш да ги разпределиш по сходни групи на отделни миди трекове, ако имаш място в аранжимента. Ямаха по принцип го правят на 9 и 10 миди канал в техните самосвирки от PSR серията.

За колегата дето питаше как се коригира миди файл - малко тема за размисъл. :rockon: Басът и касата могат да са с близки динамични стойности, съответно китарите "вървят" с малкото барабанче. Оттам почва да се гради балансът на миди файл, друже. :thumbs_up: Пък онова за "софтуерните инструменти на GW-8" нещо не можах да го схвана :blink:

 

 

Мартине, дай ми мейл на лични да ти пратя каквото искаш да видим дали ще се справиш, ще ти дам и жокер :cheers2:

 

Едит -

mrdds - нищо лично, друже, но моля не пиши така за клавир който не познаваш в детайли :cheers2: Поздрави!

Редактирано от steeltanto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече писах, не всички файлове са еднакво добре изпипани. Правих разместване на мониторите в стаята си и се оказа, че нещата, които съм правил с предишното разположение (което се оказа много, ама много грешно) на мониторите са за премастеринг... Именно за това може би повечето от нещата ти се струва, че не звучат. Пък и да не забравяме, че аз ги правя на едни монитори, а ти ги слушаш на други и те така... :yes: Когато ги направя, но със сегашното разположение, ще е съвсем друга бира... И определено саунд-енджина на GW-8 изобщо не може да обхване толкова много видове музика, колкото този на Кетрон. Това разбира се е лично мнение, но съм изслушал не малко демота по официалните им сайтове, както и в Тубата и едва ли ще си променя мнението. GW-8 е дискотечна свирка и нищо повече, поне според мен.

 

Иначе със Корг (от Ра800 нагоре) знам как става звука, повярвай. :P Това го казвам, защото една година поравих с Ра500 и звукът беше доста задоволителен. А с Ра3х, стават чудеса. Излгедай този клип от начало до край и виж какво функции показват братята сърби:

Неща, като ambient и EQ на дръм елементите, едва ли ще ги видим и чуем някога в GW-8 и Prelude (същия, но с колонки). :yes:

Всъщност, Роланд май-май се отказаха да правят качествени аранжори, виждайки очевадните предимства на Корг, Кетрон, дори и на по-беизвестния, но отлично звучащ GEM Genesys.

 

Пращам ти и-мейла си по ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега - GW-8, който е предмет на темата /предлагам да спрем със спаменето и все пак да се опитаме да помогнем на колегата колкото можем/ е сценичен инструмент с всички качества и кусури / дето се вика за живо свирене :P /. Приложението му в студио освен като миди-контролер според мен е спорен въпрос. Акустичните му пиана са кофти, но компенсира от ел. пианата, сносни китари, приличен щрайх и чудесен брас и саксофони. Синтовете също са много приложими, особено така обичаните мазни чалгаджийски бленди с много дилей. :greenball: Етно инструментите му са невероятни - особено акордеоните, бузукитата и прочее "балкански и южни инструменти". Да се твърди че не стават....айде моля, леко с квалификациите. Дръм сетовете - кое не им харесвате бре момци? Ако тази тема оцелее ви обещавам сравнение на ударните между няколко подобни инструмента, включително и семплирани, да речем от NI Battery 3, при това без да слагам софтуерни екстри, за да е честно :thumbs_up: Можеше и днес да го направя, но инструментът ми е в хотела и ме домързя снощи да го метна в колата , че осъмнахме... :blush: Този Роланд е фабрично зареден с достатъчно стилове за обикновена работа по наш`те кръчми, включително прилични 78б и 98а размери+ някои мюсюлмански ритми. Добре че поне от тях не се налага да свирим :thumbdown: Разчита почти всички видове стилове за Роланд, а ако не/например ROM стиловете EXR серията/ - има си конвертор за тая цел. Отделно бързото четене от флаш на уейв и мп3 файлове, наличието за плейлисти и т.н. Е, да, не е Корг РА800 или Кетрон - чудесни инструменти, не споря въобще за това :thumbs_up: Но за работа е напълно достатъчен, даже и да не можеш да свириш достатъчно добре и да разчиташ единствено на "пускането" на миди файлове... То кат се замисля напоследък май много станаха пускачите за сметка на свирещите колеги, ама тва е друга тема...

По въпроса към автора на темата - не си си купил боклучав инструмент, напротив :ok: Трябват ли ти оригинални допълнителни стилове и миди файлове + колекция подбрани що-годе сносни народни и чалга просто ми дай мейл на ЛС и ще ти пратя каквото имам, също и запеметени настройки за клавира точно с корекции на външните стилове. Множко са и ще ти трябва доста време да си отсееш нужните за теб, но си струва, нали? Предполагам всеки колега би се отзовал както може :cheers2: Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че инструмента не е лош съм повече от сигурен. При едно живо свирене с приятели /не за пари естествено, занимавам се с друго :)/ звучеше повeче от добре, колегата Steeltanto много добре е описал добрите му страни, така че да не повтаряме. Именно поради това останах учуден - в някои отношения не отстъпва на аранжори от най-висок клас, в други - например с просвирването на миди, или като качество на вградените стилове е почти или направо трагично, но! явно става въпрос за настройки, или "за помощ от приятел", който е компетентен по въпросите, свързани с конкретния инструмент. Тенкс на всеки, който се опитва да помогне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма спор, че някои инструменти наистина му звучат отлично, като акордеоните и ел. пианата, например. Но както вече писах, не може да извади достатъчно комерсиален звук за поп музика. Иначе за кръчмите става. Има вградени сетове, които си звучат точно като за кръчма.

 

Относно файловете, които ми прати:

- необработената версия и при мен се получава леко засичане на 4-то време на 104-ти такт. Тук става въпрос за пускане през Кетрона, в съчетание с Midifile Optimizer 7. Тази програма изписва всеки един контролер, програм чейндж, ноти, текст и всичко, за което се сетиш... Прекрасна е, но за съжаление много малко български музиканти могат да си я позволят. Аз кихнан 320 лв. и я имам, пък дай Боже всекиму! :thumbs_up:

- обработената версия звучи по-добре, основно заради сменения сет, който от Джаз сет, си го сменил на Стандартен. При мен се появи Фюжън сет, но Кетрона ми има 33 сета, и всичките са реално приложими, а не като при GW-8 - избираш този, който звучи най-малко зле. :lol: Лекото забиване го няма. Бих препоръчал изчистване на излишните контролери и най-вече на излишните програм чейнджовете и волуметата. Има и други забележки, но те са по-скоро въпрос на личен вкус и затова няма смисъл да ги споделям... В общи е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц - на 104 такт има нотен текст в излишък, при това с нулеви стойности.

Оттам идва забиването при GW-8, чете и запетайките тоя клавир, докато доста от по-старите модели на Роланд и Ямаха игнорират грешката. Вижда се във всеки нотен редактор като Сонар или Протуулс да речем, а цената им не е много хуманна за нашего брата, нека не споделяме суми, че става малко сложно. 320 лева са нищожни, ако решиш да инвестираш в легален софтуеър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ малка забележка - reaper е много готин daw, евтин е ($60), trial версията пък няма никакви ограничения освен една табела, а миди редакторът, макар и да не е много интуитивен, върши добра работа.

 

наистина, добре е всеки, който работи с midi файлове, да може да борави с някакъв софтуерен секвенсер и да си ги оправя. поради нежеланието на голяма част от въпросните да изучат въпросното умение, се появява пазарната ниша, запълвана от гореспоменатата 320-левова програма... стана ми интересно междувпрочем - разкажи какви неща може тя? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.