Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ за настройка на драйвери за работа на звукова карта с win 7 32 bit


vladopi4a

Recommended Posts

За да работи безпроблемно не трябва да има чуденки в Диспечера - най-добре им качи съответните драйвери, и след това ги забрани - VSTi е много прав относно СинияЗъб - големи бели прави, ако е оставен включен или без драйвери....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ще помогна с това, но моята логика е, че трябва да почнеш с формат на с:\ дяла и инстал на чисто на уиндъуса и хардуера. Не би трябвало да се появи проблем...след което инстал на аудиософтуера и пробвай дали ще ти върви преди да си сложил всякакви други програми...

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за бързите отговори и отделеното време. За днес приключвам с пробите, че жената ще ме бие вече. Утре пак . :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вчера преинсталирах лаптопа. Пак с Win7. Преди да кача каквото и да било, инсталирах драйверите - Mackie USB Driver V2.0 . Сложих му и един amplitube 3, за да направя проба. Резултата е същия. Звук с шум и пращене. Качих драйверите на лаптопа, проверих в Dеvice manager, всичко беше наред (без питанки или други жълти истории). Рестартирах и пак пуснах amplitube 3. Убеден съм, че направих всички настройки както съм описал в първия коментар от темата. Пак се чуваше досадното пръщене. Иконата на Mackie-то е в лентата с задачите и е зелена. Като съм в контролния панел - Звук - Възпроизвеждане - избирам устройството Analog out onyx blackjack 1-2 и натиска бутона Свойства, в подменю Разширени има падащо меню за избор на честотата на пакетите и дълбочина на битовете. Също има и бутон Провери. Опитах с всички възможни варианти, но като натисна бутона за проверка пробната мелодия пак е с въпросното пращене.

Припомням, че на другия ми компютър, който е с ХР всичко си работи нормално. В сайта на Mackie дават - SOFTWARE REQUIREMENTS :

FOR PC Microsoft Windows 7 32 / 64 SP 1, Vista 32 / 64 SP 2 or XP 32 SP 3

Ударете едно рамо с тия драйвери, че вече незнам какво да пробвам . :recourse:

 

 

Искам само да добавя, че като слушам музикални файлове през звуковата карта, звука е нормален без шум и пращене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LatencyMon какво изписва? Или ако сега си пред машината - пусни един TeamViewer чукни един Скайп - presly

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко пробвах картата на друг лаптоп (HP Celeron® Duel-Core CPU T3100 1.90GHz; RAM 2GB; Win 7 32 bit) и работи перфектно. На този лаптоп пак аз му инсталирах Win 7 от същия диск, с който е инсталиран и Lenovo-то. Значи проблема остава в моята машинка, но къде ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влади, мисля че ще трябва да жертваш инсталацията на Windows-a ако нищо друго не помогне. Ако е upgrade от XP както казаха колегите по-нагоре може да има проблеми. Формат и нова инсталация понякога правят чудеса. Понякога пък нищо не помага (аз имах такъв проблем с една карта). Опитай с друга USB външна аудиокарта (ако някой колега от Нова Загора ти предостави за теста ще е чудесно) и виж дали и с нея имаш същия проблем Така би трябвало да идентифицираш дали проблема е чисто от драйвера или е по-комплексен.

Аз лично се пробвах през Team Viewer-a и не можах да помогна въпреки че всичките настройки и на DAW-a и на VST-тата са коректни. :( Но пък има много хора които знаят повече и могат да дадат по-добри идеи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преинсталацията я направих преди няколко дена с чист Windows 7 ultimate 64-bit. Преди това пробвах и с 32-bit. Проблема няма да е в Windows-а, а в нещо от драйверите или екстрите на Lenovo-то. От Диспечера на задачите спирахме всички услуги и задачи, които може да пречат, но пак нищо не помогна.

Даже опитах да пусна картата преди да съм качил драйверите на Lenovo-то от оригиналния диск. Пак пращеше и шумеше. Единственото нещо, което мога да направя е като имам път към София да се обадя на някой от вас и да се огледа на място, защото от разстояние е трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.