Jump to content
Българският форум за музиканти

Fx Loop _ MEsa boogie dual rectifier


chalgasucks

Recommended Posts

та как да използвам FX Loopa на MEsata + POD - бутам кабела от пода в SEND , Return в PODa пак ли ? я някой който е правил това да ме светне , идеята ми е да използвам естествено Gain от лампата ,а PODa да използвам като камиончета (еквалайзер , дистър, дилей и др ) и как става съответно тази магия ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, аз ли нещо се бъркам или правилният вариант трябва да е: AMP Send -> POD Input и POD Output -> AMP Return.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ точно това е :rolleyes:

Не съм сигурен дали процесора ще се справи добре,защото има доста бутане на нивата.

Възможни са доста неприятни брумове и претоварвания на крайното стъпало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да вторият вариант ми звучи по логичен , а дали ще прегаря , мисля все пак да използвам PODa само като камиончета - компресор , дист , и др ефекти без симулация на амп , и се надявам да се получи , ако не хах здраве да е или многочасово настройване :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма грешка ще е да бутнеш този процесор и да развалиш готиния саунд на Месата! Вземи си нещо та TC Electronic примерно! Пода е пълна трагедия. Това е мое мнение. Поздрави и успех в правенето на добър звук! :-)

 

Между другото имах същия Line 6 преди време и звучеше най-добре по следния начин : http://www.benvesco.com/blog/pod-x3-live-tips-and-tricks/2008/pod-xt-x3-live-tips-and-tricks-four-cable-method/

По този начин най малко ти прецаква саунда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-малко се прецаква саунда с 1 cable method - демек китарата директно в усилвателя. ;)

4 кабелният метод се ползва когато процесора ти има лууп или с други думи може част от ефектите да са ти пред предусилвателя (компресор, уа, ноиз гейт, драйв...), а друга част след предусилвателя ( дилей, ревърб, фленджър, фейзър, корус...). На края всичко отва отива в крайното стъпало (return) на амп-а.

Ако процесорът ти няма send и return, тогава си избираш дали в лууп-а на усилвателя или на внода на усилвателя да го включиш.

В случая колегата иска да ползва процесора като компресор и дист - аз бих го свързал преди усилвателя а не в лууп-а. И силно му препоръчвам да не ползва този процесор за дист :) особено с такъв усилвател.

Колкото по-малко кабели - толкова по-чист звук. Ако ползвате много кабели гледайте да са хубави - Elixir, Planet Waves и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се ползва за компресор дист или екю е по-разумно да е преди усилвателя. Ако се ползва за дилей ,ревърб,хорус,фленджър и други подобни е по-добре в лупа (сенд/ритърна). Аз лично не бих изпозвал първия вариянт с такъв усилвател.Мисля,че това само ще скапе звука. И аз бих предпочел ТС електроникс в лупа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е тя симулацията на ампа си е точно тва - симулация. в смисъл честотни филтри, такива неща. с нея няма как да претовариш крайното стъпало, щото нивото на изходния сигнал си остава същото и с нея, и без нея. а трябва да се внимава с нивото на сигнала, който влиза в проца. месата не може да няма врътка fx send level - натамани го оттам.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе те нивата и импедансите са изчислени, ама...

 

Свързването е китара -> кабел -> Меса

И умрелият проц през балкона. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се хвърля процесора гледай да го метнеш към мене, че отдавна искам да се оженя за нещо, което да бъзикам :)

 

Темата отиде към :offtopic-001: сори, че спомагам :)

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш прекрасен усилвател. Защо се занимаваш с разни процесори, насила скапваш звука. Baby Thomas ти каза по-горе - китара, кабел, усилвател. Е, може и някое читаво камионче, аналогово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо усилвателя не е мой , ползвам го в репетиционната , второ PODа е много добра машинка и трето , не съм искал мнения кое е хубаво и кое лошо :offtopic-001: , а просто как да ги вържа за да експериментирам!!!

Така или иначе не ми остана време да се разчовъркам с места и следващият път се надявам да разполагам с повече такова за да пробвам някой от вариантите които ми метнахте :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми като знаеш много, и не те интересува кой метод е добър и кой не - започни с лошите :greenball: да достигнеш сам до извода...

и чети внимателно и експериментирай разумно с чужда апаратура!!!

но и аз подкрепям колегите - процесорите sucks !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:

 

А можеш ли да споделиш къде се намира тази репетиционна и евентуално каква е цената?

 

П.П. Може и на Л.С., за да не правим реклама.

 

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много го храните Line секс-а. Имах такъв - ефектите като дилей, фленджър и прочее артистични изгъзици са напълно адекватни ако не си сноб, а работата със самия процесор е изключително интуитивна и удобна. Много по-практичен (и здрав) е от препълнена педалиера. И сигналът едва ли се скапва повече от такъв, прекаран през 18 настъпи-кутийки. Качеството на амп симулациите няма смисъл да коментираме, колегата не пада от луната, че да пуска дистовете на Line 6 през Меса Буги (тогава Месата дефакто ще се превърне в лампов Line 6 Spider xD)

 

Методът с 4 кабела е най-препоръчван, но тъй като в репетеционната нямаш много време да се правиш на кабелджия, най-добре направо Китара > Процесор > Амп. Ако се появи микрофония, елиминираш с по-ниски нива на гейна, или с нойзгейт ако не те удоволетворява звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.