Jump to content
Българският форум за музиканти

HeartmaN


Heartman

Recommended Posts

Здравейте!Отначало ми беше глупаво да се самопредставям и за това прескачах тоя раздел.

1)nickname:HeartmaN

 

2)Възраст:29

 

3)Образование:средно специално

 

4)Вашият инструмент/и:Основен флейта(пиколо),хоби - китара,бас,пиано,барабани(акордеон като малък)

 

5)Предпочитан музикален стил:метал(хеви,траш,прогресив),блус,фънк,джаз,класика.

 

6)Вашият вдъхновител:Металика,Пантера,Джими Хендрикс,Стиви Рей Вуун и още много други знайни и незнайни.

 

7)Досегашни (не)реализирани проекти:в Силистра някакви нереализирани банди с незнайни имена или просто проекти.В Търново свиря в Мурзилка и Roundabout.

 

8)Странични интереси:Ядене и пиене и фитнес.Май друго освен музика не ми е интересно.

 

9)В кратце(или с две думи за вас самите):От 5 годишен тръгнах да уча пиано и се отказах мнго бързо след това.После в 3-ти клас пак започнах да се занимавам с музика.Свирех на акордеон 4 години,пеех в детски хор,ходех на спортни танци и на спортна стрелба.След 8-ми клас влязох с флейта в ССВМУ М-ро Г.Атанасов(военномузикално училище) в София и учих там 4 години.След това съм вече 10 години във В.Търново и свиря във военния оркестър и в две групи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, че си се сетил да се представиш тук! :thumbs_up:

 

В страничните интереси - забрави да споменеш стрийтбола, който ще се наканим да поиграем някой ден заедно... :P

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Привет и от мен! И двете групи, в които участваш харесвам и винаги, когато мога посещавам на концерти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Милен Стефанов - флейтистът рокаджия

 

25.09.2012 | 14:08

644995_375_271.jpg

Още на пет години се интересува от музика и започва първите си уроци по пиано и солфеж в музикалната школа в града. След като пианото се оказва трудно препятствие, спира да свири до трети клас, когато осъзнава,че всъщност е сгрешил и музиката е това, с което иска да се занимава. Ходи на спортни танци и пее в хор, като дори се записва на спортна стрелба с пистолет, за кратко. В осми клас започва да изучава флейта. Влечението му към блус, хард рок, метъл музиката го кара да започне сам да се учи да свири на китара още 12-годишен и от хоби тя му става второ основно занимание в музикалното поприще. Свири с групите...

 

Представи се...Казвам се Милен Стефанов, роден съм в София, живял съм 15 години в Силистра, завърших ССВМУ "М-ро Георги Атанасов", град София, с флейта.Как избра флейтата?Свирил съм на пиано, както и няколко години на акордеон. Един ден се разхождахме с майка ми и видяхме обява за прием в ССВМУ "М-ро Георги Атанасов" пред Военното окръжие в Силистра. Прочетох условията и реших да кандидатствам, защото там пишеше, че можеш да учиш музика и да си изкараш казармата едновременно. Трябваше да се кандидатства с ударен или духов инструмент и така започнах да вземам уроци по флейта. В Силистра по това време нямаше преподавател и се наложи да назначат учител от Русе. Избрах флейтата понеже другите духови инструменти не ми харесваха. Готвих се една година, приеха ме и учих там четири години. След това по разпределение дойдох във Велико Търново. Вече 12 години съм оркестрант във военния оркестър на НВУ "Васил Левски".През изминалата седмица се проведе IV-тият Mеждународен фестивал на военните оркестри, как премина събитието?От 6 години във Велико Търново се провежда този фестивал, на който ние сме домакини заедно с Военния духов оркестър на Стара Загора. Тази година фестивалът беше три дни, бяхме заети от сутрин до вечер с общи репетиции с гостите от Гърция и Беларус. Заедно изнесохме 2 шоу-спектакъла и направихме маршинг-дефилир пред Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов".

Лесно ли съвместяваш духовата музика с рок музиката?

Да, когато се прибера вкъщи, спирам да мисля за маршове и за ангажиментите в службата и мога да се отдам на рок музиката. А когато съм на работа, си изпълнявам задълженията и нямам време да мисля за странични неща. В България с рок, блус, джаз, класика и въобще качествена музика не могат да се изкарват много пари, а всички знаем коя е музиката, която се лансира и продава в момента.

Освен на флейта и акордеон свириш ли на нещо друго?

Да, хобито ми е китарата. Най-глупавото е, че съм музикант, а пък хобито ми е музиката. От 12-годишен съм запален по рок музиката. Първоначално си мислех за барабани, но се отказах от тази идея, защото е по-трудно да си купиш барабани. Освен това ти трябва шумоизолирано помещение, за да не пречиш на хората и повече място, а китарата по-лесно се пренася. По малко свиря и на бас, барабани и пиано. Основно свиря на китара и флейта, а заниманията ми с другите инструменти са колкото да имам представа от тях. Също така пях два сезона в хора на МДТ "Константин Кисимов".

Електрическа или акустична китара предпочиташ?

Свиря и на двете. Предпочитам електрическа китара, защото при нея се използват ефекти като wah-wah, chorus, delay, flanger, phaser, с които се моделира звукът и можеш да рисуваш различни картини по този начин. Опитвам се да свиря и със слайд (ботъл нек), който произлиза от гърлото на бутилката и с него се приплъзва по струните, като се получава много добър кънтри/блус ефект.

Знаем, че свириш в няколко групи...

Да, с "Мурзилка", това е реге-ска-пънк група. С тях съм от около 4 години, с едногодишно прекъсване. Те имат вече един издаден албум, сега записваме втори. С тях свирим предимно авторска музика. Последно свирихме на Миндя Рок Фест, заедно с доста добри български банди. Все повече хора ни харесват и се забавляват на нашите концерти. Имаме и покана за участие в предаването на Васко Кръпката.

Другата група е "Roundabout", с която свирим предимно кавъри на по-неизвестни парчета, но се събираме рядко, защото всички сме ангажирани с различни неща и нямаме много свободно време, за да направим нови парчета. Всъщност бандата преди това се казваше "Мими бенд", но вокалистът и пианистът бяха други. Лично аз имам доста нахвърляни идеи и текстове за песни, но засега са нереализирани, защото нямам необходимата техника за качествени записи, а и рядко ми остава свободно време.

В момента записвам китари за прогресив албума на Дез Маринков - млад, но доста добър барабанист.

Имате ли чести участия?

След като издадохме първия албум с "Мурзилка", обиколихме много български градове - Ямбол, София, Бургас, Горна Оряховица, Силистра, Русе и свирихме в тамошните клубове. Миналата година ходихме на фестивала "Различният поглед" в Стара Загора. Две поредни години свирим на "Миндя рок фест", както и на "Юлско утро" пред ВТУ.

Каква музика обичаш да свириш?

Блус, хеви, прогресив, глем и траш метъл. С бандите основно ми се налага да свиря блус и рок. Запалих се по китарата от музиката на Deep Purple, Whitesnake, Metallica, Pantera, но няма хора, с които да свиря тези неща.

Включваш ли флейтата в музикалните си проекти?

Харесва ми съчетанието на акустична китара и флейта, но още не съм измислил свое парче, за да ги съчетая. Досега съм използвал флейта няколко пъти на концерти на Roundabout.

Как стои при теб въпросът с авторските права, на какво мнение си?

Хубаво е, когато човек върши нещо добре, да получава пари за него, но за себе си смятам, че е по-добре музиката да се разпространява в интернет, за да може да я чуят повече хора. Ако някой я хареса и иска да си остави "лептата"- защо не, но иначе в този свят на интернет е трудна работа да се плаща за албуми, за дискове. Radiohead бяха пуснали един от албумите си за свободно сваляне и изкараха повече пари, отколкото ако бяха решили да го продават.

С кой известен музикант искаш да си на една сцена?

Не знам, никога не съм се замислял по този въпрос, пък и повечето не са между живите. Може би с банди като Mr.Big, Extreme, също и с Metallica и Pantera. Искам да свиря с добри музиканти, съмишленици, с подобни разбирания на моите.

Би било хубаво хората да работят това, което им се отдава и което са учили, за да им е по-лесно. Имам чувството, че никой не си харесва работата и по цял ден само мрънка. Нека всички хора да намерят вътрешния си мир и да бъдат по-спокойни и по-усмихнати.

 

http://sever.bg/%D0%...7_i.223540.html

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:ok: Всичко разбрах, но не разбрах, кое ти беше първото гадже? :blush: Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миленския-един от най-талантливите китаристи в Търново и региона.Дръж фронта приятелю ,че малко музиканти останаха като тебе в града,а на нас ни се слуша хубава музика изпълнена от кадърни музиканти като теб.Радвам се ,че се срещаме с тебе в този форум и много успехи за в бъдеще ти желая!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравей Милене! Аз също свиря на китара! Както прочетох ти свириш на пиано, ,барабани, китара, и четириструнник. Ако искаш да направим една група SMS/New Zeppelin/... Аз по принцип слушам Bon Jovi, Led Zeppelin, Black Sabbath, ZZ Top, KISS. Мога да се свържа с други китаристи от Силистра. Аз ритъм/слайд китара, ти на барабаните, един солист (китара) и един вокал, и сме готови! Ако искаш да стане това нещо, аз съм съгласен, стига да правим кавъри на популярни рок/хард рок парчета. Скайп: vanko-izobretatelia

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.