Jump to content
Българският форум за музиканти

Хикс Фактор - много добри бее


milkypilky

Recommended Posts

Мхм, малкия Богомил и малката Марги пеят всичко по един и същ начин, не казвам, че не могат да пеят, а само че няма разнообразие, което се трупа с години опит, преди да си заковеш собствен стил.

Както и двете момчета, които обръщат всичко на реге-бийтбокс-джамейка-у-йе, бой и гърл бандите - чудесни и също толкова клиширани и неотличими с гласове и индивидуалност. Имаше и едно силно казано "момче", гримиран, тотален азис-фактор. А това горкото момиче дето му показаха срамотиите на някакъв кей - просто ужас и простащина, стигат ни чалга-футболните-съпруги със или без силикон.

 

Завършеният изпълнител за мен в този екс-фактор е Александра.

Редактирано от Е Л Е Н А
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Междувпрочем, мрънкотенето против "долнопробните музикални формати" го намирам за също толкова безвкусно и отегчително, колкото и хвалебствията за тях на фейсбук страниците им.

 

И Гласът, и Факторът с пълни шепи ни дават хляб за обсъждане на пеене, нещо, което бездруго доста рядко се случва в този подфорум (?!) На мен ми е абсолютно все тая комерс ли са, какви са. Хората още преди 50-60 години са стигнали до извода, че и най-малоумните творенийца на популярната култура са прекрасни изходни точки за плодотворно мислене и говорене.

 

А по темата, дето я подхванаха Вяра и вейн - Адел определено не пее носово. Това, което се чува, е остротата в гласа й. Носовото пеене звучи запушено, а не остро. Между другото, от едни тонове нагоре просто не може да се пее другояче, ако търсиш силен резонанс. Странно, но на мен никак не ми звучат еднакво нито Джеси Джей, нито Бийонсе, нито Адел, при все, че използват една и съща техника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...И Гласът, и Факторът с пълни шепи ни дават хляб за обсъждане на пеене, нещо, което бездруго доста рядко се случва в този подфорум...

 

:thumbs_up: Съгласен!

 

 

Иначе...мен си ме е яд за отпадането на Mihaela Fileva, но пък...купонът продължава... :whistle::cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мартин беше отстранен с доста абстрактни (абсурдни) мотиви, а с неговото напускане X Factor доказа своята посредственост.

Всичките възложени му песни го представиха в погрешна светлина, а най-добрите му изпълнения бяха първото (от кастинга) и последното.

Не е за подценяване и обезличаването на външния му вид от т.нар. стилисти.

 

Този човек има много характерен тембър и притежава необходимата вокална техника, но явно е доста скромен и свит човек.Жалко.

Сега е момента някоя подходяща ретро дарк уейв формация да го покани за фронтмен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършеният изпълнител за мен в този екс-фактор е Александра.

 

точно казано. Тази мадама си я бива в пеенето. Аз не съм много фен да слушам подобни музики, но се заслушах именно в изпълнението на тая мацка и сега гледам предаването само докато изпее песента си тя. после губя интерес

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ясно, че е ясно, ама тоя Магьосника супер много се изложи днес (ако изобщо това е негово мнение и решение, де). Просто... :slap:

 

Изобщо не ми е ясно как някои не особено добре справящи се могат да са все още в шоуто, а изключително добри изпълнители като Михаела и особено Маргарита да ги изгонят?!?!?!

 

Останаха двама, които са видимо по-добри и няколко които се стараят, забавни и готини са, но не могат да са им конкуренция. За съжаление сред отпадналите има много по-достойни да участват до края... :(

 

Не може ли поне един път нещо да е истинско и достойно? Not cool!!! :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че проблемът идва от манипулативната предварителна реклама и неправилните очаквания на публиката, че това е певческо предаване-т.е., че целта е да се избере човек, който да пее добре.

Х фактор , особено в последните години, не е предаване за певци, а предаване за зрелища и трупане на популярност.

Особено кастингите са много често все едно гледаш скрита камера на 10 1ще е певец, останалите ще предизвикват смях у зрителя. Те затова именно са включени в предаването.

Х фактор няма за цел да стимулира някой да се научи да пее добре.

Няма за цел да образова желаещите да пеят като покаже как кандидатите работят с педагозите.

Х фактор има за цел да привлече зрители, които в днешно време най- се кефят когато някой друг бива унижаван публично.

На показ са човешки слабости, странности, ако щете и недъзи, музикалните проблясъци са минимални, печелившите са "в прожекторите" основно с коледния N1 хит, който по традиция е кавър на добре известно парче. Като цяло дори при успешните примери като Уил Йънг, Лиона Луис, Александра Бърк авторската музика е минимална част от това, с което се занимават когато имат кариера. Доходите се допълват от реклами, колони в списания, водене на предавания, новогодишни програми и куп друг НЕпевчески щуротии. Т.е. търси се не певец на първо място, а харизматична натура, способна да привлича внимание. То и затова се нарича Х фактор-нещото, което те прави "звезда" на днешно време.

А не нещото, което те прави певец...

 

В съвременната идея за популярност, медии и развлечения талантът и положеният труд съвсем не са толкова интересни колкото "изтрещялостта".

Х фактор е съвременният вариант на пътуващите циркове, които са показвали джуджета и деформирани хора в клетки.

Кофти е, че много хора отиват на такива кастинги както Нора Дончева примерно - от необходимост някой, към когото изпитват уважение (който често няма много общо с музиката) да им каже дали "стават" или не. Защото те самите нямат самочувствие за това, което могат.

 

И даже не става въпрос толкова за певците, които "нечестно" биват лишавани от първите места ( ако предположим, че критерият е кой пее по-добре). Жалко е за самите зрители, че участват в публичното унижаване на хора като дамата с авторската композиция в стил стара градска песен "Не е пух от тополи" и дори онзи психослучай дето падна от сцената ...

Жалко е и че талантливите, и трудолюбиви певци биват подбутвани по подобни шоута от преподаватели и други доброжелатели с презумпцията, че видиш ли това е начина да "пробиеш" и да "те забележат". С какво...не е толкова важно.

Жалко е, че певци се бутат да са жури на други певци и лъсват с некомпетентност и комплекси.

Друг е въпросът, че много хора имат нереална представа за собствените си възможности и подобни предавания се възползват именно от тези 2 човешки недостатъка - необоснованото самочувствие и любовта към сеира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм напълно съгласен, Вяра.

В момента тече и хАмериканското Х Фактор и като слушам ония как пеят ми дожалява за Стела, Voice of Boys (как пък избраха точно Войс, като ги нямат) Мойсей и Исус и т.н.

 

Да си припомним думите на Мария Илиева когато изгони Нора "Прекалено добра си..........." както и тези на Мага от снощи - "Пееш добре, ама нямаш амбиция" WTF????? Значи в България се търсят Некадърни, но бутащи се напред мухльовци.

 

А тази Поли Генова е огледално изображение на предаването. Вади го голям, че яде здравословно в едно предаване, а после отива да рекламира Макдоналдс!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Думите на Мария Илиева са въздух под налягане, каквото и да каже ;). А коментарът на Мага само потвърждава това, което написах-"Пееш добре, ама нямаш амбиция"да, няма амбиция-амбицията да се прави на клоун в подобно шоу.

В Хфактор, и далеч не само в българския, се търсят именно хора с амбицията да се харесват на публиката и да забавляват.

Интересното е, че според голяма част от публиката, и не само българската, именно това е основната работа на един артист.

Не се прави разлика между артист, шоумен, музикант, певец. Критерият дали ставаш или не е дали "правиш шоу".

Така че не виждам каква е драмата - каквато културата и критериите на публиката, такива и "артистите".

Да му мислят тези, дето ще трябва да правят хитовете за бъдещата Хфактор звезда :greenball: и тези дето ще трябва да изкарват пари от тях...

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен XFactor и останалите музикални шоута са ужасно пошли. Те са гавра с изкуството, със зрителите, със състезателите и журито.

 

Натрапват ни един отбор фалшиво пеещи клоуни и в замяна на това удоволствие драгият зрител пуска SMS-и.

За зрителите с малко повече акъл е запазена честта да видят как рано рано гонят от шоуто малкото талантливи участници. Ама за какво са им талантливи хора щом лумпенизираните маси не пускат за тях SMS-и?

Състезателите са употребени и захвърлени. На журито е платено да прави това, което продуцентите наредят. Ако редовите състезатели можем да оприличим на магистрални труженички, то членовете на журито са елитните проститутки в шоуто.

 

Разврат и поквара!!! :)

 

Драги певци, недейте участва в подобни предавания!

 

Драги зрители, ако на сцената пред вас излезе един тлъст богаташ вие ще започнете ли да го замеряте с двулевки? Предполагам не...

Е затова вместо него излиза предаването XFactor и вие си хвърляте паричките уж там, а пък те капят в джоба на същия този богаташ :(

Помислете...

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Здравейте, хора, аз пък чак сега прочитам тази тема. Много интересна сте я списали, браво :)

 

Иска ми се да вкарам още една гледна точка, без да противореча конкретно на никого, ами просто за статистиката.

 

Не съм имала и няма да имам намерение да участвам в подобно предаване по ред причини, само една от които е, че (за разлика от многото проценти дето ги цитирате), съм що-годе наясно с възможностите си и... абе просто няма нужда. Но пък почти всички такива съм ги изгледала, доколкото съм имала време и възможност и трябва да ви кажа, че са ми страшно интересни. Сериозно. Както каза някой - каквото и да е, дават възможност да чуеш нещо, да го помислиш, да си свериш часовника какво се слуша и какво е интересно, включително да чуеш дали коментарите ще съвпаднат с твоето мнение или не. Не съм гледала само "Файв Старс" (изобщо) и много малко гледах "Гласът на България", защото ми идваше твърде много чалгата. Не ме кефи => не гледам и толкова.

 

За отпадналите и оставащите: Честно, от първия концерт бях на мнение, че най-добри са Александра и Рафи, не само като певци, а като цялостно излъчване, присъствие, талант, комбинация от всичко това. И ето сега отиват на финал. Демек - по моето скромно мнение нещата се развиват закономерно. Не винаги в предпочитания от мен ред, но закономерно. Имаше и други, разбира се, които много ме впечатлиха и спокойно мога да си попиша още, но по-добре - не :) Изобщо мисля, че имаше доста талантливи хора, които участваха в шоуто и ми беше истински интересно да ги слушам. Избирам да им вярвам, че са естествени и че наистина се вълнуват и се развиват в движение и така сериалът се движи чудесно.

 

За журито - ами според мен е добро. Например Поли - и на мен ми беше странно как така решиха, че Поли има позицията да коментира хора с повече или поне с не по-малко опит от нея. Но в крайна сметка продуцентите решават кой какво. Тук в тоя форум ако се пусне въпрос кой става за жури, сигурно ще има толкова много предложения, че никой кандидат няма да събере повече от 3 гласа. А ако пуснем анкета, примерно, дори и да е с 50 варианта, пак ще има повече писали "кой па го измисли тоя/тая", отколкото гласували в анкетата. Вече сте разбрали какво имам предвид - като зрители си падаме малко повече хейтъри, отколкото трябва :). Оттам нататък, като слушам коментарите на Поли, не ги слушам като "ето какво казва най-успялата за 2011 година" или както там беше, а по-скоро нещо като "ето какво мислят 23 годишните", с уговорката, че все пак има повечко музикална култура от масата свои връстници. И така ми е симпатична. Не винаги много обективна, но определено казва добре това, което иска да каже и често прави страхотни попадения.

 

Току-що изтрих още 3 такива абзаца и за другите трима от журито, че нещо се отплеснах :)

 

За песните... И мен не ме кефят винаги, особено някои вече преекспонирани бози. Adele сигурно бих я забелязала сама и би ме изкефила при други обстоятелства, но Someone like you бях я чула вече 5 пъти на конкурси, предавания и х-фактор, преди да се сетя да я пусна аджеба в оригинал и това ми обърка възприемането. Не ме кефи. Разбирам това, което колегата по-горе обяснява за пеенето на Adele & Bruno Mars & etc. - на мен също не ми допада този начин на звукоизвличане. И аз харесвам повече Sheryl с нейното небрежно пеене, ама какво от това, въпрос на вкус, в крайна сметка. И аз съм на мнение, че има платени права за всяко предаване и от това няма спасение. Обаче трябва да се отбележи, че включиха Sheryl Crow, Sade, Depeche Mode и още доста интересни неща, така че в крайна сметка нещата не са чак толкова еднообразни. :)

 

Поздрав за който спомена точно тази песен: http://youtu.be/Ksu5I-4Br7k

 

Та така. За мен първия сезон е много успешен и съм доволна като зрител. А това какво ще стане с тези певци (не само с победителя) след предаването е в ръцете на самите певци. Това е самата истина.

 

Успех на всички! :)))

Редактирано от Elly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че този тип шоута се поизчерпаха и имат все по-малка аудитория, така че е под въпрос дали организаторите ще си избият разходите, чудно ми е кой изобщо в тази криза ще се набутва със скъпи смс-и...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чудно ми е кой изобщо в тази криза ще се набутва със скъпи смс-и...

Как кой? Малките тинейджърки на гърба на Мама и тати!

 

В началото кастингът ми беше интересен, но щом дадоха карт бланш на Богомил (нищо против момчето, да е живо и здраво, но има още доста да се развива), престанах да гледам. То беше ясно защо го допускат, извън регламента - стигна финал. Сигурно има доста ядосани младежи на неговата възраст, защото не са се явили на кастинг, заради ограничението в годините.

За мене като има минимална граница в годините, тя трябва да е задължителна! Но както всичко в БГ, така и в този формат - Наши и ваши!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, за това с годините съм съгласна. Макар че досега не помня да е имало българска версия на който и да е формат и да не сме допускали под минимума и/или над максимума: Стар Академи, Мюзик Айдъл, пак Мюзик Айдъл...

Ако някое мом(и)ченце на неговата възраст не е кандидатствало, трябва хич нищо да не е гледало досега :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.