Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол - гусин Разбойник ;)


Nikifena

Recommended Posts

На китаристите може ви е писнало от нас басисти, но щом от мен зависи на кого ще предам щафетата, реших следващия "наказан" да е Разбойника.

 

Яворе, честито! Ти си следващия на горещия стол.

 

 

Ето и моите въпроси:

1. Коя ти е първата банда в която си свирил? Какво свирихте?

2. Коя е най-добрата бас китара която си хващал. А кой е най-добрия бас усилвател с който си свирил?

 

Последният въпрос е малко личен но...

Офертата да сгодим моята Ева и твоя Явор с цел присвояване на 50% от репетиционна в моя полза в центъра на Пловдив все още важи нали? :):girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и благодаря за вниманието.

 

Отговарям по ред:

 

1. Първата ми банда се наричаше "Гръм". Бях на прясно навършени 15 години и като най-малък (и некадърен) ми връчиха баса. Бях доволен, защото намерих от приятел червен бас тип "Flying V" (неудобен, тежък и фалшив), което към този момент ми беше достатъчно за да мисля, че светът е наистина добро място :) Свирехме авторска музика, освен че бяхме квартални знаменитости участвахме и на фестивал на ученически групи в зала "Универсиада" - голяма гордост

 

2. Сред бас китарите, които са ме впечатлили най-много са:

- Zon Legacy Elite - убийствен бас за рок музика. Харесвам тази марка - комбинацията от композитен "set-in" гриф и дървено тяло дава тон, който много ми допада. Пробвал съм и няколко страхотни фретлес басове Zon - с дълъг и изравнен тон и чудесни среди.

- Alembic Essence - 5 струнен, с 35 инчова мензура, собственост на съфорумника ни groove. Класа!

- Fodera Imperial - 5 струнен, с адаптери Seymour Duncan

- Sadowsky Vintage - 5 струнен. Страхотна версия на "джаз бас" звук

Бих могъл да продължа с Ken Smith, Lakland, Dingwall, Greg Curbow, Pagelli, PRS, стари Фендери и др., но да кажем, че изброените по-горе са оставили най-ярък спомен у мен.

Усилватели - цялата M-Pulse на Mesa Boogie серия ми допада много, Glockenklang Bass Art също е убийствен вариант за хора търсещи по-модерен тон. Имам чудесни впечатления от стари апаратури, които не се произвеждат от години (сигурен признак, че вече съм дърт :thx: ), например SWR SM400 (докато все още бяха собственост на основателя Steve Rabe), стари лампови модели на Ampeg, Fender, Hagstrom и т.н.

 

На YtseJam и Същий ще кажа: да сме живи и здрави, пък свиренето ще ни се случи все някога B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ягата е най-якия фронтмен-басист от рекламите, ама не си признава! И гиър-о-познавач! Я да те питам - лично ти какво предпочиташ?

1. Активен или пасивен(за басове става въпрос)

2. Кабинети - конфигурация, говорители, марки

3. Казваш "дърт" - мислиш ли, че нашето поколение е прецакано ?

4. Стига толкова, че много ноти, упс, въпроси станаха - впрягаш ли се на вицове за басисти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А знаеш ли че ти викахме "облака" от Гръм ,през ранните '90 когато покрай Бедствен район идвахте у нас 1-2 пъти за свиренье? Беше пуснал коса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@DYLGIQ

 

1. Активен за живо свирене (повече възможности за контрол на звука), за запис в определени случаи може и пасивен. Някои ефекти или усилватели си искат пасивна тояжка за да звукнат както трябва.

2. Сериозен фен съм на www.bergantino.com - най-добрия производител на озвучителни тела за бас в последните години, поне според мен. Харесвам доста и Mesa/Boogie - от ширпотребата са сред най-добрите марки :blush:

Конфигурацията не е толкова важна, важното е да има достатъчно площ от говорители зад мен, за да мога освен да чувам баса и да го усещам - зарежда ме с енергия.

3. Не, трудностите разкриват кой какъв е и колко струва. Освен това успяхме да видим достатъчно и от двете политически системи, което е жизнен опит, с който по-младите от нас не могат да се похвалят.

4. Не, кефя се, стига вица да ми хареса.

А ти кога ще ни зарадваш с нова твоя музика?

 

 

@yakiya

Честно казано не знаех дали ме помниш от онези времена. Да, прическата ми беше тип "Слаш среща Джими Хендрикс". Косата ми растеше направо настрани, а не надолу.

"У нас", казваш? Струва ми се че си ле-е-еко скромен - доколкото си спомням репетиционната ви беше в някаква помощна постройка точно до един свинарник? :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такава коса, със закъснение от няколко секунди, следваше главата на собственикът и. :D

Яворе, какво те накара и как съхрани ентусиазма, толкова години да продължиш да се занимаваш, активно с музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се заема сериозно по въпроса със старата снимка с коса - чакайте ъпдейт :)

 

@ciriljhonson

Пробвал съм да не свиря, по едно време даже бях решил че е окончателно - не се чувствам добре, музиката ми липсва.

 

 

@johniebgood

Винаги съм бил в добри отношения с Весо и нямам поводи за недоволство - бил е коректен към мен. Имах нужда от промяна - работих доста години във Фактор, получих добро предложение от настоящия си работодател и реших, че моментът е подходящ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обещано: снимка на моя милост от първият ми паспорт. Годината е 1992, а аз съм строг, но справедлив метълист с тежък уклон към силови спортове :music336:

 

КЛИКНИ ТУК!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз минавам първо, за да приветствам избора на Ники.Обикновено като имам въпроси ги задавам лично, но реших да напиша моето мнение за гусина.Както казва IgniteAll, "той е добро момче", може да разговаря по различни теми, много отзивчив и с реален "down to Earth" поглед за живота, музиката като музика и музиката като бизнес. Има усет за стил и Немо са ми в списъка 'Да не забравя да гледам на живо" до голяма степен заради него. Освен това харесва Ротосаунд струни...какво повече?green_angel.gifЖив и здрав!Въпросите в скайп.

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

@ Baby Thomas

Когато се разнасях напред-назад с този дизайн имаше само едно нещо, които ме плашеше повече от сравнението със Slash - вопълът "този има коса като Майкъл", oбикновено нададен от някое девойче накичено подобаващо със значки на M.Jackson

 

@ Viara Ivanova

Вдигна ми акциите :D Благодаря за добрите думи. Положителните впечатления явно са взаимни - комбинацията от добър музикален вкус, завидни професионални умения и остър език употребен на място е страхотна. Свириш и на бас, креативна си, абе - добре, че вече съм женен, че иначе . . . . :wub:

 

 

Тъй като въпросите към мен явно се изчерпаха предлагам следващия кандидат за кръстосан разпит - synchu

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.