Jump to content
Българският форум за музиканти

Ритъм


kojota

Recommended Posts

Здравейте аз съм турбо начинаещ. В момента упражнявам пентатоники и разни такива неща. Свирейки с метронома забелязвам , че имам проблем с деленето на осмини.Примерно разцъквам си пентатоники на 120 темпо - на четвърини съм ОК , но на осмини нещо го оаквам (в повечето случаи забързвам прекалено ) искам да попитам за някакъв варянт да се проверявам сам - да се записвам и да слушам след това с метронома ?!

И някакви упражнения за ритъма да ме насочите - особено тегаво ми става , като се налага да деля на 8-ни ( примерно 120 темпо) не искам да си представям на 16-тини като се наложи деля .

 

Благодаря - поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти сам си се насочил - записвай и се слушай и то не само в този случай, а постоянно, включително и когато си убеден, че свириш нещо добре :)

А иначе с това забързване не мога да те разбера. Пусни си метронома, остави си китарата и започни да си тактуваш с него, намери такова темпо, при което можеш да изтактуваш правилно две осмини, вземи китарата и действай...по-просто упражнение от това да свириш един тон едва ли ще ти измисли някой :)

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето аз какво правя: започвам да си тактувам с крак бавно и свиря кратките ноти. Постепенно започвам да тактувам по-бързо и забързвам свиренето. В началото ще го правиш бавно, но постепенно ще успееш да свириш по-кратките ноти по бързо. Е не очаквай скоро да успееш да свириш 16тини в 200bpm.

П.П. Прави го с лесни партии, може само и с отворена 6та, докато придобиеш чувство за ритъм. Успех :thumbs_up:

Редактирано от polaris
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много просто - забави темпото и може би упражнявай да свириш осмините само с дясна ръка на свободни/заглушени струни докато не си 100% сигурен, че темпото ти е улегнало достатъчно, за да добавиш и лявата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти приятелче!

За да ти стане ясно как се делят осмини ,пък после и шеснадесетини трябва да питаш някой преподавател да ти покаже как става!?

Не се самоубочавайте защото по нататък ще берете ядове!?Тоест ще се заучите някои неща погрешно и ще си биете главите в стената и ще се чудите защо не става това или онова.Всичко при китарата е вързано!!!Намери си добър преподавател!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерил съм си преподавател, просто поради ангажираноста ми немога да си позволя да го посещавам толкова често колкото би ми се искало , поради вакта , че немога да си зауча до задоволително ниво упражненията , които ми дава за кратко време.Затова се допитвам до хора които свирят на китара да споделят ценен опит за начинаещите като мен.

Благодаря на всички отзовали се - свалих темпото на 100 и като че ли по - добре ми се получава , но остава въпросът - има ли някакъв варянт за самопроверка ?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми ти самият си каза че се усещаш като почнеш да плескаш нещата - това си е самопроверка. А варианта да се записваш е още по-добър, понеже можеш да се съсредоточиш изцяло върху слушането на това което си изсвирил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт - докато свириш се случва да не чуваш обективно какво точно излиза изпод пръстите ти. Да се записваш е много полезно при всички случай :) Упражнения му е майката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.