Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно голямо Евала за Диката


Crossfire

Recommended Posts

След като китарата ми беше осакатена от лютиер чието име няма да споменавам,се свързах с Диката, който успя да спаси грифа и да докара китарката в заводското й състояние. Китарата е Ibanez RG 750 89та година, японско производство. Разликата между това,което беше и това, което е в момента е драстична. Въпреки, че тези неща се знаят - искам да пусна тази тема, за да изразя своите благодарности на Диката, като един доволен клиент и да оставя едно послание на не толкова запознатите хора (в отношение на кой може да доверим инструмента си за поправка)- много внимавайте на кой оставяте инструмента си, защото има хора, които взимат по - малко пари за разни услуги, но пък работят мърливо и по-скоро вредят от колкото да помогнат! Поздрави

Редактирано от Crossfire
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не исках това да е някакъв негативен топик и нямам желание да соля човека, въпреки, че си го заслужава. Едното нещо, което мога да кажа, е че Диката е човек, който ще свърши отговорно и повече от ефикасно работата:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много внимавайте на кой оставяте инструмента си, защото има хора, които взимат по - малко пари за разни услуги, но пък работят мърливо и по-скоро вредят от колкото да помогнат!

 

Поне кажи с кого да внимаваме. Защото като изключим Диката, темата е леко безмислена.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само едно прасе се казва Иван! Така, че кажи кои е тоя все пак разбирам, че искаш да ни предпазиш но малко по точно ако може

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:

Не само едно прасе се казва Иван!

Тоя лаф откъде го измисли бе!?! :butcher: Защо ли усещам, че с другия нов Ицко ще си имате едно чудесно приятелство :girl_cray2:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към Автора.

Здравей колега,би ли описал в какво се изразяваше ремонта/опита. Ако може снимков материал, преди "Иван от Пловдив", след него и най накрая след Диката. Мисля че ще е доста добра реклама за единия и може би да бъдем осторожни относно другия :thumbs_up:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за рефрет. Иван го направи безбожно мърливо. След рефрета, за да мога да свиря на китарата без да гасне тонът за повече от секунда трябваше да дигна екшъна супер много. Този ибанец сетъпа му е с много нисък екшън по дефоулт. Праговете бяха кофти забити и по-точно залепени с каноколит. Фингър борда милиметър и нещо излишно изшлайфан и при това неравно. След 12 праг китарата биеше на метал, да не говорим ако се опитам да направя бенд на 3та струна. Диката я рефретна отново.. нека просто кажем, че след като посвирих не можах да си позная китарата.. разликата беше фрапираща. Струните едва ли не опираха до праговете, а тонът чист и състейнът прекрасен. Снимков материал няма как да направя в момента, апаратът ми е в Холандия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Честитка за новите прагчета и новото усещане при свиренето с китарката! Всеки един музикант трябва да разчита на китарата/инструмента си и да извилича максимума от него!

Правят ми впечатление няколко момента от постовете ти, на които бих искал да обърна внимание.

1. Уж искаш да си толерантен и да не "солиш човека", а в същото време с охота го правиш по директен начин.

2. Искаш да изкажеш похвала "Евала", а в същото време "соленето" е основна дейност в постовете ти.

3. Не искаш да кажеш, кой е човека с цел да не му навредиш, а му назоваваш името, местоживеенето, професията и това, че няма как да бъде сбъркан.

4. Имам следните въпроси към теб:

- След като отиде да си получиш готовата китара, погледна ли я? Посвири ли на нея? Огледа ли я в детайл?

- Ако си я огледал, какво каза на въпросният лютиер?

- Плати ли я и ако си, защо?

- Ако не си видял проблемите на място, а да кажем след време, обади ли се на човека да му кажеш, че нещата не са така, както ти очаквал? Ако не си, защо?

 

Имам още доста въпроси, но ще ги запазя за по-нататък, ако се наложи.

Ще се радвам да отговориш на въпросите ми (ако искаш дори и на ЛС) както се надявам да усетиш посоката и нюанса на въпросите, и поста ми.

 

Костадин

Редактирано от BassTraffic
  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, ако не се лъжа на въпросната китара не и върви с лютиерите. Мисля че точно този инструмент преди време беше мое притежание и се разделих с него заради... калпаво рефретване :). Ще е жалко ако се съсипе разкошната китара от недъгави майстори. Не се съмнявам че Диката е направил най-доброто - след като видях резултата от "Софийското" рефретване (което честно казано не беше чак толкова зле, но някак си очаквах да е перфектно), реших че имам 2 варианта - да я нося на Диката или да тръгвам от нулата с чисто нов инструмент. Избрах втората и сега съжалявам че не съм комбинирал 2-те опции :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@BassTraffic

Така видях си китарата след като ми я рефретнаха, така да се каже не съм някакъв професионалист свиря за кеф. Отне ми време да осъзная, че всъщност китарата има проблеми. Все пак има флойд роуз имах причини да мисля, че аз не съм я настроил като хората. После пак я докарах при Иван и той гордо заяви, че всичко е наред:).. не ми остави какво да кажа по въпроса като цяло. Аз не разбирам от поправка на инструменти и нямам грам опит в това отношение и нямаше какво да му кажа. Той обвини струните.

Нямах намерение да споменавам имена. Ако прочетеш нагоре на хората им стана по-любопитно кой я е направил лошо, а не кой я е направил добре:)

 

@ventsi

Да от теб го взех. :) Китарата е в страхотно състояние в момента платих си цената за това:) това е най-важното:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на твое място не бих направил така. Най малкото бих сменил струните на място пред него и така ...

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.