Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел китара + компютър


Cypermethrin

Recommended Posts

здравейте

мисля да си купя няква ел китара тип стратокастер с тремоло ръчка за около 250 лв на изплащане

 

1. дали ще мога да свиря нормално на нея ако я ръгна в компютъра отзад, защото нямам пари за усилвател/дисторжън и дилей/ревърб - т.е. ако я пусна през някъв софтуер много ли латенци ще има и ще пращи ли? Ще трябват ли някакви допълнителни преходници?

2. има ли значение ква саундкарта имам - моята е обикновена, вградена на дъното

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теглиш си guitar rig от интернет инсталваш си я и си ти. Ако аудио картата ти не е някъв пълен боклук няма да имаш проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. недей купува на изплащане, купи си на старо от форума - продавачите са в голямата си част коректни, инструментите са пазени, а са една идея по-добри от това, което можеш да си купиш ново за тия пари.

 

2. ако я включиш директно в линейния вход на саунд картата, ще срещнеш редица проблеми.

2а. първо, вградените саундкарти обикновено са пълен боклук. в никой случай няма да се получи красиво. решението: или даваш още 200лв за външна саунд карта, или си правиш някакво мини-усилвателче.

2б. латенция ще има. ше има и латенци, и латенций, и латенциеве, ма ланци - не... решението: ако си изтеглиш драйверите asio4all, ще я намалиш чувствително и горе-долу ще става за свирене. по-скоро долу.

2в. линейният вход на саундкартата е нискоомен и не е подходящ за слабия сигнал, идващ от китарата. в резултат ще ти умрат високите честоти. китарата ще звучи глухо, високите струни ще глъхнат. решението: активен буфер между китарата и компа. може да е някой ефект на boss или друг, който да НЕ Е с true bypass. може и да си направиш (или някой да ти направи) някакъв прост буфер.

 

мини-усилвателчето ще ти върши работа и като буфер - ако внимаваш и не го усилваш много. ето темата, където обсъждаме въпросните въшки: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/105088-oneeaaoaae-ca-eeoadha/

Редактирано от Fallenblood
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята за употребявана китарка е много добра, из форума излизат хубави китарки, подходящи за начинаещ на добри цени (около 130 - 150 - 170 лв.). Останалите по - добре вложи в едно малко комбо, от време на време излизат много добри оферти. За около 80 - 120 лв, може да си вземеш доста прилично усилвателче като за тебе ( даже драйв + реврб може да има).

Не си струва да вземаш нещо под 700 лв. на изплащане, поне според мен.

Естесвено нищо не ти пречи да си купиш първо китара и след известно време, като събереш пари да си вземеш усилвател, а дотогава можеш да пробваш с комп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ бе пак е 200 лв нов, а не съм го виждал на старо. пък за тия пари има къде-къде по-многофункционални интерфейси. този е ептен ограничен, благината му явно идва от това, че върви с guitar rig, само че, както знаем всички, у нас софтуерът е безплатен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич вземи си китара от форума - Изключително коректни хора и няма да те метнат :)

1 - Земаш си китара от форума на същата цена както шибания страт само, че 10 пъти по добро качество ( тук хората пазят )

2 - Гитар риг и после на тонколони уредби ( Най добре буфер или мини усилвателче )

3 - Ако може да ти помогне тва НА - http://www.amazon.co...13068795&sr=1-7 или http://www.amazon.co...3068795&sr=1-11

Верно малки са но вършат по добра работа от това което мислиш!!!

4 - USB от компа за китарата това ще ти свърши работа ( аз сега ще си взимам такова заради гитар риг ) http://www.synthtopi...sb-guitar-link/

УСБ-то в компа двата изхода единия за ( слушалки, усилвател , буфер и т.н. ) а от другият изход китарата :)

И в край на сметка за 220-250 лв си купуваш Що годе свястна китара, мини амп, безплатен софтуер ( аз мога ти го пратя ако искаш само кажи скайп ) и тва USB

По добре това от колкото нов страт булет нали така беше ( да знаеш тая китара за нищо не става просто виш аз си намерих Харли Бентон за 165 лв, въпреки, че не е идеален свири 100% по - добре от булет страт, а и на мене ми трябва за колекция основно :) ) Изчакаи 1-2 седмици или разгледаи кви страшни оферти излизат :)

УСПЕХ!

Поздрави Ицко

 

П.П Виш това - http://forum.muzikan...-idhioeaanidha/ Примерно 150 лв само дет е продадена ама ще излязат и по хубави

разбра ме нали :) а виш и тая дет си я взех днеска - http://forum.muzikan...921#entry679921 просто потърси :)

Редактирано от FoolofRemorse
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е щом ще има закъсняване в звука и други ядове, няма смисъл да я ръгам в компютъра

направо ще потърся китара+усилвател с ревърб, дилей и коръс в едно (защото много държа на добрия звук)

 

китара от форума не мога да купя, защото повече от 25 лв на куп не мога да извадя :)

 

благодаря на всички отзовали се :)

Редактирано от Cypermethrin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

китара от форума не мога да купя, защото повече от 25 лв на куп не мога да извадя :)

 

ми тогава забравяш за добрия звук... тва е положението :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със спестени пари от закуски не става.

Като не можеш да си позволиш да плащаш кеш, то отиваш в първия магазин, който предлага нещо на изплащане и си пазаруваш китара и усилвател като за твоите пари. Отделно се продават и някакви комплекти за начинещи, които можеш да погледнеш. Добрият звук ще го постигнеш, когато посвириш, позадобрееш и си дадеш сметка какво е добър звук и как да го постигнеш. Само с евтина китара и евтин усилвател да не кажа, че няма да го постигнеш, но поне можеш да го наподобиш. Захващаш се с нещо от което дори и понятие си нямаш, не започвай с материала за напреднали (защото и напредналите още експерментират на тази тема).

И все пак бих те насочил към малките кубенца на "Роланд", щом така поставяш въпроса (имат си достатчно ефекти за да разбереш кое какво прави, че и да се забавляваш). Китарката може да е много евтина. Нищо не ти пречи да я продадеш и да си вземеш по-хубава, след известно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не става? Аз едно време от спестяване от закуски си сглобих колело за 2 бона. Ама желание и воля се иска...

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.