Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампов амп


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Отговори 174
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

мисля че плата пред говорителя ми скапва звука щото е евтин вариант може да се каже и пробвах да сравня чрез запис двата варианта със и без плат, при едно и също положение и разстояние на микрофона. първият вариант е с плат, втория без плат.

 

на мен ми допада първият вариант от записа а си мислех че без плат е по добре и не се "скопяват" високите честоти...

 

http://soundcloud.co...ntitled-mixdown

 

как е според вашият слух?

 

не съм си играл да позиционирам микрофона, просто го поставих на една педя пред центърна на говорителя насочен централно. гейна е на 11часа.

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауу, толкова разлика само от липсата на плат ли дава? Аз се колебая, но като чели вторият вариант ми допада малко повече :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето още един вариант със свирене и на 6-те струни

 

http://soundcloud.co...fanov/untitled2

 

микрофона е под 45 градуса, не е инструментален за съжаление - електровойс Цо9

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам от микрофона ли, от позицията, преампа на картата, ампа, или китарата, но на мен ми тънее доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

веднъж да хвана цаката на пик микроконтролерите няма да е само управлението на усилвателя. доста служебни неща също мога да свърша...

 

С оглед на това и понеже писа, че си започнал да се занимаваш с програмиране, и по-специално що се отнася до микроконтролерите, бих искал да вмъкна една малка отбивка... По принцип са налични компилатори на С за различните контролери, да, но мисля, че е хубаво в даден момент човек да научи асемблерния език. Заедно с основни познания по цифрова електроника и архитектури дава един друг, по-задълбочен поглед над случващото се, а в някои случаи и повече гъвкавост. :)

 

само асемблер учих и само на него мога да пиша програми за микроконтролерите. благодарение на моя инат влязах леко в света на тея джаджи :) но с цената на нещо друго :(

 

и след дъъълга може би очаквана но не желана почивка от всякакви електроники и музикантски изяви тая седмица пак влязах в играта с кубето и го разглобих да го ъпгрейдвам. контролера за релетата е готов вече. днес му направих реални тестове - няма грижи, комуникират си по 1 жица.

 

бях оставил едни стърчащи бутони с които да превключвам и да посвирвам отвреме на време. реших да оставя само чист и хай-гейн каналите. междинните положения нещо не ми се вписаха със звука който ми трябва, а и при хай-гейн резачка като си намаля китарата звука става почти клийн така че премахвам изцяло лоу-гейн положението.

 

другото което е взех си ехо ефект от "добри кит" за 12-13лв и мисля да го добавя за цвят при солата, мисля да го включа със паралелен лууп... но не съм сигурен на 100% че ще го ползвам заради изкривяванията които има при по големите закъснения.

 

и така стига съм си чесъл пръстите ами да се залавям за работа :))))

 

тук има малко демо записи които скалъпих това лято, едната китара е свирена с рандал РГ75, другата съм я свирил с моя усилвател :)))

 

http://soundcloud.com/nenkostefanov/bother2-mixdown23-8

http://soundcloud.com/dimrock/south-criminal-back-my-way-1

 

съжалявам за оскъдните си тон-режисьорски умения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам да споделя първите си впечатления от снощтното свирене с усилвателя на живо в клуб

 

двете китари ги озвучихме с микрофони (за съжаление вокални) пред кубетата, другото кубе беше рандал рг75

като мощност мойто направо може да се каже че "кляка" пред силата на звука на рандала

зато звук нещо при мен имаше доста ниски среди и малко баси, а рандала му намалих басите почти докрай и пак имаше едни такива резониращи ниски ако мога така да го кажа..

 

важна подробност - рандала е затворен а моя е отворен тип! моя говорител е селешън В30, на рандала не го знам.

 

като цяло нещо не ми допадна звука, нямаше достатъчно ниски, инъче бива горе долу. и сега след като смених руските 6Н2П с ECC83 може да се каже че има малко подобрение.

 

друга важна подробност - за самото свирене включих преамп ГАРЛАНД в чистия канал и така свирих защото не съм готов с кутията на футсуича. гарланд-ския преамп звучи много добре, в сравнение с моя, но беше някак си мек звука. незнам как се е чувало в заведението, трябваше да дам на някой да свири а аз да чуя отдалеч.

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-гадния момент, дето не можеш да отидеш да се чуеш в микса. Друг ако свири не е същото просто. Вземи ДЪЛЪГ кабел другия път и т'ва е! ;)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди известно време купих две кубета - едното Гарланд(лампов), другото Marshall(транзисторен), и двете с отворен гръб. Толкова бях разочарован от звука им, че "скопих" Гарланда на глава, а Маршала го продавам( по принцип свиря с Marshall 1960 кабинет). Та идеята ми е, че отвореният гръб не се харесва на всеки, особено за китари с дист, ако имаш възможност пробвай усилвателя с колона със затворен гръб преди да правиш някакви модификации. Когато включих Гарланда в Маршал колоната не можеш да повярвам, че е същия усилвател. Звука беше много по-стегнат в ниския регистър, дефиниран и не тънееше. Имам и DIY 2X12 колона, пак със затворен гръб и звука отново беше на светлинни години от кубето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.