Jump to content
Българският форум за музиканти

"Проблем " с флойд


delmaro

Recommended Posts

Малко кофти снимка, но се вижда, че е в ред.

sl370206.jpg[/img]

 

Не се смейте на хартиките на седлата на първа и втора струна, но явно са се поизяли ли незнам щото след като смених струните започнаха да бъзкат много гадничко. Колкото до струните до преди 2 седмици бях със Стаг (ужас) а преди тях дъдарио, в момента съм с ротосаунд (добре се държат за сега, още не са раждясали). И все пак освен причините които Valsarp изброи си мисля, че и самите пружини може да са проблемни. Предполагам има такива от по 2-3-4 лв има и такива от 20-30... с различна сила на опън и разни други характеристики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Така като гледам си го настроил идеално.

Моят флойд роуз е лицензен Джаксънски JP580LP и се държи изключително стабилно, като за флойд на 15 години.

След дайв обикновено мъничко сваля строя с няколко цента, но не разстройва осезаемо и след едно дърпане нагоре веднага се оправя.

Замислял съм се за ъпгрейд пружина от сорта на tremsetter.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко коментари по изказаните по-горе предположения:

  • Изядени ножове - принципно материала на ножа е значително по-корав от този на стъдовете/пивот пойнтс. Така че ако има износен метал много по-вероятно е това да бъде на стъдовете.
  • TremolNo би разрешил проблема - изобщо не смятам така, той има съвсем друго предназначение!
  • Hipshot би помогнал - Малко ме съмнява да помогне. Той е на принципа на обратните пружини, както е Ibanez ZR линията от тремоло системи. Ако има изяждане на материала няма да свърши работа. (Имал съм съседен модел продукт. Лично мен не ме кефят, ужасно твърд става трема, пък и не е вярно всичко, което твърдят в брошурите. Като ще е "флойд" да е "флойд", като не - фиксед бридж!)

Изглежда добре настроено наистина. Моят съвет е да свалиш всичко, да провериш стъдовете и ножа за износване и да пробваш да ги завъртиш четвърт или половин оборот. Когато аз имах подобен проблем точно това беше причината. И като ги смазваш ползвай някаква грес, а не вазелин, маргарин или конфитюр. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз моето го смазвам май точно с вазелин - chapstick от тия за устни. Едно на Нивеа, сини. Ако не бъркам това го бях чел от Рич от ibanezrules. Със правилно сетъп и с това, нямам никакви проблеми. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е чак маргарин ... смазах ги с един контактен спрей на Philips за доста неща се използва сякаш свърши работа донякъде, като остане време ще я поразглобя и ще проверя за износвания.

 

и да пробваш да ги завъртиш четвърт или половин оборот. Когато аз имах подобен проблем точно това беше причината

 

само това малко не ми стана ясно, да пораздвижа стъдовете ли? Тоест ако те са износени то ще бъде само на определеното място и като ги позавъртя примерно ще изместя износеното място в неконтактуващата с ножовете част така ли да разбирам?До сега не съм имал китара с флойд, голяма магия беше в началото като я взех докъто я сетпна даже го бях заключил флойда и не го ползвах дълго време та наскоро реших, че е време да се заигравам и с него и чак сега забелязах, че има такъв проблем. Имам един приятел с Cort X6 като се прибере от морето ще отскоча и до тях да видя как е при него положението с флойда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това имах предвид. Стъдовете са метални цилиндри с резба в долния край и от тях се регулира височината на цялото тремоло. Само че не е редно да се въртят под напрежение - махаш струните (или ги отпускаш супер много), махаш бриджа да не контактува с тях и чак тогава въртиш. По малко и еднакво за двата и в една посока. Прецени в коя посока да въртиш, по-добре е да ги вдигнеш сякаш, за да не си докараш грозни бъзове. След това наместваш бриджа и натягаш струните и тестваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tremol no разрешава проблема точно отма ;), Няма флойд-няма проблем. Има и по-евтини начини разбира се.

Останалото е шанс, но надали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Отма - като да те боли пръста на крака и да си отрежеш крака, повече проблеми с пръста надали ще имаш.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Аз преди да разбера, че не трябва да ги въртя под напрежение от горното клипче, послушах един друг тиквеник от YouTube, който твърдеше, че екшъна се настройвал последен, след като заключиш нъта. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.