Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой е говорителя


rockfire

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Нещо се шегувате вие. В меса ректум кабинета, v30 говорителите не са китайски и звучат ушевадно по-добре. Трябва ли да монтирам китайски v30-ки в меса кабинета за да чуя, че не стават :huh:

Редактирано от death^metal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ретифайъра може да са и блек шадоус, а и не си прав че звучели по-добре самите говорители - звучи ти(субективно на теб) по-добре комбинацията от говорителите, грилклота, дървото и обема.Пробвал ли си в същия кабинет да сложиш стандартни В30?

 

За разсвирването - имам дори емперичното чувство, че ако се спазва хигиена на говорителя - без влага и прекомерен тормоз(екцесивни ниски), говорителите звучат все по-добре колкото повече време е свирено на тях.Това ми чувство е споделенои с доста други умели ползватели на стари готини кабинети по света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Очевидно е, че говориш наизуст, без практика и допир с Меса кабинети и говорителите в тях. Достатъчно е да спомена, че при Меса кабинетите c90 не се затваря отзад и НЕ ПРИСЪСТВА в ректо серията, а в Роад Кинг, например, където е в комбинация с v30. Може да провериш ценовото изражение на моя "субективизъм" във всеки онлайн магазин. Успех ти пожелавам с китайското звучене B)

Редактирано от death^metal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Меса имат серия ректифайър кабинети с ц90.Тя е стара серия и не се произвежда отдавна.Вече е преименувана на роудкинг.Тук таме има писано за нея(сверка в ултимът метал форума).

Още по темата:

http://forum.grailtone.com/viewtopic.php?f=2&t=41555 (виж подписа на константин рк)

"I have a vertical 2x12 recto cab with C90s in it. It's an excellent cab. Plenty of low end. Especially without the casters. Put it in the corner and you'll think you're playing a 4x12." от тук - http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=67241&start=0

Повече не ми се търси сега...

Допир съм имал до меса кабинетите, достатъчен че да имам мнение.Но ти явно опит с различни говорители и различни кабинети нямаш.

 

Във всеки магазин(онлайн или не) В30 се продава на определена цена - независимо от произхода(китайски или английски), т.е.КИТАЙСКИТЕ НЕ СА ПО-ЕВТИНИ ОТ АНГЛИЙСКИТЕ.А това, че в и-бей се мъчат да продават по-скъпо английските е друг въпрос.

Като собственик на 4 английски В30-ки и 2 китайски(общо във всичките ми кабинети), мога да кажа, че фаворита ми от 6-те е единия китайски, така че да не говорим за китайско звучене...А време да тествам и слушам всичките съм имал доста...Както и предубеждения към китайските преди да имам такива...

 

В крайна сметка не знам кой от нас двамата е говорил наизуст...

Моля следващите мнения, ако са остри и дефинитивни като предишното, поне бъдат основателни!

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Злобното човече май си ти, защото пръв започна да се заяждаш и то без да знаеш:

Очевидно е, че говориш наизуст, без практика и допир с Меса кабинети и говорителите в тях. Достатъчно е да спомена, че при Меса кабинетите c90 не се затваря отзад и НЕ ПРИСЪСТВА в ректо серията, а в Роад Кинг, например, където е в комбинация с v30. Може да провериш ценовото изражение на моя "субективизъм" във всеки онлайн магазин. Успех ти пожелавам с китайското звучене

 

Аз просто не обичам да ме надвикват по-малко знаещи.Правя го за себе си - защото уважавам опита и знанията си, колкото и малки да са.Правя го и за многото млади форумни ползватели, които ти учиш да

"слушат" с очи и предразсъдъци и "чуват" цветове и марки
.

 

Меса кабинетите са едни от най-добрите серийни кабинети и никой не го отрича, но има и по-добри,които за жалост са по-скъпи, а говорителите са си едни и същи или вариации по тема.

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.