Jump to content
Българският форум за музиканти

Рейтинг на мнения


Recommended Posts

Както знаем, модераторите могат (и го правят) да трият плюсове и минуси. Това, което са оставили е тяхното мнение за нас. Благодарим за вниманието.

Освен това нощно време по пълнолуние се събират на тайни места и с непривични действия, известни като настъпателна операция с права лопата тип бел, копаят дупки в земята, горят литературно наследство в тях и вият срещу луната, като викат великия дух на модераторите да опрости горките нас. Това, което остава след тях е дупка с пепел и няколко разочаровани кваратални песа да лаят срещу луната. Те обаче запълват дупката надлежно и остават само разочарованите песове.

Туй то, ако не вярвате излезте някоя нощ по пълнолуние и ако не намерите някой друг разочарован пес, да не ми се пише ника synchu.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не съм разбрал правилно следното изказване:

 

....Аз лично не разбрах защо на мнението на Parsekguitars имаше минус (и го коригирах)

Човекът се е напънал и написал полезен и добре оформен пост.....

 

Срещал съм и други подобни.

Понякога се говори за минуси, каквито всъщност няма...

Извинявам се ако не съм бил прав.

:-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, имаше минус-както написах и в самата тема не уцелих плюса и ... стана минус, който Кольо е 'коригирал' като просто му е сложил +.( а не защото ВИП-овете имаме право да 'коригираме' чрез триене...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пряк извършител и аз да обясня.

 

Наистина изглежда двусмислено :)

 

Под коригирах разбирам, че сложих плюс, в този случай един минус и един плюс правят 0. И наистина, никой не може да коригира рейтинга в форума, включително и администраторът му. Такива корекции биха направили цялата система за рейтинг безсмислена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, точно в тази тема, имаме пример за това как рейтинговата система работи сравнително обективно. Горното мнение на hologram няма смисъл от коментар и рейтингът му съвсем правилно отразява качеството на написаното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но малко хора се интересуват от развитието на форума и не поглеждат изобщо на "най-долния рафт". Както виждам, hologram е вече shit listed, което не съм сигурен дали означава, че няма да може да пише повече, но ще се радвам да е така, защото ме дразни от известно време с лекомислие. И това всъщност ще бъде доказателство, че системата работи добре в тази област. Аз не съм му слагал системно минуси, но този път си беше за 2 минуса дори.

Спрямо мен има един типаж, който си ми слага редовно - на обявите в борсата. Аз го разучих кой е, но не предприемам нищо с нарочна цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туй то, ако не вярвате излезте някоя нощ по пълнолуние ...

:hysterical:synchu , ок, няма проблем, че модераторите са върколаци и копаят с беловете чат-пат, обаче защо са и сексисти, каква е тази дискриминация? - няма нито една девойка модераторка, просто за цвят, ако щеш - е не е на добре тази работа, личи си, че няма баланс между Ин и Ян!

 

Що се отнася до рейтинг системата - хич не я искам, като видя минуси някъде (тук например някой знае ли защо всички коментари са изхейтени?)да се червенеят и ми се свива една топка в стомаха, много неприятно. Защо не оставите само +? Другото, което знам, че няма да го направите е вотът да е явен, нека се вижда кой какво натиска + или -. Едно положително присъствие ще стимулира повече потребителите, отколкото нарастваща бройка в "shit listed". Освен това си мисля, че може би, наистина трябва да се махне рейтинг системата от "Свободно време" или поне от "Говорилня".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, точно в тази тема, имаме пример за това как рейтинговата система работи сравнително обективно. Горното мнение на hologram няма смисъл от коментар и рейтингът му съвсем правилно отразява качеството на написаното.

Аз бих написал сравнително СУбективно и поста ми ще добие напълно противополжно мнение. Което е и вярно.

Защото;

1)Болшинството от потребителите не четат мненията по контекст, а само ги прехвълят по диагонал.

2)Дори и да ги прочетат, не е ясно колко са ги разбрали.

3)Много от тях бучат минуси ей така за спорта. (от яд, от завист, от безхаберие, по настроение и тн..)

4)Те пък (бучещите минуси), много от тях нямат достатъчно житейски опит и когато прочетат един двусмислен пост винаги избират лошия смисъл.

 

В тоя ред на мисли в мнението на hologram има едно 'намигнато око', което много от субективните драскачи на минуси не са забелязали и точно това доказва не само, колко са субективни минусите в поста му, но и колко са безсмислени.

 

Като цяло съм 100% съгласен, че българина не е дорасъл да оценява по такава рейтингова система и използвайки я, по-скоро я опорочава, отколкото да я употребява по предназначение.

Също така съм на мнение, че (ако е възможно) системата трябва да се премахне в някои раздели.

 

Искам да завърша поста си така:

 

'' Когато мъдрецът сочи луната, глупака гледа пръста му ''

 

Приятно цъкане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може примерно да се дава възможност на потребител да дава оценка по даден пост, само след като той самият е писал в същата тема. Така поне малко ще се ограничи безпричинното трупане на минуси само на лична основа , а и като цяло самото цъкане ще се ограничи значително.

 

Друго предложение: да дават вот само избрани потребители, които по някакъв начин са се доказали че са от полза на форума (VIP потребителите например). Макар, че и това не е съвършен вариант.

 

Между другото мнението на hologram , не мисля че заслужено си получава минуси. Малко чувство за хумор ли нямате ? :)

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И като видим кой ни цъка минуси започваме и ние да му цъкаме и нещата се оправят ;)

А ми, не - както писах по-горе - често не ми се "обяснява", пък искам да се знае, че минусът е от мен.

...но и ти си прав :D

Има и трета страна, обаче ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък предлагам, да е както в някой други форуми, има такива, които мненията в "Говорилня" в нашият случай не се зачитат, а относно проблема с рейтинга, има няколко варианта, мисля, че този на @musicman е най - удачен, или примерно не знам дали мога да рекламирам други форуми, но имаше един който имаше само харесвам. Нямаше "+" или "-" и когато се види профилът на потребителят пише примерно 125 Харесвания, но мисля, че най - добре си остава това с 1 "-" на ден и 3 "+" или по скоро 4...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.