Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов рекорд за Полета на бръмбара


Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=sVHVXopRmI8&feature=channel_video_title

 

Не следя изкъсо какво става с рекорда, но случайно попаднах на това клипче. Не съм особен фен на такива рекорди, не мисля, че има особен смисъл в толкова бързото свирене, но поне е интересен рекорд. Реакцията ми след като го гледах естествено беше :surprise: , не предолагах дори че може да се потдържа толкова бърз тремоло пикинг, камоли нещо мелодично да се свири. Не че остава нещо съществено от мелодията на произведението при такава скорост, ама като за спорта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:surprise:

 

Първо: УжасТно изпълнение ...

 

Второ: Диста убаво "замазва" ГРЕШКИТЕ

 

Трето: Абре тоя ко се опитва да свири???

 

Герги

:wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А без дист представяш ли си как би звучало и дали изобщо би звучало нещо толкова бързо?

 

Ето тук, за който не го е видял в описанието на клипчето, може да видите FAQ за рекорда:

http://drhotlicks.blogspot.com/2011/06/faq-regarding-my-official-world-record.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да звуча злобно или да омаловажавам това велико дело, но толкова много скорост и шум кому бяха нужни? А дали ако някой хване и забави това видео, както си му е реда, ще се чуе един верен тон при темпо 400 и нагоре? Браво на човекът, който изжужа това велико произведение по този ужасен за ухото начин. Музиката не е спорт, редене на къщички от клечки или палачинка с размерите на Ню Йорк. Ама явно си има фенове на този тип състезания и им пожелавам успех до темпо 1000 и нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пичът твърди, че без дистър не може да се постигне такава скорост, понеже дистърът позволявал много леко пикиране на струните, което се чувало само с дистър, тоест на класическа китара е невъзмжно да се свири с такава скорост

 

Но смешното е, че той и на нормална скорост не го свири добре и чисто, камо ли на 600 bps

Редактирано от Bogeyman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега... Що било нужно да се свири толкоз, защо му е гаден тонът, що туй, що - онуй.

Факт е, че в Гинес има рекорди като "Най-дълъг маникюр" или "Най-много бира, носена на глава" или нещо подобно.

Това поне е едно полезно умение.

Разбира се, че ще звучи като лайна. Разбира се, че е практически почти неизползваемо. Но човекът го може, а ние седим и си плюем, че нямало "душа и музика" в свиренето му, ръир'ш ли...

Не е казано, че щом МОЖЕ да свири много бързо, то постоянно го прави. Но определено е полезно и използваемо... Аз съм майстор на обратното - да НЕ МОГА да свиря бързо, ама хич. И от първа ръка опит мога да кажа, че си е творческо ограничение, ама отвсякъде.

 

Чакам сега коментара за това, как на Ерик Клептън му викат, ръир'ш ли, "Бавната Ръка" ама как правил прекрасна музика, въпреки това.

Еми евалата, ама Клептън не свири Спийд Метъл :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасна гимнастическа глупост.

 

Искам на тоя пич на му боднат един DI и да го чуем и на чисто що за кошер е избълвал. :D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и на големи всепризнати китарни виртуози, свирещи на акустични китари, им звучи леко глупаво като почнат някой бързи соло пасажи. И те дори не се доближават до такива скорости. Просто с акустична китара/чиста електрическа неможе да се постигне толкова голяма дефиниция при супер бързите неща. Може би и затова шреда не е особено популярен да се свири на чисто. Иска си просто тонове компресия и дефиницията която дава дисторшъна, за да се схване все пак, малко от малко, нещо изсвирено супер бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mairomaster, уестърн китарата е измислена за друго, а това с електрическа китара с чист звук ще те накара да се откажеш да го погледнеш този тип повече. Нека си жужи пича, щом го влече. Големите, всепризнати изпълнители на уестърн и класическа китара, ако разбереш колко са учили класически пиеси за китара, свят ще ти се завие. А ти се научи да приемаш и чуждо мнение, без да вадиш после странно написани теореми за дефиниция на звука с компресиран дист, защото тезгяхността на този проблем започва да граничи с една голяма маймунковост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че не си ме разбрал правилно. Нищо против нямам към класиците, много ги уважавам дори хората. Исках просто да кажа, че според мен, на чиста електрическа китара и още по-малко на акустична китара, колкото и добре да се изсвири дадено произведение, като скороста му е прекалено голяма (абсурдно голяма имам предвид), никога няма да звучи особено добре дефинирано. И не че с компресия и дисторшън би звучало много добре, но мисля че помага доста.

Това си е моето мнение, чуждото мнение го приемам, особено когато е добре изразено.

И не знам защо подобни теми винаги предизвикват някакви гадни спорове и тонове hate. Никой не е твърдял, че е много смислено да се свири така бързо. Никой не е твърдял, че е много добре изсвирено. Факт е, че човека знае да свири бързо. Рекорда беше интересен да се отбележе.

 

ПП. "защото тезгяхността на този проблем започва да граничи с една голяма маймунковост" -това не го схванах, сериозно, ако може да ми го разясниш (не се заяждам).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебаси бота!!! :hysterical:

 

Аз на 350 вече почти нищо не чувам... :rolleyes:

Странно как не се препълни буфера на GT-8-цата?!?!?! :greenangel:

 

П.П. Направо по някое време очаквах да се появи в кадър Римски-Корсаков и да му обърше два шамара от форхенд! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Mairomaster

 

Надявам се да си чувал/гледал изпълнения на Томи Емануел на акустична китара, който с хибрид пикинг техника (перце и пръсти), както бавно, така и доста бързо, постига много повече изразителност и чуваемост на инструмента наречен китара, отколкото всички шредъри с техните супер-дупер китари, дистове и ампове взети заедно.

 

А по темата, гоненето на рекорди за бързо свирене е безсмислено, защото това вече не е музика а спортна дисциплина. Имам чувството, че тези пичове по цял ден свирят едно и също нещо, свирейки с метроном и забързвайки темпото, което води до пълно затъпяване, както музикално, така и интелектуално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах си няколко негови клипчета, много яко свири човека и много душа влага, накефи ме, въпреки че по принцип други стилове слушам.

А подобни рекорди са си чист спорт, съгласен съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Просто прочетете какво е написал самият той...

 

I certainly didn't do this record for artistic purposes; just for skill purposes and to have a Guinness Record. However, I do believe that the faster you can play presents more options at your disposal for creating whatever music you want. I think this sort of spends lends itself perfectly to chaotic styled death/black metal where the emotion is rage and anger and hate.

 

Ясно е, че няма никаква артистична цел нито "душа" и така нататък... Никой не говори за музика тук, просто е искал да има рекорд в Гинес. :) За това не виждам защо е цялото това мрънкане, което граничи с омраза, а знаете че за да се направи това, както всичко друго, се изисква огромно количество време и отдаване. Мисля че трябва да му го признаем. Дори да е глупаво, безсмислено и така нататък. Искал е, постигнал го е...а такива хора са достойни за уважение. :)

 

Миро

Редактирано от CursedSoul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.