Jump to content
Българският форум за музиканти

Секс и глас


basistka

Recommended Posts

Ха,хах,хахаааа,за сетен път се убеждавам че музикантитье са хора интелигентни и с чувство за хумор.Не бях обръщал внимание на тая тема,обаче паднах от смях като я цъкнах,хахахаа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

10х

 

ето нещо ново.

 

преди да се зароди членоразделната реч и пеенето във вида: звук "облечен" с купища думи,

за какво е служил гласът?

При животните, особено при птиците основно се използва за призоваване на половия партньор. (преди секс и с цел секс)

В такъв случай, си е своево рода зов , нещо като страстната песен на разгонения самец. (Дали женски от някой вид пропяват по време на размножителния период не знам)

 

"Със започване на размножителния период мъжките пеят през целия ден. Песента им е свързана със своеобразна акробатика. Те започват песента си, кацнали по върховете на дървета и храсти, и само след няколко секунди с мелодични трели се издигат направо нагоре във въздуха. Без да прекъсват песента си, широко разтварят крила и плавно започват да се спущат .... "

 

 

Преди секс песента е ярка, страстна и превземаща.

Иначе , мисля че вече някой го каза - как жадно ще пееш за страст, ако току-що си я потушил/потушила?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сексът преди пеене помага за по - доброто пеене на жената, но пречи на мъжа... особено на по - високите мъжки гласове. Имам предвид не физическата умора, а качествата на самия глас. Не влагам нищо сексистко в това! Базира се на мнения на доста певци, някои от които цял живот само с пеене са се хранили по света и у нас. Някой да не реши, че съм провел специално изследване с микрофон в ръка :cheers2:

 

Особено тенорите добре си знаят, че преди голям концерт, не трябва да се прави секс... някои спазват по-дълги периоди на въздържание, а други поне един-два дена... предполагам някои не спазват. Особено ако говорим за солистично класическо пеене, особено ако има повече акапелни моменти. Разбира се, знаем, че пиенето и пушенето вредят на гласа, но съм виждал прекрасни певци да пушат ... просто са достатъчно добри, за да си го позволят, макар че това безспорно им отнема от качествата на гласа. Така е и със секса. Въпрос на приоритети и цели.

 

Ако човек не може да пее, ако ще цял живот да се въздържа полово, няма да докара глас от това :). Но искаш ли да си блестящ и да дадеш най-доброто от себе си - половото въздържание помага. При жената е обратното... но признавам, че там наблюденията ми са малко по-слаби - най-малкото няма как да имам лични наблюдения върху себе си :offtopic-001: По всичко, което съм чул като мнения, мисля, че сексът дори и да помага на жената в пеенето, то е много по-малко, отколкото пречи на мъжа.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че важи и за двата пола. Имаме доста женски потвърждаващи мнения по темата:

 

количествено - гласът се смъква, намалява се диапазона и намаляват обер тоновете.

качествено - емоционално обеднява.

 

А що се отнася за "правенето" по време на участие , Рамщайн и другите мнения, ще добавя и аз нещо, което знам. Една оперна прима ми каза веднъж, че се е случвало на големите мъжки оперни звезди да еякулират по време на силова ария. Това не значи да пробвате по всевъзможни начини (пък що не :) ), все пак сте на сцената да пеете. А и при тях е ставало неволево. Става въпрос за мускулатурата и анатомията в областта на таза. Това пак е техника за звукоизвличане, освен от диафрагмата, ако се стегнат и тазовите мускули.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли време да спрем с теорията и догадките и опитно да установим каква е истината :D Ние с жената още довечера ще опитаме...Честит Св. Валентин на всички! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Май трябва да отвориме нова подобна тема! Преди малко чух по едно музикално ТВ предаване, изказване на наш популярен Рападжия, че "Талант без та..ци нишо не струва и та..ци без талант, нищо не струват". :):wub::)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От смях се напикаваш.

От страх се насираш.

От погнуса - повръщаш.

А ето до какво ни довежда и пеенето:

Една оперна прима ми каза веднъж, че се е случвало на големите мъжки оперни звезди да еякулират по време на силова ария.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) майтапа на страна, не е задължително да се стига до еякулация, но има нещо наподобяващо оргазъм :rolleyes: особено, ако се изисква сериозен контрол на дишането.

Това най-лесно може да се забележи когато пееш дълги тонове при четвъртина=60 бпм и постепенно увеличаваш времето на пеене.Ако броим всяко първо време при повечето хора трудността ("липсата на въздух", а от там и нестабилния тон) идва след "8".

Да речем, че певицата "А" първоначално изпитва трудност при "8".

Ако упражнението се продължи до "постигане" на 12 и се прави за 3-4 минути "А" ще се почувства леко high-това е заради промяната на честотата, с която захранваме мозъка си с кислород

Ако добавим и факта, че някои певци включват и "constipation", за да създадат усещане за опора и пропускане на минимално количество въздух, несъзнателно ангажирайки и т.нар. pelvic muscles - т.е. не само, ще е леко high, имаме и стимулация на мускули, които са ангажирани и при секса.

Добавяме емоционална стимулация и възбуда -от характера на ролята/смисъла, който песента има за певеца, обстановката, публиката, и ето ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.