Jump to content
Българският форум за музиканти

Как са ви Ушите Фенове?


Recommended Posts

на мен обикновенно след свирене или репетиция са ми много зле,щот винаги съм до барабаниста :cheers: и обикновенно няколко часа след това яко давам заето:cheers:

Аз също! :cheers:

 

Ама няма да ги критикуваме точно тук, че току-виж сме си изяли боя! :cheers:

 

Peace!!! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 80
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз не ги критикувам:)просто казвам за какво става въпрос :happy: и те самите започват да оглушават и го знаят много добре!трябва да се взимат мерки на време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз сам с тапи за уши които изолират 31 db и се 4уствам по-добре след репетиция

то ехубаво с тапи ама "фортефортисимо" едва ли чуваш през тях или пък други пенизи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз сам за това но мисля че тапите не са най-добрия вариант поне за мене, защото ти предпазваш ама и губиш много от това дето свириш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да де ама като се замисля не се сещам за друг варянт.може би яки слушалки,които прилепват здраво и не се чува нищо друго осрен това ,което те ти пеят.дай боже на всекиго такива слушалки.разликата е с около 248.80лв,щото тапите за уши в аптеката са 1.20лв :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебах тия слушалки дето ше дам 250 лв за тях....Ше чакам некой спонсор като задобрея да ми купи,а дотогава с тапи на четири лапи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз открих,че вършат работа,но то е 'що винаги се усилваме кой колкото може.

 

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дори и да има някакъв баланс,като си до барабаните(примерно до райда или китаеца) или до някоя тонколона пак изключваш по някое време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здрасти от мен и в тая тема...

А-а-а-а (май пак ще излезе че се права на много отворен... - whatever)

Значи - аз лично съм си купил от Mr. Brikolage истински Антифони. Те намаляват с около 50-60 Db., което хич не е малко и най-важното - "режат" високите честоти от звука, които до колкото знам са всъщност най-вредни за вашя слух.

Лошото при тапите от 50/55 ст. и при антифоните е това че с тях се чува само част от истинския саунд - и съотвтно (на мен лично) това убива кефа от свиренето, да не говорим (отново) за правилно звукоизвличане.

За това:

Гледал съм в каталози (най-вече американски) специални тапи за музиканти - които изглеждат почти като тези за 50/55 ст. самоче с малка дупчица по средата, която от една страна допуска до тъпанчетата цялата гама от високочестотни звуци (ниските така или иначе не може да ги спре) но с многократно намалено "звуково налягане" мисля че беше термина.

На края - какво направих (и сам много доволен) взех че пробих на изолацията на антифоните по една малка дупчица, и понеже е дунапрен отвътре, мушнах по една тесна тръбичка, която да поддържа дупчицата отворена. И сега все едно имам "volime" на антифоните - мога да си местя тръбичката за по силен или по-слаб звук. Антифоните също са доста обемни от вътре и мога под тях да си слагам слушалките и да си слушам и да си свиря до насита без това да ми тормози слуха.

Надявам се, че това ще помогне на някого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе я кажи де е тоя Бриколаж-аз се заинтересувах...Колко си ги взе тия антифони....Мене доста ввреме ме цериха с допотопния,но ефикасен антибиотик Гентамицин и слуха ми дали от тупаните ,дали от него(*доказано токсичен е за слуховия нерв) ,не е много в ред и доста се интересувам от тая тема:) Още повече че си мечтая да слушам някое парче и да си го тропам междувременно:)

Редактирано от Red_Bull_Dog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.