Jump to content
Българският форум за музиканти

бързо и технично свирене


merrick

Recommended Posts

Здравейте на всички ,какво мислите за това ,всеки ли може да си научи да свири технично ,колко важна е техниката и бързината ?По това ли се съди колко си напреднал с инструмента и изобщо какво мислите за така наречения shred?С една дума ващето мнение за техниката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важни при свиренето са идеята и чувството... Техниката е само една врата, едно средство, което би ти помогнало да достигнеш до този момент - да можеш да изразиш себе си чрез музиката, свиренето на китара, да имаш собствен стил и почерк... Не мисля, че само и единствено по това, колко техничен в свиренето е даден музикант, може да се съди за това колко е напреднал. Дори има някои известни техничари, шредъри, не знам още какво, които си дълбаят само на едно място, ставайки невъобразимо банални с тяхното "бързо и технично" не свирене, а по-скоро "самозадоволяване" чрез китарата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, да се мисли за техниката, само доколкото отнася бързото свирене, е несериозно. Техниката има много аспекти, които като цяло засягат всичко свързано със свиренето. Дефакто няма добър китарист, който да не е сериозно техничен. Просто различните музиканти поставят акцент на различни аспекти от техниката (бързина, тоноизвличане, фразиране и тн).

 

И да, всеки би могъл да се научи да свири бързо (стига да има необходимото количество талант/музикалност, за да свири въобще), просто иска много търпение и работа. Всъщност, да се научиш да свириш бързичко е много по лесно, отколкото да се научиш да свириш музикално, зряло и със вкус. Както по горе писаха, техниката (в смисъл на бързина) е само още едно средство, което да ни помогне да се изразяваме музикално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди ходех на уроци при един учител и той каза, че при китарата всичко е 99% упражнения и 1% талант.

Желание трябва само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ващето мнение за техниката
НаЩето мнение е,че музиката не е спорт,(дека требе да сме по бръзи),и като научиш отвореното вибрато на чичо Е.К.Слоухенд мое да гониш скорости после. :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това с процентите е основа на социализма, с идея за създаване на безмозъчна,безволева работна маса, достойна за роман антиутопия, Оруел,Хъксли или любия ми Замятин. :girl_cray2:

По темата. Ако техниката е средството, което ще ни позволи да свирим правилно и вярно, то бързината е част от нея, но по-скоро с поддържаща функция.

Редактирано от DREAMMIND
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: Е те нали Контрол (Владо унгареца) се изгавриха в едно парче с тия проценти,още по соца,ма са е същия *й ,само средствата са различни - консумираййй.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:offtopic-001: Аз съм точно обратното на комунист. Комунизма е крайно вляво. Аз съм противоположната страна. :offtopic-001:

Както и да е. Факт е, че и цялата теория на света да изчете човек и огромен талант да има, не може да

стане добър ако не свири по няколко часа на ден.

 

:offtopic-001: И не мисля, че свиренето е превърнало хората в безмозъчна маса, а липсата на инициатива и собствено мислене, както и предателското подсъзнание, което комунизма им е вменил.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Господи, конеебецо .... по-добре замълчи и да те мислят за идиот, отколкото да напишеш нещо и да го докажеш! ---- и аз да дам малко :offtopic-001:

 

Ся, по темата ... Кольо, го каза точно и ясно ... техниката не е бързината, а начина на тоноизлвичане! Ако не можеш да изкараш и един тон правилно бързината е без значение! Получава се безсмислено шредване, без прогресия и никаква идея!

 

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре - о, професори. Може да станеш турбо китарист без да си виждал китара.

Само седейки и обсъждайки с група асоциали по форумите.

Наистина е така!!! Не свирете - говорете.

 

Медицински преглед и 2 теста за интелигентност са доказали, че не съм идиот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нека да дадем пример с Дейвид Гилмор. Техниката не му е от най-великите ( не, че не е на невероятно ниво), още повече, че бързината на свирене не е като при Малмстийн и компания, но както казва Мъстейн: Гилмор може да изкара повече музика от един тон, отколкото повечето китаристи с целия гриф : (или нещо такова, важна е идеята). Аз подкрепям мнението, че музиката е усешане. Естествено както всичко на Земята е и практика. Не е задължително да си най-бързия китарист, както и не е задължително да си най-големия теоретичн музикален талант. Важното е да ТВОРИШ. Да свириш както ти го усещаш, а не като някой си на 3000 км му е удобно. Малко се получават нещата като селските футболистчета дет като се събЕрат на ПЛАТЕНОТО ИГРИЩЕ и се почва: " МИ тва батееее е на Роналдиньо новия.... тва е на левия крак на дясната ръка на балдъзата по майчина линия финта .... и.тн." Свирете и се забавлявайте. Аз лично не харесвам умопомрачителната бързина на свирене тъй като съм на мнение, че човешкото ухо не може да разграничи 10 тона/полутона в секунда. Даже и комунизма намесихме. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Какъв е смисълът от/на тази тема ?!

Това не е ли предъвквано вече поне 100 пъти ?!

Колко от пишещите могат да се похвалят, че наистина могат да свирят бързо, но и чисто?!

А какъв е смисълът от бързото свирене, ако няма музика ?!

...или на нас просто ни се говори/пише по форуми ?!

Мисля да се захвана да изобретя guitar player speedometer :greenball:

 

 

пп Въпросите са риторични и не предполагат отговор!

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.