Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде да намеря лютиер


Recommended Posts

Скоро не бях чела толкова неграмотен постинг. Диката, сигурно си добър майстор но обръщай внимание и на българския език! Иначе като гледам клакьори имаш доста.

 

 

Между другото от снимките към които даде линк нищо не се разбира, както и от саунда на видеото.

 

Учудва ме факта, че китарист като теб се прави на "ощипана госпожица". Саунда от линка е достатъчно добър, за да придобие човек представа. Пък и добре се вижда какво има на сцената. Много ви е трудно на пловдивските китаристи да адмирирате някой за добра свършена работа. :D

 

Това, което видях е, че на китарата пише Фендер, което, ако я е правил Иван, не говори много добре ;)

 

А, серийния номер не успя ли да видиш ? :)

 

 

Аз не можах да добия представа от такива семпли и снимки, но се радвам, че ти успяваш, надявам се , че и хората, заинтересувани от работата на Иван, ще се справят по добре от мен. И не, не можах да видя серийния номер, снимките са с доволна ниска резолюция, .

 

Но пък ми омръзна да споря с вас, а и не виждам никакъв смисъл. Това ми беше последния пост в темата, и без това последните 2 страници са предимно офтопик.

 

П.С. Намирам клакьор за обидна квалификация. Бих предпочел почитател в случая, определено съм такъв. А на някои хора определено им се зловиди, интересно защо

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 114
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

18389620499741824511268723089QXRcPQUjTPIjI48pb8Tn.JPG

Тяло на американски Стратокастър произведен 75г,бая очукан от свирни и купони и реставриран/прелакиран от Диката - нека делата говорят,това с боядисването е малка част от лютиерския занаят.

Не мога да разбера,защо като има кадърни хора винаги ще се намери кой да се заяде с тях -аре зависта си я складирайте на място,дето слънце не огрява.

Къф съм клакьор деа..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера,защо като има кадърни хора винаги ще се намери кой да се заяде с тях -аре зависта си я складирайте на място,дето слънце не огрява.

Къф съм клакьор деа..

Бих могъл да отговоря на този въпрос...или поне да се опитам.

Много често се случва така, че 'клакьорите/феновете/почитателите' на Диката пишат така, че се разбира

едва ли не, че Диката е единствения кадърен лютиер, който може да прави нещата така.

Да, Диката е голям професионалист, нещата му са доста изпипани, харесват се на много хора и т.н. , но не е

единствения, който работи така. Сигурен съм, че той не се мисли за най-най.

Има още много хора, които се занимават с това и работят съвестно и качествено, както съм сигурен, че има и

некадърници - както навсякъде и във всичко де.

Така, че когато правите реклама на някой, не изкарвайте нещата така, а останалите все едно не могат да свършат подобна работа, защото явно има хора, които биха се подразнили от този факт.

 

Този отговор е просто една гледна точка, погледнато през един друг ъгъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Склонен съм да приема поста на Механика по лично и затова ще отговоря от моята си гледна точка. Аз никога не съм виждал Българска китара , която да е по добре направена или да свири по добре от тези на Диката ( имам предвид последната която ми направи иначе и той има по доста по слаби творения, които са доста стари, а също и такива, които откровено не ми допадат) Никога не съм твърдял нещо друго и не мога да разбера защо на хората им се зловиди, та това си е само мое мнение. Не казвам ,че няма други хора , които да работят добре, съжалявам ако така се разбира. Просто споделям личните си преки наблюдение. И хайде да не забравяме , че всеки си има вкус. Аз харесвам дадени неща в китарите, други хора харесват съвсем различни. Моят вкус е очевиден от китарата в подписа ми, която изцяло се покрива с него. При това, за мен китарите са 90% саунд и 10% останалото, тоест, ако една китара не свири добре според вкуса ми, от там нататък може да изглежда както си иска (не че не е важно, но е абсолютно второстепенно за мен). А саунда се оценява със свирене, не на доверие. Мнението ми се формира от личните ми наблюдения почти изцяло, разбира се влияя се от и от мнението на хората, особено ако идва от хора, за които съм се убедил, че знаят за какво става въпрос ( Док е един чудесен пример, винаги научавам полезни неща от него)

 

Така, че докато не свиря на българска китара, която да ми хареса колкото моята, ще продължавам да твърдя каквото твърдя. Иначе би било просто неправилно от моята си гледна точка. И както и преди писах, ако някой го взема за реклама, нямам нищо против. Според мен някои хора си заслужават рекламата и се надявам да ги мотивира все повече, за да стигнем някой ден поне в тази област световните стандарти (колкото и да е трудно и да сме далеч)

 

За пореден път пиша, че не намирам определение то клакьор за много мило, даже и да ви се вижда, че тези които хвалим Диката сме такива. Наричайте ни поне почитатели :music: или фенове , в края на краищата и аз не викам на никой аматрьор или леймър нали? Някак негативно се получава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлко средно излиза едно висококачествено лютиерско пребоядисване/прелакираване на електрическа китара, ако не е тайна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз никога не съм виждал Българска китара , която да е по добре направена или да свири по добре от тези на Диката ( имам предвид последната която ми направи иначе и той има по доста по слаби творения, които са доста стари, а също и такива, които откровено не ми допадат)

Искам да попитам, колко китари сте пробвали, за едно такова твърдение, трябва да сте пробвали не 3, 4 или 5 китари... Аз не твърдя, че вашата е лоша, но за едно такова силно твърдение, както казах, трябва да имате опит с доста други Български лютиерски китари. Нека да е хубава, но всичко и на мен ми се струва твъде пресилено(това не означава, че е лошо) Малко объркано го написах, но надявам се разбрахте :) По никакъв начин, не искам да умаложа труда на Диката с поста си.

Редактирано от guitard
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй. ...и дойдоха разбирате ли the 4 hoursemen и стана тя каквато стана. Това, което не знам тема ли да го нарека, как се е прошмулило, но явно е успяло някак. Разчистване е необходимо това е видно, но ще отнеме известно време. НО... нека дотогава да не се появяват допълнителни поводи за разчистване и за collateral damage и т.н.

Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема ще остане затворена докато не решим кое в нея е за кофата. Изчетох я до 6-та страница и ме заболя главата. Не е ориентировъчна, а се превърна в мерилня на възможностите на едно име. Знаем, че имате китари правени от въпросния човек, но осъзнайте, че целта на тази тема е НЕ вие да доказвате това, което може въпросния майстор, а да се дадат координати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.