Jump to content
Българският форум за музиканти

Калайдисани струни


Vodafona

Recommended Posts

Здравейте :) , имам LTD MH - 50 с флойд на 3 месеца. Често флойда изпускаше 3та и 2ра струна като го опъна повечко, но вчера, след като си смених струните,3та струна излизаше от флойда колкото и да затягам. Единствено, което ми доиде на ум беше да и калайдисам крайчето с поялника, за да я стиска на по-голяма площ. Поръщах си нови легла за струните. Още не са дошли, а и сега струната (калайдисаната :D) не се самоизважда. Има ли смисал като дойдат да ги сменя и отразява ли се негативно на звука моята интервенция с поялника? :D Споделете ако знаете някакви други решения за подобни проблеми с евтините флойдове. )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм че при Kahler тремолотата е препоръчително струните да се калайдисат по този начин за по-голяма здравина,но не виждам защо да не може и при флойд ,че дори и при страт тремоло по този начин.Понякога блокчетата ,които затискат струните трябва да се понаместят ,за да стискат струната по-силно...

а по въпроса с решението с лицензирания флойд: прецених че 9 волтова батерия е достатъчно голяма за да влезне зад блока отзад и да го блокира.. и е така от лятото.:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.