Jump to content
Българският форум за музиканти

Колеги, помощ!


Recommended Posts

В клуба, в който свиря, днес стана наводнение, и последствията са много неприятни. Бас-барабана се е понамокрил, водата е проникнала през лъговете. Засега няма надуто, но се опасявам, че може и дървото да се понадуе отнякъде. По какъв начин мога евентуално да възстановя щетите, ако има такива? Барабаните са Sonor Force 507. Дали дървото може да се деформира, респективно да изгуби звуковите си качества? Аз ще оставя касата да изсъхне хубаво, но се опасявам от евентуални последствия. Какво бихте ме посъветвали?

Редактирано от QueenII
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.неприятна работа,еми зависи колко се е накиснал с вода,ако е 100/200 гр.нямаш кахър пий си спокойно бирата,ако е много може и да имаш ядове,щетите не можеш да ги възстановиш по никакъв начин,не му махай обръчите,не го подлагай на силна изкуствена температура,махни алтовете за да може да диша от холдера,ако изкараш късмет може да не мухляса,не го излагай на слънце за да съхне,дръж го в проветриво помещение,ако е накиснат много може би ще изсъхне напълно към септември и чак тогава ще разбереш дали се криви или отлепят пластовете,ако до 4/5 дни започне да подпухва значи е хванал пътя,дано изкараш късмет да не се случи .

 

преди 100години имах едно амати свирехме в една маза и се случи така от един дъжд,то се изкриви мухляса като изсъхна пластовете на корпусите по средата взеха да се цепят развали се звука,обикалях като гламав при всякакви дърводелци,цехове,инженери и всички ми казваха,(тя свършила вече ако искаш да ти направим на сруга едни от железни цилиндри :no: )смъкнах им само кожите извиках две ромски чеда дадох им по една пръчка и им казвам зимайте ги ве,и те опа бате вървят по улицата и лопат и пеят щастливи и ми викат на сватбата ща каня бате,та така се развиха нещата при мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.