Jump to content
Българският форум за музиканти

слушалки


ba6 maistora

Recommended Posts

искам да попитам, дали някой може да ми препоръча добри слушалки и да каже горе долу колко струват, трябват ми за свиренето с китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с тези:

philips_hp200.jpg

 

Philips SBC HP 200

Много съм доволен, мощни са, имат ясен звук и много добър бас :)

Явяват се наследник на най-нашумелия модел на Philips (а и като цяло) - HP 195:

philips_hp195.jpg

 

които също са много добри.

 

Ако си много див с китарата - модела след HP 200 (не помня точно как беше) e абсолютно същия, но с 6 метра кабел, вместо 2.

 

За цените - HP 195 e към 15 кинта, HP 200 е 21 май, а другия към 25.

Имат и година гаранция. Каква реклама само :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво ти трябват и колко пари даваш. Ако искаш професионални за мониторинг и микс К240 студио на Акг ти препоръчвам веднага. :) цена 240-250 кинта някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с тези:

philips_hp200.jpg

баш същите си наушвам и аз.

За ценовия си клас смятам къртят.

:)

инъче ако си те кефи да се клатиш много свирейки, ти препоръчвам и некои инфраред безкаблени,имам едни теду струват същото да не казвам по малко от ФИлипса..самоче е нонейм марка.. но са яки и те.Проблема е че не може много да се въртиш щото като прекъсне светлинния лъч прекъсва и саунда... а радиослушалките са по дебели вече ..в пъти..

 

не нося отговорност за погоре споменатите термини за типове връзки :):)

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се отнася до горните модели на Филипс на картинките, най-хубавото им е, че като някой ги счупи без да иска, не те е яд че те е вкарал вътре с трицифрени суми. :green:

Майтапът настрана, но е така. Имам всичките тези модели и мога да дам лични впечатления. Преди давах на клиентите докато записват разни скъпи модели за мониторинг, но след като ми строшиха един Синхайзер и 2 Сони-та, накупих евтините Филипси (и някои други марки) и сега основно раздавам тях. Установих, че който си пее си пее, без значение дали си му дал слушалки за 50 или за 500 лв. Освен това съм имал случаи на хора с проблемно интониране постоянно да търсят собствените си проблеми в неподходящи слушалки, микрофони, баланс и къде ли още не (освен в себе си), въпреки че им е предоставено най-доброто. А и записвам често детски групи където лапетиите постоянно се препъват в кабели, изпускат слушалките и т.н.

philips0ue.jpg

 

На горната снимка съм сложил по един екземпляр от филипсите (снимах ги с телефон без светкавица и не знам защо снимката е такава жълта :think: )

 

Отдясно наляво:

 

- SBC HP140 - тези са най-зле...но са и най-евтини, затова са предпочитания избор по компютърните зали. Звучат кухо и неестествено. Къс кабел.

- SBC 3386 - това е малко по-стар модел (не знам дали сега се продава изобщо) - по звук малко наподобяват първите....с малко повече високи, но отново нереалистично и кухо. Нормално дълъг кабел.

Освен това горните 2 модела имат ужасно неприятното (не знам какво си) покритие на възглавничките, което точно след година ползване се олюпва и почва да пада на парцали. :)

- SBC HP200 - тези зучат малко по-добре от горните и внасят известна доза "реализъм" (ако изобщо може да се нарече така), но определено свирят по-меко. При засилен бас е възможно да изкривят в тази област. Доста къс кабел.

- SBC HP250 - по данни и звучене напълно припокриват горните, а и разликата в дизайна им е, че са бели и имат регулатор на силата на звука. Освен това кабелът им е достатъчно дълъг (май около 5 метра), така че от всичките 4 модела са за предпочитане, а и цената им е само с някой лев в повече от HP200.

Последните 2 модела са по-удобни за продължително ползване от първите два, а и покритието на възглавничките е на текстилна основа.

Въпреки, че са със затворен обем и 4-те модела имат известно пропускане на звук извън тях, който при засилено ниво дори може да влезе в записа, но в повечето случаи (а и за непретензиозни проекти) не се случва.

 

Излишно е да се убеждаваме, че със слушалки за по 30-40 лв. може да се прави някакво смесване и/или материнг (не дай Боже) :)

Вършат работа както в моя случай или просто за слушане на музика....или с една дума - за нищо претенциозно, което изисква прецизен контрол и линеен звук.

Друг е въпросът, че човек като свикне с недостатъците на даден сетъп или част от него, би могъл да компенсира до известна степен липсите на уреда тук и там. Слушалките от този ценови диапазон обаче са правени с доста компромиси, за да се запази ниската цена и трудно можеш да им насмогнеш на толкова много отклонения от реалния звук.....да не говорим, че нито един от тези модели не е достатъчно мощен (както май прочетох по-горе). За да говорим за прилична мощност ни трябва поне по 1 ват на канал и нагоре (омажът също е от значение....в зависимост откъде им се подава сигнала).

 

Тъй че за финал: Ползвайте мониторни колони винаги, когато имате възможност, а слушалките ползвайте в краен случай (за проблеми в панорамата, дефекти в аудиото, лоши съседи и т.н. - в тези случаи дори и HP2хх вършат работа). :)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз доколкото разбрах на човека му трябват за да свири с тях, а не да прави миксове, мастеринги и т.н.

На мен за слушане на музика и за свирене ми харесват, а с Creative Live!-а мога да изкарам доста по-силен звук, отколкото мога да изтърпя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз доколкото разбрах на човека му трябват за да свири с тях, а не да прави миксове, мастеринги и т.н.

На мен за слушане на музика и за свирене ми харесват, а с Creative Live!-а мога да изкарам доста по-силен звук, отколкото мога да изтърпя.

Да бе верно....аз малко се отплеснах, ама като се разпиша надълго винаги така става. :)

Важното е да ти харесат на тебе....другото остава на заден план.

Офтопик: Някой знае ли защо след като минат примерно 10-тина минути от пускането ми на пост, 'едит' бутона ми изчезва и не мога да си редактирам поста (единствено в този форум ми се получава). Само при мен ли е или е всеобщо явление? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.