Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson или Epiphone


keeper

Recommended Posts

Глупаво е да дадеш 500 евро за Епи. Не си заслужава. Взимай Гибсън, защото така или иначе ще стигнеш до него. Нито едно Епи, колкото и да е добро, не струва повече от 600-700 лв. Гиби-то е класа над Епи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 76
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Как обърнахте темата от Гибсън или Епи на Лес Пол срещу Страт?
Това ти го реши..,аз се опитвам да кажа,че ако някой не различава характерния звук на различните марки все тая на какво ще свири,състейна е характерен за китари с такава конструкция,ама не за всички.

Ся да обяснявам ли,че копие на Гибсън,което звучи еднакво с Епи на 18-20 прагче шеста струна гаси тона почти веднага,а гибито държи маса време,дори да е евтин модел,при мойта пръчка съм забелязал само на Си на първа че заглъхва по бързо от останалите тонове,иначе можеш да пиеш едно кафе докато "загаси".. :)

То няма смисъл от темата,можеш ли да си позволиш оригинал - копие не ти трябва..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш си един Gibson и един Fender и забравяш за всички марки китари ;) ( мое лично мнение )

 

Може направо един "doubleneck" от горна част страт и долна лес пол :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гибсън си е Гибсън! Две мнения няма.В някаква степен съм пристрастен към темата,защото продавам Епи,а съвсем до скоро имах и оригинален Л.П. Стандарт и Л.П.Къстъм.НО /не случайно с главни букви!/ все пак говорим за бюджетни модели,а не за "легендите"....При тях е лесно и ясно - имаш ли пари и ставаш ли за музикант - веднага Гибсън и цената няма значение! Но за домашно "ваене на образи" или ако се свири "ала Мими Иванова,Панчо Панайотов или Устата" идва резонния въпрос - "За чий .....му е на владиката цугтромбон?!" Не обиждам горенаписаните,имат цялото ми уважение за кариерата и мястото им в музикалната БГ история,НО муз. жанр и личните качества на свирещия са от огромна важност за подобен избор,свързан и с лишения в нашата действителност.....Защото инструмента не прави музиканта,а другото е суета........

Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Е айде сега, луди суми се хвърлят за домашни кино системи и огромни плазмени телевизори без да има амбиция да се прави киносалон в хола. И още куп други примери. За единия кеф свирим (живеем)повечето от нас и защо да не е максимален, ако има възможност :)

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Категорично подкрепям предходното мнение с още един плюс! Циганите, като си купуват Мерцедеси, да не би всички да имат мерак за Формула 1?

 

Иначе, ако можех да си го позволя, аз също с кеф веднага бих си взел ЛП Къстъм, при това с ясното съзнание, че никога няма да стана Клептън или Сантана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност въпроса на питащият е,КОЯ ОТ ДВЕТЕ КИТАРИ ДА СИ ВЗЕМЕ,аргументи ,че този "Гибсън"е най евтеният,съпоставен с "Епифон" горе долу за същите пари,дали "Гибсън" е по добър? Аз също от много време се колебая точно за това,та който е наясно с такъв "Гибсън" да даде мнение.

Всички коментари без лично докосване и ползване са само коментари или мнения,но не практика,в случая се иска практически съвет.Ако някой е притежавал този "Гибсън" да каже дали е по добър от "Епифон"за същите пари?

Просто няма възможност в България човек да отиде в магазина и сам да пробва,затова се пита във форума. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ В такъв случай , в тази тема могат да пишат ограничен брой от хора, притежавали и двете китари за период от по една година минимум, да кажем. Предполагам че ако има такъв човек тука или ще е само един или изобщо няма такъв...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако реша да си купувам Гибсън, то със сигурност няма да е този и то специално правен за Томан, сякаш че това е някаква екстра, ами ще си купя онзи, по който са ми изтекли очите. Ще си изчакам момента щом трябва. Иначе ако е този, си купувам само името и пак няма да съм доволен, че не е хай. (щото нали си го купувам с ясното съзнание, че е Гибсън-компромис)

Да не говорим, че през последните години повечето марки произвеждат нискобюджетните китари

като пълни сопи. Пример: Gibson BFG - то дори не звучи като Гибсън...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Нямам идея, как ще звучи този Гибсън, но определено не е моята китара. :)+ тoва не харесвам дълбаните модели на марката. Но ако си падаш по дебели грифове и сингли - действай!

Забелязвам, че новите им изпълнения са доста по-зле откъм звук

(вероятно заради материала), отколкото старите Студио.

Явно не е като едно време...

Може и да греша ...

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем днес имах възможност да изпробвам един ЛП Студио на Гибсън - саунд - страхотен, направо сама свири, но това което ме разби беше, че тази китара (1200 евро в магазина) имаше дефект, който и китара за 200 евро да има, пак е непростимо! Нъта очевидно не беше добре направен и 4 струна изскачаше, и то не при много напъване, а при най-обикновен бенд!

Сигурно може да се "пилне", ама ако си дал толкова пари - пак ли до DIY трябва да се опира? Саундът беше супер, това не го отричам ;)

 

Трябва да се избира на място! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.