Jump to content
Българският форум за музиканти

Rq:Софтуерен Синтезатор


InsArtTure

Recommended Posts

Хейл! Не зная дали тук трябва да поустна темата и дали има такава преди моята-токущо се регистрирах и не ми е много ясно още. Така че извинете ме :)

 

Та въпросът ми е: Знаете ли за някоя програма, която отразява синтезатор и има същите възможности? Тоест-пускам я на компютъра и започвам да свиря(в няй-добрия случай с клавиятурата).

 

Ако не ме разбирате, отидете на www.ringophone.com и изтеглете малката програмка-искам нещо подобно, но не токова мизерно и по възможност да изкарва звук в wav формат а не като тази в midi.

 

Надявам се не съм ви затруднил и извинете аматьорството ми :D

 

10x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами , навремето когато тъкмо бях си бях купил компа,много се бях зарибил по КейкУок-а в нея имаше такива възможности.. имам вредвид да си избереш инструмента и да го просвириш в реалнмо време със клавиатурата.... но нека разбирачите да кажат

п.с.трябва да питам един амиго.. скоро ми фалеше нещо подобно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кейкуолк е добро решение, но в последните версии преди сонара виртуалната клавиатура изчезна. Миля, че след 8 някъде. Самоче записва в миди (или през PC спийкъра). Това обаче не е проблем. След като го запишеш като мид веднага можеш да го експортираш в уав файл от кейкуолка, като преди това леко може да я пооправиш, ако имаш някакви грешки. Ако все пак държиш директно да записваш уав от клавиатурата, можеш да си нагласиш в екуалайзера за саундрекорд да записва от стереомиксера. След това си пускаш някаква програмка за запис на звук (Саундрекордера на *УЙндоуса, саундфордж) или там каквото имаш, пускаш я да записва и свириш. Самоче ако не ти е хубава звуковата карта може да се получат интересни дефекти, като забавяне на някой тонове :D

 

Също така в саундфордж имаше някаква клавиатура, с която може да се свири, ама дали можеше и да се записва, това не си спомням.

 

Сега се сетих и за Фрутилуупс, където в по-новите версии има клавиатура и можеш да свириш някой от семплите, което обаче при голяма разлика (примерно октава) много влошава звука на семпъла. А и крайният резултат отново не е уав и отново, макар и без никакви затруднения, ще ти се наложи да експортваш.

 

Навремето (в тъмната ера на компютрите в БГ) бях гледал МИДИ клавиатурки, за по 20-30$, някъде 2 октавоеи. Сега обаче последната която мярнах в един каталог, струваше около 400 лева. И това само защото вървеше с някакъв софтуер, подобен на сонара, който по принцип си струва бая парички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ша припадна

Преди да припаднеш ако имаш желание им обясни на хората :D;)

Добре

:think:

 

 

Има много програми, дето се правят на синтезатор

 

 

Бих помогнал....:think:

 

Ама тук нещата са съвсем в началото.

 

По -нататък - с удоволствие :D

 

 

 

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мерси-засега ще потърся това Кейкуолк! А иначе с Фрути лупс съм наясно-работил съм много време с нея,но наистина се скапва много звука след третата октава, а и няма много инструменти :cheers:

 

Вие продължавайте... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Fruity-то : че се скапва звукът - скапва се, за съжаление.Но, че нямало инструменти :) .Има си вълна, амплитуда на същата, обръщане и прочие истории.Влизаш там и от чинели си правиш гръмотевица.От нежен женски глас - брутално издистърена китара.От каквото си поискаш си правиш каквото друго си поискаш!!!Инструментите ти подлежат на промяна и то толкова много, че просто няма накъде повече!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами търсиш virtual piano или virtual keyboard в Google, и намираш мнооого :) А после - слагаш един семплер (GIGA Studio примерно) с яки семпли, правиш го да е МИДИ изход на виртуалното пиано, и имаш як звук :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам и това, но ще съм ти благодарен, ако ми дадеш някой линк :cheers:

 

А за Фрути-то-по-големият ми проблем, е че се скапва звука на инструмента...

 

И последно-това Кейкуолк има хиляда издания-има Мюзик криейтър, има хоум студиоу и кви ли не подобни, някои от които по цял диск. Кое по точно да дръпна :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам и това, но ще съм ти благодарен, ако ми дадеш някой линк :D

 

А за Фрути-то-по-големият ми проблем, е че се скапва звука на инструмента...

 

И последно-това Кейкуолк има хиляда издания-има Мюзик криейтър, има хоум студиоу и кви ли не подобни, някои от които по цял диск. Кое по точно да дръпна :cheers:

Nuendo 2.0.39 :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nuendo 2.0.39 rolleyes.gif

 

Ами отговарят ли копчетата на клавиатурата на клавишите,както изисквах :cheers:

а не ....но има некви плъгини за тая цел...

ама не ги помня

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уххххх-тука каква каша се е забъркала.....не е истина направо :dance:))))

 

@InsArtTure, не знам дали разбираш,но тия неща,дето ти ги препоръчват са host-oвe...sequencer-и ....Не точно емулация на синтезатор..... :cheers: .... и Fruity,и Nuendo,и Cakewalk .... Аз не знам от къде на къде на някого му дойде на акъла,че са synth-oвe ?!?!?!?!?!?!?!?!? Snowwhite ,говориш за Envelopes ..... ;)) Има доста голяма разлика...

 

InsArtTure,а знаеш ли точно какъв тип синтезатор търсиш или не?!?!?!Просто има много,които правят точно това,което описваш(че и много повече) и то като plugins във host,а и като stand-alone синтезатори...Потърси PPG Wave2 (това е wavetable synthesis)на steinberg - крак-а е няколко k и бачка перфектно във hosts...Обаче бих ти препоръчал да се позаинтересуваш от Native Instruments -- просто качеството им е жестоко,като цяло са страшно полезни tools - има и вече Reaktor,който би ти отворил света на няколко хиляди синтезатора и effects processors ...С много интересни и полезни функции.... Ако сиакш real analog modeling - погледни Arturia - и Moog Modular,и MiniMoog и CS80 са просто жестоки.....Разбира се,това са само един-два примера,а в реалност са страшно много и всичките могат да бъдат контролирани с midi клавиатура и да бъдат свирени rеal-time (с изключение на PPG-то - на него му трябва host)....Просто трябва да опишеш по-точно какво търсиш в един synth ..... ;)

 

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.