Jump to content
Българският форум за музиканти

Хармоника помощ


Recommended Posts

Подкрепям колегата Fats освен ,че се скапват за нула време не са уплътнени добре и много трудно се изкарва тон .Най -евтината хармоника,която ще ти върши работа е Hohner Special 20 мисля , че цената и е около 35лв.По -добре дай 35лв. отколкото да инвестираш постоянно по 10лв.в китайските боклуци ще ти излезе по-скъпо и най-лошото е ,че не работят.Имай предвид ,че за свястна хармоника ще трябва да се оръсиш поне 80-90лв.Успех !

p.s.

Става въпрос за диатонична блус хармоника !

Редактирано от gos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз, може и другият месец за 75 да си взема от онея с " копчето " :Д една такава колко ще издържи ? :)

За хроматичната хармоника не мога да ти кажа,колко ще издържи не свиря на такава . Евгени може да ти каже и насочи към определен модел , но мисля ,че е добре да започнеш с диатонична.

p.s.

Евгени е Jim-ph

Редактирано от gos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай да уточним, става дума за два различни инструмента. Реши какво искаш да свириш и тогава купувай. Свиренето на хроматична е доста по-сложно и без учител няма да стане. Ако само ти се тръби, друг въпрос.

Не бързай да даваш много пари в началото. Купи един Hohner Blues Harp и първо свикни с нега. По-нататък ще има сгода да харчиш още.

Редактирано от Fats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям казаното, че по-евтино от 35 лв (Special 20) са хвърлени пари на вятъра. Досега два пъти съм се мамел да взимам по-евтини хармоники и за нищо не стават (след един ден ги хвърлях в една кутия за резервни части). Последните ми диатонични хармоники са по 75 евро едната.

Иначе джаз може и с диатонична хармоника да се свири, но доста труд трябва да се вложи докато усвоиш всички хватки на хроматичното свирене на диатонична хармоника. Howard Levy е пример за такова свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре тогава, тази да я взимам ли ? http://audioshopbg.com/klavishni/harmoniki/produkti/blues-harp

Здравей,не казваш от къде си,ако си от голям град отиди в магазин на Фактор или Динакорд и си купи Hohner Special 20 .Дървените хармоники не са много подходящи за начинаещ защото докато свикнеш да вадиш тонове ще изхвърлиш бая слюнки :D .Ако не е добре лакирана което е много вероятно съдейки по цената има вероятност дървото да се раздуе и пак да стане за боклука ,а може и да се нараниш.Търси си пластмасова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми тази ще взема, от варна съм иначе, обаче нямам време да търся из магазини.Ще се постарая да не я лигавя,даже изобщо, много сложно става :) Благодарен съм на всички за помоща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си от Варна отивай във Фактор на "Мария Луиза" до Годзила,вчера бях там имаше Hohner Special 20 само не знам в каква тоналност бяха.Относно лигавенето тудно ще го контролираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Видях ,че има такава тема за това не пуснах нова. Моят въпрос е същият ,като неговият.... На мен ми харесват също Хармониките. Определил съм стила ,че е блус. Бях се насочил към една Хармоника Belcanto с бутон. Ето линк: http://gemamusic.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=825&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=138&lang=bg

Но все още съм нов и не мога да свиря на Хармоника ,а искам да се науча. Сигурно ще ми е трудно да се науча от интернет ,но няма от къде другаде. Гледах също Hohner Big River ,който е около 38 лева ,но тук не мога да намеря. Не съм от голям град и няма голями музикални магазини. Искам някоя Хармоника ,която да знам ,че няма да се счупи на първият ден и ще издържи много. Все пак не съм Милионер да си позволявам през Седмица или Месец нова хармоника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е описано в тази тема,прочети я внимателно отново.За блус се използват диатонични хармоники тази , която си посочил е хроматична.Щом ще се учиш от нета вземи ми си хармоника в ключ "C",повечето уроци там са в тази тоналност,като най-свястна за по-малко пари е тази :http://www.musicworld.bg/bg/c_869/i_18930/Hohner_M_560016.html

По-добра за тези пари няма това е добра хармоника !Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте, аз от много отдавна искам да се науча да свиря на хармоника. Имам една от някакъв магазин за джунджурийки за 8 лева, но тя много бързо се скапа. На нея се научих да свиря Happy Birthday, но само толкова. Повече ме влекат по-популярните и коледните песнички. Някой би ли могъл да ми каже и препоръча каква хармоника ми трябва, както и две-три думи като за начинаещ? Благодаря. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

имам хармоника в C мажор диатонична, но пише, че е хубаво да имаш и хармоника в още някой друг ключ- A, F, E, Eb; каква е трудността на свирене на тези/ някои от тези спрямо тези в C? Не съм съгласен, че на диатоничните не може да се "докара" друго освен блус; много си зависи и от човека,който свири и според мен за какво е писана песента- за пиано или тн.; тези за пиано горе долу се докарват, вече метъл и тн не знам (понеже ме питат и са ме питали, дали става метъл на хармониката, та казвам само)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.