Jump to content
Българският форум за музиканти

ФУКНЯ - само за музикални инструменти!


musicman

Recommended Posts

  • Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ето я и моята най-нова "играчка" :P

 

http://www.thomann.de/gb/cort_x6_vpr.htm

 

Снимки - скоро, като й направя такива, каквито заслужава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Не бях писал в темата от близо 2 години, та най-накрая се реших. С много неща се сдобих, много и продадох, ето най-интересните (според мен)

 

1. Холандката ми, акустична китара внесена от един магазин от Амстердам за втора ръка инструменти, където струваше 20€. В последствие е реставирана от Емилиан Лалев до сегашния й вид:

 

muzikant3.jpg

 

Не се заблуждавайте от външния вид, китарата има прекрасно звучене и в това са се убедили доста хора. Горе в ляво може да видите как щеше да се разцепи на две при липсата на намеса от лютиер.

 

2. Електрически бас Vox Standart Bass, чичо ми го донесе от Англия от някой негов приятел, щял е да го хвърли... срамота. По начало беше бял и много гаден, но в последствие бива реставриран от мен и баща ми, с напъствия от Mark Avrelii. Веднага след реставрацията имах концерт в група в която свирих на бас, трябваше да свирим с Autumn Sun и басиста много се изкефи на Вокса, даже искаше да го купи, но не се пречупих. Много як звук вади, запазен е с оригиналните си чаркове и адаптерите Dimarzio PAF ретро бас:

 

muzikant4.jpg

 

След няколко седмици 4та струна дефектира и се разплете :D :D :D От тогава не съм купувал струни за бас, само рециклирам стари...

 

 

3. ЕНХ MetalMuff камионче, от което съм много доволен. Може би най-добрия дисторшън, който съм имал до момента (ще пробвам и Tubescreamer TS9DX и ще ги срявня, след което може да продам, по-гадния, макар че се съмнявам и сигурно ще си ги запазя и двата):

 

muzikant6.jpg

 

4. Старинна лаута. Напълно реставрирана от Емилиан Лалев от треските, които беше (на сайта му можете да видите снимки от преди и след). Произведена е или 1872(на етикета пише) или 1916(когато ми казаха че е произведена) година. Била е на майката на приятелка на баба ми, като лаутата е седяла векове на един таван в калъфчето си. Може би е най-красивото нещо, което притежавам, а звукът е божествен, направо се посирам от кеф като свиря някакви ренесансови етюди на нея <3:

 

muzikant2.jpg

 

 

5.Vox Tonelab ST, много як процесор. Става за записване и качеството е доста стабилно. Много съм доволен, препоръчвам на всички. Преди него притежавах Zoom G2.1u, но този е по-добър, има даже и лампа 12АХ7, под която има диод за да свети(уж) в оранжево. Лампата обаче си криви стилно, нищо че е включена само в Amp секцията на процесора. Даже ми се беше развалил слота и ми работеше едно 25% от процесора и се чудех какво става, то се оказа че слота на лампата се разхлабил и не правила контакт.... та за това платих 10лв, а можех сам да го направя, даже им казах да проверят сокета дали не се е повредил.

 

muzikant5.jpg

 

6. И за края, но съвсем не на последно място ще се изфукам с новата ми китара - Schecter Hellraiser C-1 Special. За нея няма какво толкова да напиша освен че е с кленов гриф, махагоново тяло с кленов топ, много е яка на външен вид (една от основните причини, поради които избрах точно този модел Хелрейзър). Адаптерите са EMG 81/85 всички ги знаеме. Динамика с тези адаптери не може да се създаде, изключително са равни и не ми допадат за стила (стават за главно метъл тресня и имам чуството че въобще не се влияят от останалите характеристики на китарата, и на магаре да ги сложа пак ще извадят същия равен звук, тъй че за прогресив не ми трябват). Та ако намеря пари в скоро време искам да взема едни SD AHB-1 set или Bare Knuckles Aftermath Satin BLK(дай боже работа) и да пусна éмгетата в раздел продавам :> ето снимки:

 

muzikant1.jpg

 

Поздрави!!!

 

П.С. Малко са прашни нещата, сега ще ги изчистя, спокоймо.

Редактирано от spineless
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! За EMG-тата трябваше да си наясно при самото пазаруване мисля... ;)

 

Искамд а ти кажа, че TS9DX не е дисторшън и има малко общо с ЕХармоникса. Не мисля, че има място за сравнение и изхвърляне на "по-гадния". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@spineless - баси ценните неща притежаваш!

Шектъра е убиец, "мандолината" - произведение на бард изкуството, а EHX е мега як ефект.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PA190402.jpg

Marshall JCM 602 Combo! :) With ESP ALEXI and LES PAUL STANDARD

пп.Благодаря на колегата Марио за коректността :)

Редактирано от Dball
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.