Jump to content
Българският форум за музиканти

Български самоучител за китара!


Recommended Posts

А реално погледнато, какво му е различно на музикантите, от днешно време (моето поколение)?

Всичко е толкова достъпно, че няма някой, който да седне и да учи теория, куцо/кьораво/сакато сваля СГРЕШЕНИТЕ табове от нет-а, пили ги, и като успее да ги изсвири без грешка, се получават разни грешни представи за нивото...

Аз поне имам НЯКАКЪВ слух, може да не е толкова остър, но в момента уча солфеж и го развивам, вадил съм си доста песни по слух, и продължавам да ги вадя, защото за мен нищо не може да се сравни с удовлетворението, когато си възпроизвел една песен. Толкова неща ти се развиват, че не ми се изброява. Ама не! Всеки втори в youtube вижда което и да е соло и пише "you got a tab?".

Това е, че преди, само който наистина е искал, се е лишавал от много неща, за да вдигне нивото и да се занимава сериозно, сега е същото! Много хора свирят по мързеливия начин, после като видят, колко са грешили, обикновено или се променят и почват да СЛУШАТ, или се отказват! Реално погледнато, преди са се отсявали тези, които не са толкова ентусиасти, сега се отсяват пак, но по малко по - различен начин. Все едно е... Мойте 5 стотинки!

@Hillbilly - "You have to learn theory" - аз също цитирам един от големите (няма да споменавам кой) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, Малине, защото и ти, и аз, харесваме едни и същи изпълнители :)

И знаем, че и без да знаят с колко диеза е Фа Диез Мажор, са правили по - добра музика от 99% от музикантите по света :)

И аз слушам блус и то МНОГО! (пък се и мъча да свиря, на моменти с успех, на моменти - не чак толкова).

 

пп Не те познавам лично, но съм ти виждал доста пъти името написано и го знам, надявам се не се сърдиш, че се обръщам на малко име към теб...

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта скромна натура пък смята другояче - не нотната грамотност те прави музикант, слухът те прави музикант, а нотната грамотност просто ГРАМОТЕН музикант :metalist:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Благодарение на положените усилия, труд и безсънни нощи от нашия съфорумец Rammkopf, вече качих и касетата към книгата "Рок буквар". Надявам се този жест на колегата ( :):godbless::godbless: ) да зарадва много от вас, тъй като получих множество запитвания точно за тази касета, която, въпреки че ми беше любима, за съжаление бях загубил. Приятни минути с чудесната книга на Юли Марков! :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Прочети пак внимателно първия пост. :)

 

БДУ, една девойка ми писа по мейла, че има една от касетите, които липсват в колекцията. Ще се опитаме да я направим на МР3 и да я качим и нея. Пожелайте ни успех, че тя не може сама, а аз съм далеко... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

срещнах една жена, която имала касетата към "с китара на купон". ако я срещна пак, ще опитам да й я измоля, та да я презапиша в мп3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Не, Юли е в Канада вече 8-9 години...и доколкото знам не се занимава с музика..което е поредния неокуражаващ случай на музиканти които по една или друга причина оставят музиката...

Причина обикновенно е една: невъзможност да се изхранваш и да си плащаш сметките с това което правиш. Не е лесно. Особено и като се появи семейство.

Успех пожелавам на Юлиан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Извинете ме, но до колкото разбрах, автора е дал разрешение за разпространяване на школата. Аз не разбрах, на ПМ ли да искам линк или все пак някой ще публикува URL з начинаещите като мен.

Редактирано от gasmasocet
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия пост в темата е ъпдейтнат след разменените писма с Юли Марков. И там е посочено как може да се свалят школите. На тази страница също има такъв въпрос и пак съм казал. Не знам как четете, че не сте разбрали... :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Абе не знам така ли се била през цялото време темата ама оправете заглавието:

Български самоучител са китара! -> Български самоучител за китара!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Вече си взех китарата която чаках толкова дълго.Но има един проблем,незнам как да си настроя струните.Така че, ако някой може да ми каже как да си ги настроя или да ми каже с коя програма,ще съм ви много благодарех ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странно е да питаш това в темата за самоучителите, в които всичко е написано, обяснено и показано. Не ми се вярва да питаш без да си потърсил първо там...

 

Тема за софтуерните тунери има в раздел Софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.