Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за студийни записи...


Recommended Posts

Здравейте на всички и се извинявам ако темата ми се повтаря, но ми е спешно. Разрових се из нета и попаднах на няколко репетиционни в София, но цената за запис на 3 авторски парчета ми се вижда доста соленичка. Не мога ли да намеря нещо по-приемливо като цена за записа на три парчета в рамките на да речем 20 / 30 лв или от този сорт (под 50 лв)? Досега не сме правили записи с групата и наличният й състав тепърва ще ние за пръв път въпросът ми може да е малко глупав, но все пак всеки започва от нулата за да стигне до някъде. В репетиционната която до този момент сме ползвали, техниката си я бива, но поради липсата на добро озвучаване на барабаните не можем на този етап да записваме там, пък сме ограничени имаме само още 6 дена.. благодаря на всеки които може да се отзове на помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три парчета-30 лева- бравос. :girl_cray2: Една брантия взима 200 лева да се огъзи, при положение, че не си ползва повече от две мозъчни клетки, ако има изобщо такива, тоз` авторски песни тръгнал да записва спешно за без пари :surprise:

А дано се намерят будали, да ти свършат работа... пък после сподели именцата им тук :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То криза , криза , ама е...м ти кризата :girl_cray2: . За 30 лв , варианта ти е някой приятелче с по-скъп телефон да ви запише , докато свирите в репетиционната. Не съм от София , ама понеже и във Варна са ми задавали подобни въпроси, затова отговярям.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам човек да помогне на гладуващи, на болни...

Ама да помагаш на някой да си прави кефа - е, това вече на нищо не прилича.

Едно време, когато на някой ученик му трябваха пари товареше цимент на Сточна гара, прехвърляше въглища и си изкарваше парите с пот на челото.

Ама напоследък животът стана много неадекватен - примери колкото щеш - толкова хора получват без да заслужават, че младите си мислят , че това е начина.

:icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбирам, но това което е било едно време не е и сега за лошо или хубаво, миналото лято си го изгубих само в търсене на работа не ми пукаше каква ще е дори да е най-малката и гнусна дори за по 1 лв на ден да изкарвам, но не намерих нищо или ти искат 18 или трябва да си с връзки каквито аз нямам. По строежи съм питал, предлагал съм да разхождам кучета на съседи, да нося каси с празни бутилки поне за лев два, но уви и това не стана. Да едва ли някой притежател на студио с добра техника ще ми даде цена дори от 100 лв за 3 парчета, но все пак съм длъжен да попитам не за да си направя кефа, а заради желанието ми да участваме с групата на съзтезание в коетое сме малко ограничени, тъйкато повечето ни песни са на чужди езици за пръв път започнахме с песни на роден език именно тези 3 авторски парчета са на български, ако можеше да участваме и с другите ... щеше да е съвсем различно. Искам помощ и по-точно казано - СЪВЕТ от ОПИТНИТЕ в тази област, а не да чета критики от типа - някое приятелче с не знам си какъв телефон и други такива, това НЕ е за да си правя аз или някой от състава кефа или да си начешем езиците, защото няма какво да правим. Всеки един от вас може да мисли, че е добър и кадърен музикан НЕ ГО ОТРИЧАМ може и да има МНОГО такива тук, НО и ВИЕ сте започнали от НУЛАТА и не сте знаели тези неща! Няма безгрешен човек или такъв който с раждането си да знае какво иска и кое как се прави и прочие, толкова ли е трудно да се каже по по-любезен/деликатен начин както искате го разбирайте, аз лично се стремя да си поправям грешките да не допускам старите, ако с нещо съм засегнал или обидил някои от Вас - моля за извинение не съм искал да го правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, една група се състои от поне 3-5 души обикновено. За няколко дни общо 30 лв ли можете да съберете?

 

С такъв бюджет вариантите са два и водят до съмнителни резултати:

1. Ако някой случайно се навие да реди стойки и микрофони за 2 часа записи - да си изсвирите заедно и максимално добре трите песни, за няма и час (подготовката на техниката в повечето случаи си е на същата цена като записите). Грешки ще има 100% и звукът няма да ви спечели Грами, гарантирано :greenball:

2. Изчитате интернета на тема домашни записи, редите си барабаните на Midi и останалото записвате директно, едно по едно, като после добавяте съответните vst plug-ins. Вокала ако трябва с микрофон за skype и одеало над главата ще го записвате :P

 

И двата подхода са грешни предвид знанията, подготовката и уменията ви на този етап, но и аз съм бил на вашите години и аз съм имал прекалено много ентусиазъм, така че успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sw1tched Ами мисля, че можем да съберем ... но едва ли ще са достатъчни преди малко се сетих, че имам една прятелка която би могла да ми помогне със студио стига се съгласят, а имам и друг вариант само проблема е с барабаните в малка степен по-скоро вокала. Китарите и баса ги записваме на моят лаптоп или пецето в прекрасният софтуер Guitar Rig 4 pro, барабаните имам програмата за тях и също си я бива, само трябва да видя другите дали имат миди синтезаторче, че аз нямам такова в момента за да запишем барабаните, вокалиста имам идеи как да стане не съм много сигурен дали ще е на същото перфектно ниво като с другите инструменти. Все пак благодаря за съвета и разбирането, чак грами на този етап не просто е за забава съзтезанието пък и да не спечелим големите награди аз лично вярвам, че ще е от голяма полза за групата и емоцийка, защото от състава в момента само аз и новият соло китарист сме свирили преди това в други групи и по концерти (е аз лично не с група на концерт, но с акустична китара сам пак концерт, но не като за рок/метал и с такива награди).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.