Jump to content
Българският форум за музиканти

Satchurator distortion


jororock

Recommended Posts

Здравейте колеги! Понеже забелязах , че напоследък доста колеги се разделят със Satchurator Dist-а си , исках да ви попитам за вашето мнение за него, както и в ставнение с S-ampa на Nikifena? Тук е и мястото където можете да направите една класация от личният си опит за най-добрите дистове и овърдрайви. Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение за "най-добър" дист:

За мен най-добрият дист е boss DS-2 защото е ужасен-страшно маже и доста силен особено с активни адаптери, допада ми на начина ми на свирене, както и на нещата, които искам да свиря. Изкл. неподходящ за класически рок и блус - просто маже акорди "по-големи" от петици ужасяващо и човек не може да разбере кой отоврен акорд е изсвирил. Поради тази причина хората много го оплюват, но и точно поради тази причина ми е любимият.

Малко наизуст ще се изкажа, но предполягам, че хората си купуват сачуратор-а и други сигничър педали с цел да постигнат звученето на съответния китарист, което не става само с ефекти, китара, амп. Звукът идва най-вече от ръцете, както знаем, но разбира се, че с подходящото оборудване е по-лесно.След като закупят "подходящият" гиър се оказва ужасТно трудно да се изкара "същият" тон като оригиналния. Тъй като става дума за Сатриани - ми, той вуйчото прави чудеса с Boss ds-1,които хората опитват да имитират, но така и не могат.

Крайното ми мнение е, че всеки дист или овердрайв може да звучи еднакво хубаво и лошо според настройките, има си "златна среда", която се намира трудно, но намери ли се не се губи и всеки трябва да си намери звук, който му допада.

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.