Jump to content
Българският форум за музиканти

Колегата Parni_Valjak


Recommended Posts

Минавам през Динакорда на 5те кюшета, а там 2ма души пробват една бугера. Почнаха да и коментират звука и надеждността, а аз не се сдържах и се намесих:

- Ако се счупи - право при Валяка!

Единия от двамата учудено попита:

- Абе, к'во всички повтарят "Валяка, Валяка", все едно няма други майстори?!?

- Еми аз не знам за много други майстори, дето да си вършат истински работата, а често си посещавам форума. Оправял ми е техника и знам.

След това човека измънка нещо, че и той правил усилватели ама явно Валяка е някаква конюнктура.

Редактирано от aliximika
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде време и аз да се включа в потока от хвалебствия и благодарности към уважавания от нас инж.Тони Манов .

Повода в този конкретен случай е ремонт и модване на правяшки усилвател по схема на Marshall JCM 800 50 wat. Въпросния усилвател бе купен от суфорумник , който твърдеше, че творението му е негова гордост и тн. Неприятностите започнаха няма и 10 минути след като го включих. С една дума, ампа гръмна мъжката. Първата ми мисъл бе – ще се ходи при Парен Валяк. И речено сторено пациента бе откаран в болницата на Тони Манов. Казвам болница защото аналогията е пълна . Нима не страдаме за развалените ни играчки като за болно дете. След прегледа доктор Манов постави следната диагноза – остра форма на VULGARUS

COPYSCHEMATICUS или на по-прост език казано –папагалско копиране на схеми без достатъчни познанияи мисъл. И борбата по възкресяването на мъртвеца започна .Само Парний Валяк си знае какво му е коствало да върне към живот тоз Франкенщайн, но след месеци работа Тони ме викна да го тестваме . Включвайки китарата бях тотално поразен,погълнат и не вярващ на ушите си от страхотния звук който ме заля. Нямам думи за това което е свършил с този усилвател ИНЖИНЕРА, но благодарностите ще са малко нещо за хармонията която е сътворил. И да не мислите че съм някакъв льольо дето сефте се докосва до лампова техника , ще спомена, че свиря на100watMesa Roadster Dual Recto Head и през годините съм пробвал не един емблематичен усилвател.Мисля си , че поне малко мога да усетя що е хубав и органичен лампов тон. Тони отново се доказа и затвърди в очите ми като страхотен професионалист и майстор! Огромни благодарности за свършената работа и вещината с която този проект бе изведен до своя щастлив край.

 

Жив здрав и все така отдаден на работата си бъди Тони!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предварително се извинявам за off topic-a

 

Parni_Valjak, би ли си почистил кутията за ЛС. Трябва да се свържа с теб, а явно кутията ти е пълна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво друго, освен:

GLORY, GLORY, ТОНИ МААААААААААААААААААААААААНОВ!!!!

 

П.П. Щото Юнайтед май ше ги детронират; а Тони си остава шампион без конкуренция.

 

Да ни е жив и здрав, че илядо маймуни му висим на главата на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

С риск да се повторя...Вчера имах нужда от спешна помощ и при неговата натовареност и квалификация многократно надхвърляща задачата,той ми подаде ръка и не пожела заплащане...Без думи!По нашите географски ширини си е направо национално богатство!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Отново имаме включване !!!! Този път в ръцете на Тони Манов положих не един а два, небезизвестни ДДР усилвателя на по 30, че и повече години. Става дума за две MV3-ки, които да кажа направо си бяха зле. Единия амп с маса изгорели чарколяци, кихащ, кашлящ, абе зле. Другия модван от съфорумник. Този втория обаче така моднат ,че направо си заминал като звук и характер. Та зор заман хайде пак при Майстора. И о Алелуя след поправката, която целеше пълно възтановяване на усилвателите по оригиналната схема, аз се изправих отново пред страхотно свършената работа на Валяка! За пореден път ме сгази с това което чух от тез стари маймуни. Стари, но красиви и добре ремонтирани, бих казал разкошни. Дай му на тоз човек вехта техника и гледай кво става . Направо я възкресява. Но стига с хвалебствията, сега малко негативи, който иска да му се правят нещата да се зареди с голямо търпение, просто при Тони се чака с месеци да ти дойде реда, но дойде ли : край на проблемите. За тва ще траем :godbless:

Благодаря ти Тони страшен си !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Донесено е в "наливно състояние". В пазарска мрежа (чанта).

След вещата намеса на Парни Валяк придобива вид на custom shop изделие.

Поръчково.

Цената му става по-висока от конфекцията. Доста по-висока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_cray2: Е, не чак така :slap: . Беше си сглобено, но за да стане както трябва се налага пълно разкостяване, почистване, покриване на металната конструкция, изцяло нов монтаж по определен тертип и доста играчка до постигане на желаните параметри. Като добавим пълен контрол на функциите с рийд релета със позлатени херметични контакти и педалиера за крачен контрол, накрая наистина класата се вдига с доста степени нагоре. И най-важното - звукът е истински винтидж "plexi"... Да не забравя - Еntirely Tube Design :yes: .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.