Jump to content
Българският форум за музиканти

8" ринг за бонгос Амати


Recommended Posts

Пуснал съм тема тук

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/99816-8-dheia-ca-aiiain-aiaoe

но не знам, колко хора ще я видят, а ми е спешен проблемът. :(

 

aaaaa197389101501209411.jpg

 

Става дума за големия на снимката - малко под 8" му е размерът. Искам да сложа маслена кожа обаче е малко под 8" и не става този ринг. Ако някой има счупен рототом 8" или направо такъв ринг ще съм безкрайно благодарен. Рингът е с 4 дупки. Тъпото е, че пробвах горе-долу дали пасва осмица ринг. Не съм опъвал реално кожа, щото беше запечатана в магазина. Т.е. предполагам, че 8ца ще стане - все пак 4-5 мм е разликата само. Има ли шанс да стане? Идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен,че схващам проблема,затъпял съм явно от блъскане на барабаните :D Но какво точно не става? Оригиналният обръч Амати е малък за кожата която искаш да сложиш?Или кожата не можеш да наместиш върху ръба на корпуса? Пробва ли с различни кожи?

По принцип Амати са си с точни размери,с изключение на факта,че от годините и неправилно съхранение корпусите може да не са съвсем точна окръжност или да са раздути от влага и правилното прилягане на кожа върху ръбовете да е затруднено,но става с малко натиск.Опиши по-точно проблема си,моля.Ако все пак си решил да купуваш друг обръч,разходи се до Динакорд на Искърско шосе и потърси Влади,там има различни диаметри обръчи на Стаг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8" кожа не влиза в обръча, който е в момента. той е нещо нестандартно 7 1/2 примерно, знам ли. не изглежда да е крив - като я наложа си върви по самия обръч, просто не влиза в него докрай така, че да се опъне хубаво по корпуса. ще пробвам на искърско, макар че такива малки не съм виждал никъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко сериозно е разминаването?Със силен натиск не става ли?На 12" том Пинстрайп ми е правила такъв проблем,но с натиск влизаше.От друга страна просто намери кожа която влиза или остави настоящата,стига да не е за смяна.Счупен рототом няма да намериш,с 300 зора може да намериш отделен рототом,а не тройка,но и цената едва ли ще е ниска.Мога да ти предложа координати на приятели,които произвеждат лети обръчи,а ти ще си прецениш дали си струва.Или от тук:

http://www.customdrums.de/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1045/category_id,15/option,com_virtuemart/Itemid,31/

Но доставката е около 30 Евро.После обаче, може да стане проблем с лъговете и да се окаже,че болтовете трудно влизат или изобщо не могат, поради изкривяване от оста...не е една беля.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко мм. Обаче не става с натиск - пробвах с нормална, не пинстрайп, обаче се набръчква гадно.

Насоящата е чистак нова, само че звукът има противен ориенталски оттенък. :)

Искам да постигна точно определен звук и мисля, че точно пинстрайпа е това, което гоня - да не нито ориент, нито латино. Обаче такъв размер няма и няма.

Бих си поръчал тия, дето ми пращаш, но ако съм 100% сигурен, че всичко ще пасне. Толкоз пара за тест не ми се дава. :(

Абе крива работа. Има вариант да си купя просто нови бонгоси, но пък всички, които пробвах, бият на латино. Удрям с моднати от мене палки с гъба за миене на върха. :) Искам глух, но ясен, тон с много малка опашка след него. Нещо като "Тууу". Офффф. Тегавиня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж сега,това са концертни томчета и при всички положения звука с Пинстрайп няма да се промени до толкова,че да се изкефиш супер много.По-скоро си потърси 8" нормален том,а си запази тези с по-висока настройка.А може да лепнеш някое парцалче от вътрешната страна на томчето и да прибереш част от отзвучаването и високите-явно това те притеснява. Така мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе стават си обръчите и телата, просто ръбовете на обръча са малко навътре. С малко напън си влиза кожата и си става перфектно томче. Несъм първия нито последния който е слагал Ремо на 8" амати. Вярно имаше навремето една партида дето за да им сложиш Ремо трябваше да се пили корпуса. Но това беше единичен случай. Като цяло Аматките за практика са си екстра. Но правилното решение е това което те кара да се чувстваш комфортно, за това че купи си том ако намериш и ако това ще ти донесе някакво облекчение. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.