Jump to content
Българският форум за музиканти

Rezachka

Members
 • Content Count

  342
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Excellent

About Rezachka

 • Rank
  Жицкарник
 • Birthday 08/15/1990

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  асеновград

Recent Profile Visitors

746 profile views
 1. Rezachka

  Колегата Parni_Valjak

  Доста време се въздържах да пиша тук. За техническите умения аз не мога да коментирам, не успяхме да стигнем до там аз да го ангажирам с работа. Ще поясня, че се свързах с него преди години, но сега ровейки се из форума отново видях заглавието на темата и не се сдържах. Моите впечатления са, че се държи много арогантно и снизходително, иначе ако отправиш запитване, ще отговори, няма да те игнорира. Това кеото намерих за странно, ще отдели времето да ти напише за това как не си прочел преди да питаш, а за същото време може просто да отговори на въпроса, но уви, явно е прекалено важен човека. Имах намерения да поръчам изработка на атенюатор, обаче направо сякаш се обиди, че съм посмял да му пиша, преди да съм му прочел всеки пост от форума, предварително. Всъщност бях чел темите му, и исках да доизясним нещата, ама много навътре го прие. Предположих, че може просто да съм го хванал в кофти настроение, или нещо такова, ама не знам...
 2. Rezachka

  Как да стана музикант?

  Мисля, че Музикант е много обширно понятие. Какъв точно искаш да станеш, зависи изцяло от теб. Аз никога не съм имал желание да се занимавам с музика професионално. Но ще дам един пример, със себе си, от преди години. Приемайте както искате моето мнение, но знайте - аз за себе си не твърдя че съм музикант. Харесва ми да свиря на китара, харесва ми като си пусна някоя песен или бекинг трак на любима група да свиря върху това. Преди години още като ученик родителите ми ме записаха на уроци по класическа китара. Мразех го. Беше напълно различно. Трябваше да свиря едно, за да се подготвя за уроците, и за удоволствие съвсем различно, че и на различен инструмент. Трябваше да уча да свиря по ноти за уроците, а вкъщи свирех само по табулатури. След време започнах да ходя на уроци по електрическа китара, при познатия на много хора тук Светлин Стайков. Не мога да кажа нещо лошо за него. Ходех няколко месеца. Напредвах. Всяка песен която разучавахме беше с цел, научавах нещо ново. Но отново беше съвсем различно от това, което ми доставяше удоволствие да свиря вкъщи, котаго ми дойде настроението. За подготовка едно, и след това преминавах "по същество". Явно просто не беше учителят за мен, или не се бяхме разбрали предварително. В последтвие заминах за чужбина и това беше с уроците. Казвам всичко това, защото виждам писал си че ти харесва да свириш някакви рифове. В консерваторията аз не съм бил, но ако е нещо дори малко подобно на уроците по класическа китара, може да те откаже от музиката, ако не си на тази вълна просто, и ако нямаш интерес към това "стриктно" свирене по ноти, с точно определена поза на тялото и захват на китарата. А пък може и моята представа да е съвсем различна. По-важното, помисли си много добре как точно искаш да се занимаваш с музика, и ще намериш своите отговори. Или може би трябва да зададеш въпросите си по-конкретно. "искам да стана музикант", поне за мен, е много обширно, и не мога да добия представа, какъв всъщност искаш да станеш.
 3. Аз преди 2-3 години отделих един такъв бюджет, като твоя, и си взех LTD H-1001. Имах възможност да пробвам китарата на място преди да си поръчам онлайн. Но като цяло се бях ориентирал към много близки една до друга китари, и всички бяха от тази марка. Просто знаех какво искам, и направих покупката смело, без да питам. И все още, за мен, това е най-добрата китара на която съм свирил. Просто нацелих точно това от което имах нужда. А като изработка, просто нямам никакви забележки. Някои пък, тази китара може да не ги впечатли с нищо. И за това ще ти кажа следното: отдели си време, и ако трябва, хващай влака, и отивай някъде където можеш да пробваш. Явно имаш нужда да намериш сам какво ти харесва. Ние това не можем да ти кажем, можем да ти кажем на нас какво ни харесва... Китара за метъл, с фиксиран мост и двойни адаптери, е толкова общо понятие, че може би определя половината от китарите на пазара. Тези марки Ibanez, Jackson, ESP, на снимки може да изглеждат еднакви, но на допир се усеща много ясно кое какво е, особено Ibanez се различават малко повечко според мен, като усещане в ръцете. Свирил съм на не една китара и от трите марки... Няма да намериш отговор във форумите, трябва сам да си го намериш. И като го намериш ще си е заслужавало търсенето.
 4. Rezachka

  За COSM технологията на Boss

  Що така мразиш метъла
 5. ^^ с такава, на каквато искаш да свириш за в бъдеще.
 6. Rezachka

  Проблем си нова китара

  Настройваш си на височина тремолото. После, с двата болта от зад, при пружините, отпускаш или натягаш. Като ги натягаш, тремолото ще се прибере към тялото. Като отпускаш, ще изскочи навън. И след всяка промяна на ъгъла, настройваш пак китарата, за да си го дръпнат и струните. Няколко пъти ще трябва да го повториш. Просто трябва да го балансираш, между струните и пружините. Не става за 1-2 минути. И после ако някога искаш да промениш настройката на китарата, пак трябва да извършваш тази процедура.
 7. Rezachka

  Проблем си нова китара

  Аз ако разбрах правилно, във високите позиции, след 15-то прагче, имаш проблеми. Това би трябвало да се оправи с настройка на бриджа (тремолото), височина, ъгъл спрямо тялото...
 8. Rezachka

  проблеми с Focusrite Scarlett 2i4

  Пробвах и да дам disable на wifi адаптера, дори и драйвърите му деинсталирах, нямаше ефект. Нямам 3D Vision, Nvidia драйвърите са обновени. След още четене из интернета, видях да се споменава тази програма LatencyMon, която трябва в реално време да следи какви процеси пречат на възпроизвеждането на аудио. При мен показва че проблема идва от " ndis.sys ", каквото и да е то. Уж пише нещо Network Driver Interface Specification, но не знам ако е от network драйвърите, защо не се оправя, като пробвах различни версии, а дори и без драйвъри, без връзка с интернет, пак прекъсва аудиото...
 9. Rezachka

  Сиромашки Les Paul

  Не знам за LTD от най-ниските серии (10, 50, 100), но изглежда от 200 на горе вече ги правят в индонезия. И от 1000 на горе в Корея... Даже вчера ми дойде една нова EC-256 и се учудих че пише Indonesia от зад на главата на грифа. Очаквах да е направена във Виетнам, както бях видял из интернета. И на една M-200 която имам също пише Индонезия. Само че LTD-то не е "класически" лес пол, както ThrasherDge каза че търси.
 10. Rezachka

  проблеми с Focusrite Scarlett 2i4

  Няма промяна, отново имам прекъсване при възпроизвеждане...
 11. Rezachka

  проблеми с Focusrite Scarlett 2i4

  Благодаря за отговорите. Лаптопа е Asus ROG G551JW, модела е на има-няма 2 години. четириядрен, 8 кила рам, има USB 3 портове и т.н. Всъщност всички портове са USB 3.0. Драйвъра за интерфейса го свалих миналата седмица от официалния сайт на focusrite "Windows : Focusrite USB 2 Driver-2.5.1 exe". Сега инсталирах този, към който ciriljhonson даде линк. Ще тествам...
 12. Здравейте, имам Focusrite Scarlett 2i4, от първата генерация. Направо се видях в чудо с този интерфейс. Не мога да се отърва от прекъсване и "заекване". Един три минутен бекинг трак не може да възпоизведе без да прекъсне аудиото. Като си свържа колони директно към лаптопа с 3.5мм жак: проблеми - никакви. Пробвах различни прейъри, пробвах какви ли не настройки, каквото намерих в интернет пробвах, различни версии на драйвърите свалях, връзвах го в различни USB портове - резултат няма. Никакъв. Някой знае ли нещо по въпроса? Възможно ли е въобще този интерфейс да работи нормално под Windows 10?
 13. Rezachka

  Китарата или Усилвателят

  Изгледах първото клипче. Разликата в звука между двете китари е моментално осезаема, дори през говорителчетата на лаптопа ми. И все пак разликата между евтините и скъпите китари не е само в звука, с ръцете се усеща най-добре разликата.
 14. Ако нямате против, да използвам темата за да не отварям нова. До сега във всекидневната ползвам Microlab Solo 7C, свързани към телевизора. (всъщност почти не гледам телевизия, ползвам го за youtube, spotify, playstation-а) Имат два отделни RCA входа, втория беше свързан към лаптопа. Та така лесно, с дистанционното, си сменям от кой input да слушам. От към звук съм много доволен. Сега обаче искам да ги преместя в друга стая, и се чудя какво да взема на тяхно място. Не искам да губя възможността да свързвам второ устройство с отделен кабел, без да ги разкачам от телевизора. Без да се замислям много, Solo 9C ми идва на ум като един вариант. Но не знам дали пък случайно няма нещо по-добро. И максималния бюджет е около 400лв, и тъй като ще стоят на земята, търся по-височки колони. И дистанционното е нещо което ще ми е нужно...
 15. Rezachka

  Сиромашки Les Paul

  Аз ако трябваше днес да избера класически лес пол до толкова пари, щях да грабна един plustop pro веднага. Нови са между 800 и 900лв. Имаше даже един червен втора ръка в olx-a, гледах оябвата вчера. Има и от Standard серията, за по-малко пари. За тях съм чел, че адапторите са по-мътни, но не съм пробвал лично. Имал съм доста време V100, чийто адаптори също са доста мътни. От тогава обаче са пуснали второ издание на модела, не знам там вече как стоян нещата.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.