Jump to content
Българският форум за музиканти

Rezachka

Members
 • Content Count

  353
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

About Rezachka

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 08/15/1990

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  асеновград

Recent Profile Visitors

780 profile views
 1. Rezachka

  В търсене на струни...

  Свиря в Drop C на 25.5" вече около 4 години, със струни DR DDT 11-15-19-32-42-54, аз го усещам добре, не съм се и замислял за други. Или за по-дълга китара. Преди като имах една елс пол тип китара, тогава вече усещах, че е прекалено къса, за по-ниски настройки.
 2. Rezachka

  Въпрос за адаптери

  Ще ползвам темата, за да не правя нов. И моят въпрос е за адаптери. Имам нужда от мнение, относно избора на модел Seymour Duncan-и. Китарата е Jackson JS32 с фиксиран мост (tune-o-matic). Тялото е от топола, ако не се лъжа (Poplar). Знам че е нисък клас, знам че е китайска, но изработката е прилична. За това за което ми трябва, е достатъчно добра. Исках да е джаксън, и исках да е с ТОМ мост, и исках да е арчтоп. Най-важното е, че ме кефи, и имам желание да свиря на нея като я видя. Както и да е, относно адаптерите... Сегашните са ми малко мътни и средите преобладават. Колебая се между JB SH-4 и Duncan Distortion SH-6. Искам по-чист, по-светъл звук, и по-силен аутпут. Търся хеви / пауър метъл звучене от около 90те, до началото на 2000г. Един приятел има Jackson DK2M, с TB-4 на бридж и ме изкефи. Супер е за трашърско, и типично осемдесетарско звучене. До колкото знам, TB-4 е същия като SH-4, но за тремоло (F-spaced). Нямам лично мнение за SH-6, не съм го пробвал. От сравнения които гледах в ютюба, изглежда малко по-силен, като че ли е по-подходящ за по-модерно звучащ метъл. Може би средите ще са малко в повече. За нек адаптер, не знам с какво да го комбинирам. Най-вероятно с Jazz SH-2. Ще се радвам да чуя мнения, и лични впечатления.
 3. Rezachka

  В търсене на струни...

  Да, знам че за това има баритон китари. Не е невъзможно на 25.5". В момента двете ми ЛТД-та са така: Drop C Drop B За сравнение, ето така го дават опъна за стандартна E настройка. Ето така ми излиза на калкулатора за Drop A. За сравнение, ако ползвам Drop C китарата, на която най-много свиря, и опъна на струните ми е идеален (на теория, шеста излиза хлабава, но като свиря въобще не ме притеснява), с избраните струни, Drop A би трябвало да е ОК. Достатъчно близки са стойностите. Една идея по-слабо е, но примерно на ибанеза бях сложил девятки в стандартен строй, и те стоят още по-слабо. Даже стойностите са под нормите. Единстено проблем ми създаваше това, че бях свикнал с по-дебели струни, и без да искам постоянно опъвах повече от колкото е нужно, на тънките струни. На дебелите струни не усетих да имам проблеми. Всичките ми китари са 25.5". Искам да експериментирам с различни струни, и да видя как е. По-дебелите струни ще искат по-висок екшън. Новият Джаксън не знам дали ще остане в Drop A. Може него да направя в Drop B, и някоя друга да бутна за Drop A, но пак ще е 25.5". Седемструнна китара си купувах два пъти. И двата пъти го усещах прекалено чуждо, и продадох. Първия път един Schecter 26.5" и като цяло въобще не ми беше удобен. Не ми хареса, че тялото беше по-голямо, че грифа беше не само по-широк, но и много дебел (май всички шектъри са с дебели грифове). После взех един Ibanez SIX27, който вече си беше с прилично тънък гриф, тънко тяло (S серията все пак). Обаче пак ми беше терсене широчината на грифа. Шест струни са си ми супер, и без това не включвам в употреба всикчите 7. Та разделих се и с него... Ама то като е пак 25.5", няма файда, че е седмак, струните пак са със същия опън.
 4. Rezachka

  В търсене на струни...

  От някакви интервюта с групата (Слипкнот), където си показват китарите и апаратурата, стана въпрос че позлват 12ки струни, като най-дебелата стига до 68. Поръчал съм от Томан на Мик новия сигничър Джаксън, и чакам да пристигне. Ще видя какво ще поеме, без да се налага пилене и лютиерска ръка. Рреших да взема единични бройки, както следва: 12-16-22-36-48-64. По калкулации би трябвало опъна да е същия, като на девятки в стандартна настройка. Предполагам, че ще шеста ще е хлабавка, но искам да пробвам. На друга китара съм с 12-60 за дроп B, бутнах шеста един тон надолу, и не ме изкефи особено, така че със сигурност ще се слага още по-дебела. Би трябвало да има разлика и от сърцевината на струните (цилиндрична или шестоъгълна)...
 5. Rezachka

  В търсене на струни...

  Да, и Мик Томсън също да спре да свири на китара в Дроп А, и да мине на бас...
 6. Rezachka

  В търсене на струни...

  Благодаря за отговора. Възможно е да поръчам повече за да имам налични, тъй като явно няма да стане с обикновен и лесно достъпен комплект. Ще проверя как стоят нещата с тези Stringjoy. От друга страна пък, така както съм ги сметнал струните, такъв скок от пета струна към шеста: 48-70, е не само прекалено голяма разлика в диаметъра, ами май ще има и доста разлика и от към сила на звука. На теория.
 7. Здравейте. Търся си комплект струни, за дроп А. По калкулатор за опън на струните изчислявам, че ми трябват както следва: 13-17-22-36-48-70. Такъв комплект не намирам, и може би не съществува. В най-близкия комплект струни 13-70 четвърта и пета са доста по-дебели ( 42 и 56 ) при което опъна само на тези две струни ще е с ~50% по-голям. Не ме притеснява да си купя и отделни единични струни, но не намирам магазин в който да ги има всички налични. Мислех и вариант да взема някакъв комплект, примерно DR Tite-Fit 13-56 и отделно само една 70-ка, и една 22-ка (защото в този компелтк трета е 26ца с намотка). Само че май и единичните 22ки са само с намотка. Моля някой да даде малко акъл от къде да си намеря подходящи струни.
 8. Нещо и от мен, по-скромно.
 9. Благодаря на всички за отговорите. Днес докато разглеждах в сайта на muziker, ми излезе оферта за безплатна доставка за неща над 149лв (а иначе е само за над 389лв) и моментално се възползвах. Че даже и доставка в офис на спиди предлагат, с наложен платеж, което ми е най-удобния вариант.
 10. Благодаря за отговора. Ще им се обадя и ще попитам. А пък от томан, всеки може да си викне... Те по-евтина доставка ли предлагат, като е през тях?
 11. Може би още от заглавието трябва да ни стане ясно, че е загубена кауза. Както с много неща, не само музикални инструменти и техника, положението с наличностите и избора по магазините в България е просто плачевно. Все пак продукти на Boss се предлагат на много места, но, опитвам се да намеря Boss Katana Mini от магазин в България, защото (ако има как) искам да не плащам над 20% от стойността на продукта само за доставка... Някой ако може да предложи къде да потърся, или ако знае къде го има, ще съм благодарен да сподели информация.
 12. Rezachka

  Колегата Parni_Valjak

  Доста време се въздържах да пиша тук. За техническите умения аз не мога да коментирам, не успяхме да стигнем до там аз да го ангажирам с работа. Ще поясня, че се свързах с него преди години, но сега ровейки се из форума отново видях заглавието на темата и не се сдържах. Моите впечатления са, че се държи много арогантно и снизходително, иначе ако отправиш запитване, ще отговори, няма да те игнорира. Това кеото намерих за странно, ще отдели времето да ти напише за това как не си прочел преди да питаш, а за същото време може просто да отговори на въпроса, но уви, явно е прекалено важен човека. Имах намерения да поръчам изработка на атенюатор, обаче направо сякаш се обиди, че съм посмял да му пиша, преди да съм му прочел всеки пост от форума, предварително. Всъщност бях чел темите му, и исках да доизясним нещата, ама много навътре го прие. Предположих, че може просто да съм го хванал в кофти настроение, или нещо такова, ама не знам...
 13. Rezachka

  Как да стана музикант?

  Мисля, че Музикант е много обширно понятие. Какъв точно искаш да станеш, зависи изцяло от теб. Аз никога не съм имал желание да се занимавам с музика професионално. Но ще дам един пример, със себе си, от преди години. Приемайте както искате моето мнение, но знайте - аз за себе си не твърдя че съм музикант. Харесва ми да свиря на китара, харесва ми като си пусна някоя песен или бекинг трак на любима група да свиря върху това. Преди години още като ученик родителите ми ме записаха на уроци по класическа китара. Мразех го. Беше напълно различно. Трябваше да свиря едно, за да се подготвя за уроците, и за удоволствие съвсем различно, че и на различен инструмент. Трябваше да уча да свиря по ноти за уроците, а вкъщи свирех само по табулатури. След време започнах да ходя на уроци по електрическа китара, при познатия на много хора тук Светлин Стайков. Не мога да кажа нещо лошо за него. Ходех няколко месеца. Напредвах. Всяка песен която разучавахме беше с цел, научавах нещо ново. Но отново беше съвсем различно от това, което ми доставяше удоволствие да свиря вкъщи, котаго ми дойде настроението. За подготовка едно, и след това преминавах "по същество". Явно просто не беше учителят за мен, или не се бяхме разбрали предварително. В последтвие заминах за чужбина и това беше с уроците. Казвам всичко това, защото виждам писал си че ти харесва да свириш някакви рифове. В консерваторията аз не съм бил, но ако е нещо дори малко подобно на уроците по класическа китара, може да те откаже от музиката, ако не си на тази вълна просто, и ако нямаш интерес към това "стриктно" свирене по ноти, с точно определена поза на тялото и захват на китарата. А пък може и моята представа да е съвсем различна. По-важното, помисли си много добре как точно искаш да се занимаваш с музика, и ще намериш своите отговори. Или може би трябва да зададеш въпросите си по-конкретно. "искам да стана музикант", поне за мен, е много обширно, и не мога да добия представа, какъв всъщност искаш да станеш.
 14. Аз преди 2-3 години отделих един такъв бюджет, като твоя, и си взех LTD H-1001. Имах възможност да пробвам китарата на място преди да си поръчам онлайн. Но като цяло се бях ориентирал към много близки една до друга китари, и всички бяха от тази марка. Просто знаех какво искам, и направих покупката смело, без да питам. И все още, за мен, това е най-добрата китара на която съм свирил. Просто нацелих точно това от което имах нужда. А като изработка, просто нямам никакви забележки. Някои пък, тази китара може да не ги впечатли с нищо. И за това ще ти кажа следното: отдели си време, и ако трябва, хващай влака, и отивай някъде където можеш да пробваш. Явно имаш нужда да намериш сам какво ти харесва. Ние това не можем да ти кажем, можем да ти кажем на нас какво ни харесва... Китара за метъл, с фиксиран мост и двойни адаптери, е толкова общо понятие, че може би определя половината от китарите на пазара. Тези марки Ibanez, Jackson, ESP, на снимки може да изглеждат еднакви, но на допир се усеща много ясно кое какво е, особено Ibanez се различават малко повечко според мен, като усещане в ръцете. Свирил съм на не една китара и от трите марки... Няма да намериш отговор във форумите, трябва сам да си го намериш. И като го намериш ще си е заслужавало търсенето.
 15. Rezachka

  За COSM технологията на Boss

  Що така мразиш метъла
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.