Jump to content
Българският форум за музиканти

Gatzo

Members
  • Мнения

    79
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

Contact Methods

  • Website URL
    http://gatzo@mail.bg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    китара,музикален софтуеър, колекционер на музика,рок,метъл, пънк,блус

Gatzo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Gatzo

    Мнения За Yamaha Rbx374

    Имам същия бас с активна електроника-за парите си е много хубав. Весо кокола от Фактор ми беше на гости и го разсвири-много добра изработка и всичко му е на ред.Дори изревнува, че го купих от Динакорд от 5-кюшета в софия а не от него, но на приятел се прощава. Купувай.
  2. Благодаря, на всички за мненията. Моята теза беше, не, че не би трябвало музикален инструмент м да се купи по интернет.Да, ще се види на 5 снимки-въртящи се, ще се разбере всички за адаптери, дърво, струни, ключове и пр. Фирмете са коректни и ще пратят инструмента-до тук добре.Но пак остава нещо непълно от пъзела-онзи момент, когато сам или с приятел си в магазин или при купувач - взимаш китарата в ръце,прокарваш пръсти по грифа, по тялото,настроваш но слух или тунер и просто--дръпваш струните на любимия ти акорд.И чуваш гласа и! вярно е, че е като забиването на ново гадже!!! така, че искам аз да си я избера от 5-10 китари и да си я купя. Да, цената по интернет може и да е по-ниска,(купувам книги и каталози така) но този миг когато, Буги барабата ми избра една китара от Фактор преди 8 години и с Весо кокала се направи инпровизирано свирене на 3 китари и магазина се напълни с пичаве-кибици, това си беше тръпка и не се забравя.!!! дайте да си правим хубави спомени. Лек ден и усмивки.
  3. Здравейте, дано темата е за тук. Мои двама приятели влязоха в люта битка за темата да се купува или не китара от чужбина по интернет- била по-евтина и пр. е единия довод. Другия, че при купуване използваш само сензора очи а изключваш дадените от Бог информационно за мозъка сензора-уши-слух, ръце-допир, тактилност,дори обоняние и...вкус!!! Аз взех страната на втория-може би защото всички китари съм ги купувал след оглед ,просвирване и пр. И сега първия приятел ме обвини в снобщина и други грехове. Има ли някой опит с изписване на китара от чужбина,от сайт? да сподели поне 1-2 мнения-може и аз да греша!!!
  4. Само за успокоение-не е от тремор-а, той се подтиска и владее от мозъка. Лекар съм и знам тези неща. Успех.
  5. Gatzo

    Да хвана ли баса?

    Захващай приятелю баса-аз бях същия, започнах да свиря на китара ,но като се яви Пешето от "Джендема" дето е и консултант в магазина на Фактор видя, че е "голям", най-големия за мен и ...хванах баса. Сега си свирим-застаряващи момчета, когато се срещнем на бира(той си свири много активно като гост музикант с много хора, аз имам друга професия) но баса е "страшен" инструмент. като ти завибрира в стомаха и става"страшно".Почвай и не спирай.
  6. Аз съм по-краен, решиш ли да свириш бас-двете китара и кубе вървят заедно!!!! Другото е риск-ще се накефиш и ще изтрещи говорителя-примери колкото щеш. Купи от форума нещо на старо и ...успех с баса, увлича, пускаш силно и става "страшно"
  7. Нали този форум е и за усмивки и добри думи В събота получих цени "Бас" съвети от ...taka li e? - a taka!!! точен, коректен, отзивчив, взаимствах от него ценни неща, огледа ми баса, коригира с ключе малко нещата, посвирихме малко на две китари-той е класа в баса и до тук всичко о.к. ама.....не пие! ни кафе иска, ни бира!!!!лош човек Хубавото е, че потвърди истината; след всяка бира, свиренето става все по-добро!!! И диска му е интересен! мерси-приятелю!!! Д-р ..ти знаеш!
  8. Моля, моля,аз дърпам също уши и то.....професионално, ремонтирам ги и прочее. Просто благодарих на човека. Имам неща от него и ако той не възразява а и аз каквото съм събрал за бас китара ще ги пратя на пощите на този ,който поиска- хора сме. Писах някъде,че имам и "Елементарна теория на музиката на П. Хаджиев" някой беше проявил интерес да си я снима на ксерокс. От София съм пощата ми е gatzo@mail.bg
  9. И такива постове трябва да има,когато има протегната ръка. Искам да благодаря публично на Baby Thomas за това, че когато го помолих за литература веднага, се отзова и "нахъса" басиста в мен. Аз започнах да уча бас на "преклонни" години-просто за кеф. Като човек от четящото поколения зная, че само с дръткане и слух не става-иска си и учебници. Намерих нещо по форумите, но когато написах нещо на този учтив и точен "man" веднага ми изпрати някои неща-дето искат бая зор. то не било лесно това чудо баса!!!!( макар, че толкова насмешки срещам) "- А ,бе дръж там,Ла, Ре, Ми и се кефи"-ми казват!!! Е не е така-харесвам акордното разлагане на тона и става отлично(ако се изразявам правилно). Та, едно голямо Благодаря на пича Baby Thomas и все така да помага и да е снисходителен към учещите се. Успех с музиката Baby Thomas и с.....гаджетата. Gatzo
  10. Трябва ти педагог но и един преглед при лекар УНГ специалист, по гласа, да те прегледа, че много лесно се късат гласни връзки и образуват възли и тогава с пеенето е свършено. В София има и добри педагози но виж за докторите ,кът са. Скоро ми беше попадала една книжка за човешкия глас на един д-р Фурнаджиев, той е известен, потърси по нета нещо за него.
  11. Питаш ли ме!! човек с 2 висши образования съм и 3 специалности,3 издени книги, но пред баса се прекланям-като го заобичаш и е приятен, мил и доста..... придирчив.Трябва ли да звучи добре си трябва .....е не по 5 часа на ден, но поне по 2 часа но всеки ден!!!!
  12. В момента съм на работа ще видя това за прагчетата довечера и ще пиша-благодаря. не съм сменял нищо-то аз време нямам да свира с тази медицина и сега с този свински грип.!!!!Има много пневмонии Пазете се момчета има инфекции в София и страната-сериозно е.
  13. Здравейте искам да се консултирам със знаещи басисти. При свирене на 4 струнен бас с прагчета започна да се явява едно "бръждене, стържене или като и да се нарече" дано съм ясен при свирене все едно някое железце-прагче е по високо ,а привидно всичко е на ред. Kатискът върху струните е нормален а в случая се изисква едва ли не "свирепо " натискане. Казаха ми, че трябва да се регулират струните но не ми е ясно да се вдигнат ли или смъкнат спрямо грифа. Друг каза да се сменят струните с по гладки, настоящите са ситно навити ( като на китара, естествено по-дабели) Моля споделете мнения, че този ужасен, скърцащ звук е гаден, усилва се от кубето и.....!!!!! китарата е нова Ямаха модел RBX 374 С уважение: Gatzo
  14. От много работа и задължения, се пропускат много неща. ще следя за следващата среща. От София съм , няма проблеми. Д-р Б.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.