Jump to content
Българският форум за музиканти

Roshi ®

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Roshi ®

  • Рожден ден 01/04/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара па и пея по малко

Contact Methods

  • AIM
    stopbg
  • Website URL
    http://www.stopBG.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Асеновград

Roshi ®'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. То т'ва не е кухня, ама карай :D ! На последния купон домъкнахме и барабани и за малко Клуба на Парапланеристите в Асеновград да се разпадне :D - Щото е една стара дървена барака, от която взеха да падат разни парчета по едно време :D След около месец пак ще има купон със свирня в същата „кухня", а пък края на Април мислим да направим друг но този път със сцена на открито и яко народ на палатки и т.н. Както каза един приятел вчера: „А бе аз кога ще ви видя да свирите 2 пъти в един и същ състав ?!?"
  2. http://www.youtube.com/user/perkeleoff
  3. Roshi ®

    Would?

    Де да знам Не забравяй, че просто си казах мнението - нали в крайна сметка за това са качени тич файлове тука Нямах лоши задни мисли просто споделях!
  4. Roshi ®

    Rocksette % Black

    И на мен са ми любимци от тенджерските години. А с тая китара ми се смесват със звучене, което ми беше също много любимо. Здраво!
  5. Roshi ®

    Would?

    Аз съм за! МнОгооооо ЗА! На вокала не му стигат данни за някои високи тонове и от там според мен идва неубедителното звучене. Интересно ми е къде и как е записвано, защото имам чувството, че не е смеел да викне както трябва на определени места и от там идва още малко загуба на ... де да знам налягане може би (то едното и другото се припокриват може пък заради спокойствието и тишината на съседите да не му стигат височините)! При мен, като пея в някой тъп апартамент на купон, дето съседите са скпаняци и т.н. ефекта е такъв. Иначе ... евала уффф искам и аз!
  6. Roshi ®

    The Killers - Enterlude

    Много бавно изсвирена! То вокалите и без това са бавни а така трябва да пълзят. Направи отново записа мен ако питаш. Само дето аз май нямам как да запиша пеенето - то и без т'ва е 2 реда, а пък усилвателя ми не ще да даде сигнал на компа да му се не види. Ама ще го измисля.
  7. Db Gb Db Gb Db Db Т.к. 1 и 2 са с еднакакъв тон може да се правят "етно" заигравки на тях. Същевременно ако желаете да се правите на якьи мьетъьи, може да турите едно баренце и да бичите на воля! Бе Бе-мол да И-ма! (Все пак да подчертая, че аз не разбирам от китара, а само се забавлявам с нея понякога.)
  8. Аз после се разбих пак на концерта в Асеновград - бях като тинейджърка отпред на първа редица с Иво Дебелия Преди концерта зарибявах всички наоколо с Тинтява 6 та чак и знаеха текста като я забихте, а и с Killing In The Name Of стана яко! Видях, че сайта ви вече работи, надявам се че сте получили съобщението ми в myspace и ще помислите над предложението ми за раздел lirycs там!
  9. Аман от позитивни оценки! Ни Мъ Кефи ... Бъзикам се разбира се ... макар и не напълно! Не че нещо, ама след като я чух на "Цвете За Гошо" и оргинала ми е малко заспал чак. И за капак да си кажа - песента е супер! Просто очаквах и в оригинал да е малко по- ... HARD а тя е малко по-SOFT тъй да се каже! Поздрави и дано скоро ви открия пак някъде наживо, че то малко на късмет е при мен.
  10. Ей много благодаря! Т'ва ме интересуваше. Благодаря много. Сега дори и схемата ми светна ;) А то тоя списък EFX - Chorus, Flanger, Phaser и Tremolo, можете ли да ми кажете кой как звучи горе долу. Chorus-a и Tremolo-то предполагам, че ще са това което означават и думите, но другите два ?!?
  11. Щях ли да питам ако разбирах тия схеми и ми беше ясно какво искат да кажат там ?!?
  12. Зарибих се да си разглеждам Street Cube на Roland, което макар и със закъснение ми бе препоръчано в една друга тема, та сега ми е в главата. Там пише, че едно от нещицата дето могат да се ползват с него е Boss FS 5L, но тъй като до момента не съм се занимавал с подобна техника и дори не ми е ясно за какво точно се ползва. Та така въпроса ми е туй педалче (за по-толерантните Foot Switch) може ли да превключва м/у различни настройки на самото кубе? В упътването на кубето е обяснено нещо подобно, но не ми е много ясно до каква степен и как влияе на ефектите.
  13. Аз не исках 12-ка. Дори и най-малката е прекалено голяма за мен. 10-ката на Биема извади добър звук, а от миксерчето за сега съм доволен. Тия малките серии на миксерите за да стават за нещо пак идват много пари. Иначе идеята за активна колона с малък миксер я мислех, но не можах да намеря подходящи ... накрая се оказа, че като крайна цена и общи размери пак се получава толкова, че дори и от горе. А бе купил съм го вече тъй че няма проблеми! Като си направих малко гюрлутия в къщи ми хареса и съм убеден, че за забавление ще ми върши повече от добра работа! И не не е Бозов! Той се опита да ми продаде едно дърво на фендер за 500 лв втора употреба, което не ме уреждаше никак.
  14. Уф извинявай! За на живо става въпрос То на сцена е малко силно казано, но да кажем, че нещо подобно.
  15. Преди доста години ... 8-9 да го кажем, имахме свирене в ... да го вземат дяволите дори не му помня името вече! А бе едно забутано пропаднало клубче пред 1-ви блок на МЕИ София. Техниката беше най-страшното нещо там. Някакви реликви, които пукаха, трещяха, и т.н. Говоря както за колони, така и за пулт. Помещението - без коментар! За магазин да ама клуб ! Свирихме там 2-3 пъти, като единия път с нас беше един приятел, който от тази техника изкара звук, какъвто никога не съм чувал в друг клуб освен в гореспоменатия Суингин Хол. Е да де, ама човека преди години е ходил в Германия с цел да се учи на звук и целенасочено е обикалял студия за да си учи занаята. Чувал съм записи от неговото първо студио, които по саунд не отстъпваха на записи правени от западни компании. Качествата на групите, които са записвали там са съвсем друга тема! Та става въпрос, че стига човек да иска да се научи винаги има начини. За глупавите разбирания на някои музиканти и за това, че те дори не разбират, калко може да им помогне един добър озвучител мисля, че няма нужда да казвам. Преди няколко дни се смях от сърце, т.к. бях при един майстор за да му върна една колона, която бях ползвал за да разбера дали усилвателя, който съм си поръчал работи. Та въпросния ми разправяше как са му дали много тежка задача, защото разбираш ли в незнам си коя група единия пич си бил купил 100-150 Вата кубе, та другия сега не "изпъквал" и си поръчал още по-мощно!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.