Jump to content
Българският форум за музиканти

Iskri

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Холистични

Последни посетители

554 профилни разглеждания

Iskri's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Търся с кого заедно да седнем през компа и да работим по мой музикален проект. Едновременно с това ще уча CuBase. Започнах сама (жена съм, ама схватлива). Преди време търсех за Сонар, нямаше отклик. Минах на CuBase,че е по-известен. Дано сега получа съдействие! Естествено, заплащам за труда! Стига да не ми смъкнете кожата, че е тъничка. Здраве на всички - най-ценното богатство! (Здравен спец съм и инж. електроника - мога да лекувам някой на бартер - сериозно!)
  2. Моля за сериозни отговори без бъзици и губене на време в празнодумия. Ако някой владее програмата за редактиране на музика Сонар и има желание да ми даде уроци, да пише тук или на лични. Някога я знаех на някакво ниско ниво, но работех с нея. Имам потребност от помощ по проект.
  3. Башмайсторе, какъв колега съм ти?! Лаик, та дрънка. При това жена. Да, ама мъжете, които са "оправяли" компютъра, не знаят нищо. Това, с което се сблъсквам е следното: 1. С лаптоп е много по-неприятна работата с музикални програми. Ето, с големия компютър си правех записи на лекции по скайп и нямах проблеми да изключа някой микрофон или звук - от Master Volume има толкова възможности и за Record, за Playback, фронтални и други микрофони.... А сега с лаптопа и Windows 7 има само един миксер волум и възможност да регулирам звука на всяко включено приложение. Но какво ли не правих - записите стават неприятни, като в канал, тихи, а аз си чувам записано и дишането. Ходих от Control Panel / Sounds и правих проби с изключване на звук, но хем са малко възможностите, хем при всичките все аз се чувам и всичко в стаята, а най-много да изключа звука от компютъра. Така и не му намерих решението?! 2. А кой софт да избера? Целта ми е и да свиря директно, и да записвам, да вкарвам ноти с клавиатурата, а не с виртуалната такава в музик.редактора. 3.Но засега проблемът е в звуковите настройки, защото би трябвало (според Хелпа), ако не съм избрала конкретен изход, то да свири през звуковата карта, а такъв звук от програмата не излиза. Иначе звуковата карта си работи, защото всички други плеъри свирят, както и чувам от Скайп и сайтове... Откъде другаде се пипа, настройва звука, освен от Control Panel/Sounds?
  4. Благодаря за съвета, Solas! Заредих MIDI файл, вижда се, че го свири, ама звук няма. А не иска да зареди .mp3. Подозирах, че не е правилно инициализирана програмата, затова я трих, деинсталирах, но като я изтеглих наново и наново инсталирах, оказа се, че си пази някакви инсталации и не премина през тях, та положението беше пак същото. И не ме попита този път за изходите, както е "питала" този, който я е поставял първия път. Тюх, да бях си я инсталирала сама, а не да викам компютърни "майстори"-запалянковци, дето не разбират от музикални редактори. Сега с какво така да я изчистя, че всичко да се изтрие, пък после пак наново? Имаше един YourDeinstaler (или нещо такова като име) -някога го ползвах и добре зачистваше дори и временни файлове и други неща. Ако някой знае надеждно средство в Уиндоуса (със 7 съм), което да изтрие изцяло програмата, за да мога да я инсталирам съвсем отначалото?
  5. Да, правих настройки и на отделния трак. Но като цяло ми казва, че нямам дефинирани изходи и не предлага такива. В хелпа пише, че е избират от многото.... Ако няма много, то тогава по подразбиране звучи през саунд картата. Обаче, тук не звучи нищо, макар да се мърдат плъзгачите, като изсвирва нота. Наред ми е звуковата карта.... Сега ще пробвам да инсталирам програмата отново, защото друг човек я инсталира и може да е забранил нещо без да иска.
  6. Korg свалих, но го има само платен и сваления беше непълен, искаше дозареждане от флашка... А проблемът със звука не е от клавиатурката, ами от настройките на програмата. Иначе звук отива към компа/програмата - вижда се. Но... не излиза през говорителя на компа. А иначе музика, глас от програми, скайп и т.н. има - т.е. не е кардинален проблем със звука. Нещо явно с настройките на Сонара съм объркала и то още в началото, защото не мога да задам MIDI OUT отникъде. Просто не ми дава да избера. Outputs "Select devices from the list. If your computer or MIDI interface has several MIDI outputs...." А аз нямам нито един предложен изход! КАжете как да го добавя тоя изход?
  7. Май не ми разбрахте въпроса? Искам да изкарам звук ПРЕЗ клавиатурата, която е РЕАЛНА, не е от виртуалните в програмите. Качих си Сонара, знам как да "пиша" там ноти и да свиря виртуално, ама не излиза звук, не приема от миди клавиатурата. Синтезаторчето беше лесно - включвам го и вече свири. Но с клавиатурката още не мога да изкарам звук. Какво да избера от програмата от многото й опции? Какво да настроя, че да свиря (с пръсти, по клавиатурата, директно - обяснявам да е по-ясно )?
  8. Е, аз това го направих още в началото. Свързана е клавиатурата, но се оказа, че трябва да изтегля някаква програма, чрез която да свиря. Не може така директно. С USB кабела само се захранва компютъра и се предават сигналите, но не свири директно. То не е синтезатор, а само кмавиатура. Трябва да свири през пусната музикална програма, която позволява директно свирене, нали?
  9. Здравейте! Имам въпрос, който ще ви се стори много тъп. Ама съм жена, при това не съм музикант, музиката ми е странично хоби.... Имах преди време синтезатор, стар и простичък, но с него успявах да вкарам някакви мелодийки в програма за обработка и да си играя - за развлечение. Развали се и не съм пипвала нищо от години. Сега си купих миди клавиатура. За същата цел, но също желая да подрънкам малко с нея. Само, че.... не успявам. Заредих интерфейса от диска, но сега не знам чрез коя програма и как да свиря с тази клавиатурка? Не е като синтезатора, това си е само клавиатурка и не иска да пусне звук. Трябва ли непременно през програма за звукозапис и обработка да се свири? И коя е най-леката? Някога си служех с Cakewalk и Sonar. СЕга явно ще уча друга. Препоръчаха ми Nuendo. Използвам Sound Forge за запис на глас и виждам, че последната версия има работа с MIDI. Но не съм чела и пробвала нищо такова с нея. През нея мога ли да свиря с клавиатурата? Моля, препоръчайте ми удачна за лаик програма, хем да е лека за компютъра. Още веднъж се извинявам за тъпотиите, с които ви занимавам. Искра
  10. Вече всичко е наред! Дръпнах Сонар 4 и тръгна... Оказа се от непълни и неработещи версии.
  11. Да, пробвах го и това - Winamp, MediaPlayer свирят миди, даже изтеглих някаква простичка програмка за миди - и тя го свири. Пробвах и с други програми. С още една по-сериозна не свиреше миди, както и с версиите на Сонара. Не знам какъв е Сонар 7, пък и 6, но като се занимавах със Сонар 3 версия, беше с доста панели, а сега в менютата няма почти нищо! Само за просвирване и това е! Явно не съм изтеглила работеща версия. Откъде да дръпна такава? И как се инсталират Миди изходи? Гледах в разните настройки на компютъра, но не виждам откъде?!? ... После, дръпнах си софтуерен синтезатор. Сонар 7 го вижда, но пак не свири през него. Но пък не вижда Mapper - него само Сонар6 го вижда. И пак няма звук и от двете вресии!
  12. Проблемът е вероятно в програмата, която съм сложила. Почти празна! Чак сега виждам колко неща липсват. Явно съм изтеглила някаква никаква версия! Я кажи откъде да дръпна работеща?
  13. Въобще не го харесва! И звук няма. А нали Сонара сам си претърсва за VST plugins?
  14. Обяснявай като на жена! Стъпка по стъпка, моля....
  15. Изход, който програмата да си хареса и да свири през него... Искаш да помогнеш или само се заяждаш?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.